• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Martie , 2019

Liberalii au lista eligibililor la europarlamentare

Liberalii maramureşeni au avut o nouă întâlnire cu presa băimăreană, pentru a comunica ultimele noutăţi de pe scena politică românească şi din cadrul PNL. Au participat: Cristian Niculescu Ţâgărlaş - purtător de cuvânt al PNL Maramureş şi Călin Bota - preşedintele PNL Baia Mare.

 

 

Cei doi lideri au venit în faţa ziariştilor relaxaţi, semn că pregătirile pentru apropiatele alegeri europarlamentare sunt în grafic.
Cei doi liberali au prezentat lista cu primii 10 candidaţi din cei 21 propuşi de Partidul Naţional Liberal pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.
Primul pe listă este Rareş Bogdan, urmat de Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Adina Vă­lean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Marian Jean Marinescu.
„Apreciez faptul că PNL propune românilor, în acest moment, o listă de candidaţi care îmbină profesio­nalismul şi experienţa cu calitatea umană pe care o au cei care se află pe lista propusă electoratului din România. Este o listă în care am îmbinat politicul şi expertiza în diverse domenii, astfel încât să avem acoperire în principalele domenii de dezvoltare pentru care Uniunea Europeană adoptă resurse financiare şi care permit, până la urmă, să abordăm cu încredere următoarele exerciţii bugetare europene astfel încât, la nivelul României, aceste efecte să se vadă în mod pozitiv”, a declarat Călin Bota.

La rândul său, Cristian Niculescu Ţâgărlaş a oferit o explicaţie şi o replică cu privire la disputa politică apărută între Consiliul Judeţean Maramureş şi Consiliul Local Baia Mare, pe tema schimbării denumirii Casei Tineretului în Centrul Cultural Maramureş.
„De ce să schimbăm denumirea unui imobil care are un anumit istoric în Baia Mare? Care ar fi justificarea? Astfel de situaţii sunt, din punctul meu de vedere, abuzive”, a spus Cristian Niculescu Ţâgărlaş.
El consideră că nu se pot schimba denumiri sau alte lucruri de notorietate din Baia Mare doar pentru că aşa vrea un lider sau altul.

„Pentru a da o informare corectă publicului şi pentru a evita inter­pretări de genul următor, Consiliul Local se opune oricărei iniţiative de schimbare a denumirii Casei Tineretului, chiar dacă ea este benefică, chi­purile. }n primul rând îl trimit pe domnul Zetea să mai studieze legea şi să-şi justifice actele administrative în momentul în care le face.
Proiectul de hotă­râre, aşa cum a fost el redactat, nu este semnat de domnul Zetea. Ştiţi foarte bine că orice document, pentru a putea să fie luat în considerare, pleacă de la sem­na­rea şi asumarea unui document. Proiectul de ho­tărâre nu explică care este ghidul sau linia de finanţare.
În altă ordine de idei, orice act administrativ trebuie să aibă la bază o justificare, un temei factual şi unul juridic. Vreau să spun că raportul cu privire la proiectul de hotărâre este absolut copilăresc, poate în clasa a doua sau a treia ar fi fost o expe­rienţă administrativă extrem de im­portantă.
Astfel de situaţii sunt, din punctul meu de vedere, abuzive, nu se pot schimba denumiri sau elemente de notorietate la nivelul Municipiului Baia Mare doar pentru că un lider vremelnic PSD-ist are vise de prea multă înălţare.
În raport cu această situaţie, trebuie avut în vedere că Partidul Naţional Liberal şi reprezentanţii acestui partid serios nu se vor opune niciunui proiect important”, a spus liderul PNL Mara­mureş.

 


„Pentru a da o informare corectă publicului şi pentru a evita inter­pretări de genul următor, Consiliul Local se opune oricărei iniţiative de schimbare a denumirii Casei Tineretului, chiar dacă ea este benefică, chi­purile. În primul rând îl trimit pe domnul Zetea să mai studieze legea şi să-şi justifice actele administrative în momentul în care le face.
Proiectul de hotă­râre, aşa cum a fost el redactat, nu este semnat de domnul Zetea. Ştiţi foarte bine că orice document, pentru a putea să fie luat în considerare, pleacă de la semnarea şi asumarea unui document. Proiectul de ho­tărâre nu explică care este ghidul sau linia de finanţare”.
Cristian Niculescu Țâgârlaș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.