• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 August , 2021

Jenant mișeilor! Loteria regretelor

Între măsurile de stimulare a vaccinării, ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a menționat „Loteria regretelor”, care ar urma să funcționeze astfel: „Extragem un CNP și, dacă persoana e vaccinată, câștigă marele premiu, dacă nu, ar fi putut să câștige și vede ce a pierdut”. Dincolo de balivernele și abera­țiile guvernanților, pe care le voi comenta altădată, cred că românilor li s-ar potrivi o „Loterie a regretelor”, dar nu în forma prezentată de ministresă. Că deh, de 30 de ani, oamenii trăiesc deja un astfel de experiment după fiecare rundă de alegeri. Și, dacă tot ne-am obișnuit cu regretele, eu zic să extindem această „Loterie”.
De exemplu, pentru pensionari, ar putea fi calculată suma cu care li s-ar fi indexat pensiile dacă legea era respectată, ca să vadă „ce au pierdut”.
La fel, pentru elevi li s-ar putea transmite lunar suma pe care ar trebui să o primească dacă alo­cațiile s-ar fi majorat.
Oamenii de afaceri, de exemplu, dar și contribuabilii, în ge­neral, ar putea primi în plicul de la ANAF totalul sumei plătite de ei într-un an, prin taxe și impozite, și ce le-a oferit statul de acești bani. E drept, umilințele și ignoranța sunt greu de convertit în bani.
Tot așa, pacienții ar putea primi suma cu care au cotizat de-a lungul timpului la sistemul de sănătate și serviciile pe care statul nu le mai decontează astăzi, pentru că, nu-i așa, nu sunt bani. Să vadă și ei ce au pierdut.
Iar, în general, politicienii ar trebui să primească „prin tra­gere la sorț” premii pe măsură, cum ar fi: să trăiască o lună cu salariul minim; să locuiască o săptămână într-un cătun izolat; să meargă la sapă un sezon și apoi să vândă re­colta pe trei lei; sau, marele premiu, să stea o zi în mijlocul cetățenilor, într-o piață publică și să le răspundă la întrebări. Așa, să vadă și ei de ce au pierdut voturile.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.