• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Mai , 2023

Jenant, mișeilor! Nu uita că țara te vrea prost!

  1.    Dacă am avea politicieni responsabili și cu adevărat preocupați de ,,România educată”, rezultatele dezastruoase ale Raportul privind nivelul de literație al elevilor din România, ar fi zguduit România. Studiul arată că 42% dintre elevii din clasele I-VIII, testați pentru literație, au obținut scorul „nefuncțional”, iar 47% dintre elevii claselor I-VIII se încadrează la nivelul „minim funcțional”. Practic doar 11% au obținut scorul funcțional. Ar trebui să le crape obrazul și să le zboare demisiile tuturor celor care vorbesc de reformă și educație. Dar evident nimeni nu demisionează, nimeni nu protestează, nimeni nu se îngrijorează. Unii pentru că nu mai cred că are rost, alții pentru că le convine să conducă o țară de analfabeți funcționali.
  2.      Dacă am mai avea doar 1% din setea de dreptate și libertate a înaintașilor în sânge, i-am întreba pe guvernanții care se screm să facă economie pe spatele nostru, cine răspunde pentru risipa de bani de pandemie, de vaccinurile de sute de milioane de Euro și de ajutoarele date refugiaților? N-ar fi o idee să înceapă economia recuperând  banii furați măcar în ultimii doi ani? Întrebarea  e  evident retorică.
  3.     Dacă ne-am considera cu adevărat țară demnă și liberă, am scoate capul și am ști să ne apărăm  drepturile în fața oricui, indiferent de cine este vorba. Am protesta și atunci când e interesul nostru, nu doar când e interesul sistemului, am ieși la vot că vrem noi, nu că ne mobilizează alții și în general am taxa politicienii de fiecare dată când mint și greșesc.  Dar ne-am obișnuit să tăcem când nu trebuie, să iertăm ceea ce nu e de iertat și să ne afundăm în nepăsare pe motiv că ,,oricum  n-are rost”.
  4.    Țara ne vrea proști și noi ne străduim să fim cum ne vrea Țara!                                                                                   P.S. Titlul acestei rubrici ar trebui să fie singurul slogan electoral permis la alegerile de anul viitor, pentru că e singurul adevăr al politicienilor vizavi de români. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.