• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 10 Iulie , 2023

Jenant, mișeilor! Din învățăturile ÎPS Justinian

 ,,Unui om modest, unui om smerit, Dumnezeu îi dă har, îl inspiră. Uitați-vă la cei mai mulți dintre oamenii care sunt cu adevărat învățați. Cu greu vei găsi un savant adevărat care să fie foarte orgolios. Dictonul din bătrâni, adică din Antichitate, ce i se atribuie lui Socrate, ce spune? „Eu știu că nu știu nimic!” Pe măsură ce progresezi și aprofundezi lucrurile, îți dai seama că există încă multe alte probleme pe care nu le cunoști, îți dai seama cât ești de limitat.

Harul, în concepția teologică, este energia necreată care izvorăște din ființa lui Dumnezeu și ajunge la făptura umană. Prin această energie nezidită, omul câștigă ceva din divinitate, din Dumnezeu. Așa cum, prin altoi, punând în tulpină o mlădiță bună, crește un pom fructifer bun. Pentru că energiile pe care le transmite mlădița nobilă în tulpina sălbatică fac toată tulpina să devină nobilă.

     Tot așa, prin botez și prin toate celelalte daruri ale Bisericii prin care harul lui Dumnezeu se coboară în făptura noastră, ne înnobilăm tot mai mult, ne îndumnezeim, dar numai în măsura în care și noi conlucrăm cu harul dumnezeiesc."

- ÎPS Iustinian Chira

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.