• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 4 Martie , 2020

Liberalii la Şcoala Politică de la Sighetu Marmaţiei

Recent, a avut loc în Maramureş un eveniment important pentru liberalii maramureşeni, pentru liberali. La Sighetu Marmaţiei a fost organizată cea de-a XII-a ediție a Școlii Politice „Gheorghe I. Bră­tianu” de la Sighet.

 

 

La Sighetu Marmaţiei a fost organizată cea de-a XII-a ediție a Școlii Politice „Gheorghe I. Bră­tianu” de la Sighet. Au fost prezenți la evenimentul de deschidere a Școlii Politice, Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-Mi­nistrului, Robert Sighiartău, secretar general PNL, Mara Mareș, pre­ședinte TNL, Lucian Bode, minis­trul Transporturilor, Infrastructurii și Comuni­cațiilor, alături de gazdele locale ale evenimentului: Gabriel Ștețco, președinte TNL Maramureș, și Daniela Onița Ivașcu, președinte PNL Sighetu Marmației. Au mai participat vicepreşedintele PNL Maramureş, Cristian Niculescu Ţâ­gârlaş, secretarul de stat, Călin Bota, alţi lideri ai liberalilor maramu­reşeni. A avut loc şi o întâlnire cu presa din Baia Mare.

Școala Politică de la Sighet s-a desfășurat pe durata mai multor zile şi a cuprins multe activități și seminarii printre care vizita la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței. Cei prezenți au depus un omagiu în memoria celor care au luptat pentru România de astăzi, la Cimitirul Săracilor din Sighet.
La întâlnirea de la Baia Mare, liderul liberalilor maramureşeni, Ionel Bogdan a spus că evenimentul de la Sighet este foarte important pentru tineri, dar nu numai. El a prezen­tat-o pe Mara Mareş, preşedintele TNL, ca pe un prieten adevărat al Mara­mureşului.
„Mă bucur să văd și anul acesta mulți tineri liberali la Școala Politică «Gheorghe I. Brătianu» și mă bucur că au venit și membri din executiv, din conducerea partidului, pentru că e important să aducem în același loc trecutul, prezentul și viitorul partidului nostru.
Pentru liberali, Sighetul e un loc în care ne conectăm cu trecutul nostru, cu valorile liberale și cu principiile pentru care au luptat și s-au sacrificat înaintașii noștri”, a spus Ionel Bogdan.
Vicepreşedintele Cristian Niculescu Ţâgârlaş a vorbit despre dublarea numărului parlamentarilor pentru
diaspora, despre îngheţarea salariilor demnitarilor, despre taxe.
„Referitor la modul de desfăşurare a alegerilor, vreau să vă spun că a fost emisă de către Guvernul Orban, o Ordonanţă de Urgenţă care aduce două elemente extrem de importante. În primul rând, este vorba despre dublarea numărului de par­la­mentari pentru diaspora. În momentul de faţă avem doi senatori şi patru deputaţi, iar acesta a fost dublat la patru senatori şi 8 deputaţi. Considerăm că PSD a acţionat, din punct de vedere politic, incorect, deoarece a picat Ordonanţa. Acum urmează să se dea votul final care va fi dat de Camera Deputaţilor. Este penibil să te joci cu instituţiile şi să nu susţii acest demers pentru că are un impact imediat şi astfel poate să aducă un plus valoare la alegerile anticipate. Mişcarea PSD-istă din Parlament şi în special cea din Senat condusă de către Şerban Nicolae, nu are legătură nici cu democraţia şi nici cu profesionalismul parlamentar, ci are legătură cu o manifestare dema­gogică menită să înfrângă spiritul democratic în Parlament”, a spus Cristian Niculescu Ţâgârlaş.


TNL - cea mai mare organizaţie de tineret din ţară

Liderul TNL, Mara Mareş a vorbit despre numărul mare al partici­panţilor la evenimentul de la Sighet.
„Școala Politică «Gheorghe I. Bră­tianu» de la Sighet este cea mai veche și cea mai frumoasă tradiție de astăzi a Tineretului Național Li­beral, iar faptul că această Școală se află la a XII-a ediție este meritul mai multor generații din cadrul PNL, pentru că cei care au pus bazele Școlii se află astăzi la seniori.
Vreau să vă mulțumesc că sunteți atât de mulți astăzi, prezența de anul acesta este una record la Școala de la Sighet, iar meritul acesta se da­torează unei organizări și implicări foarte bune a colegilor noștri de la TNL Maramureș, Gabriel Ștețco și Ioana Marincaș”, a spus Mara Mareş. Ea a precizat că Ionel Bogdan este alături de tinerii liberali, ceea ce este foarte bine, el fiind la rândul lui un tânăr care a făcut parte până de curând din organizaţia de tineret.
„Avem peste 200 de tineri care vin din toată ţara, în fiecare an, la Sighetu Marmaţiei. Vorbim despre ceea ce a însemnat Partidul Naţional Liberal înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, ce a însemnat perioada comunistă, despre marii oameni politici care şi-au dat viaţa în închisoarea de la Sighet şi despre ce înseamnă astăzi Memorialul Durerii din Sighetu Marmaţiei. Mă bucur că PNL a câştigat ultimele rânduri de alegeri în Baia Mare şi la Mara­mureş, sunt convinsă că va câştiga şi alegerile locale şi alegerile parlamentare. Acum e o echipă tânără, o echipă bună, care creşte în fiecare zi, echipa de la tineret este printre cele mai bune din ţară”, a spus Mara Mareş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.