• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 August , 2021

Jenant mișeilor! Dispute false

Legenda spune că, în timpul asedierii Bizanțului de către otomani, învățații împăratului Contantin al XI-lea erau preo­cupați de o tematică „impor­tantă”: „sexul îngerilor”. Numai că, înainte să ajungă la o concluzie, odată cu căderea Constantinopolului, dispărea în isto­rie Imperiul Roman de Ră­sărit, iar Imperiul Otoman se instala în Balcani și în estul Mării Mediterane. De-aici încolo, pu­terile europene au avut în coasta lor o putere străină de civilizația creștină, pe care n-au mai putut-o ignora aproape o jumătate de mileniu.
Astăzi, Europa, înregimentată sub steagul „globalizării” și al lui „politically corect”, pare că are o singură problemă impor­tantă pe agendă: ideologia de gen, care pare brusc mai impor­tantă decât orice drepturi și libertăți. Spre exemplu, Guvernul spaniol a validat recent un proiect de lege care le va permite persoanelor transgender să-şi schimbe genul de la vârsta de 16 ani, în unele condiţii chiar de la 14 ani, printr-o simplă declaraţie depusă la adminis­traţie, fără a mai avea nevoie de o terapie hormonală sau un diagnostic medical. Și, desigur, fără acordul părinților.
Preocupați să schimbe „sexul” cu „genul” și paralizați de pa­nica generată de presă cu privire la „valul 4”, europenii par să fi uitat de pericolul atentatelor teroriste și de migranții musulmani care vin în valuri tot mai mari în Europa. Desigur, nimeni nu vorbește clar cum vor fi integrați aceștia (fapt care s-a demonstrat deja că e apropape imposibil) și nimeni nu discută aprins cum își va păstra Europa identitatea în fața noilor pro­vocări. Care sunt implicațiile pe termen lung ale acestui proces tot mai accelerat?

Toate sunt întrebări deocamdată retorice, pe care europenii le ignoră. Va veni, însă, o vreme când realitățile ne vor trezi din visul globalizării și din disputele false. Să nu fie prea târziu. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.