• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 27 Februarie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 26 Iulie , 2021

Ionel Bogdan, un nou mandat la conducerea PNL Maramureș

Zilele trecute, a avut loc, în Comitetul de Coordonare al PNL Maramureș, o manifestare în cadrul căreia a fost aleasă conducerea filialei liberale maramureșene. Lucrările au avut loc la Sala Sporturilor din Baia Mare, în prezența delegațiilor din organizațiile locale și a invitațiilor din toată țara.


Alături de echipa libe­rală maramure­șeană, au fost prezenți la Comitetul de Coordonare Județean numeroși membri din conducerea partidului, printre care: Ludovic Orban, președinte PNL, Rareș Bogdan, prim-vice­președinte PNL, Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, Emil Boc, președinte PNL Cluj, Robert Sighiartău, secretar general PNL,  Violeta Alexandru, președinte PNL București, Alina Gorghiu, senator PNL, Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL, Ioan Turc, președinte PNL Bistrița, Adrian Cozma, președinte PNL Satu Mare, Gheorghe Flutur, președinte CJ Suceava, și Pavel Popescu, președinte PNL Sector 4. Toți invitații au purtat măști și s-au fo­losit substanțele dezinfectante aflate la intrarea în sala de con­ferință.

Ionel Bogdan, liderul liberalilor maramureșeni, a luat cuvântul și a prezentat ordinea de zi, după  care a citit raportul de activitate al fi­lialei până în acest moment.
Raportul de activitate al preșe­dintelui PNL Maramureș a scos în evidență faptul că, prin multă muncă, implicare și împreună cu o echipă unită și puternică, se poate face perfor­manță și în Maramureș. În mandatul președintelui Ionel Bogdan, respectiv în perioada 2017-2021, filiala PNL Mara­mureș a avut parte de o dezvoltare esențială, liberalii având în prezent președinția CJ Maramureș, 27 de primari, 3 parlamentari - 2 deputați și un senator, peste 1500 de membri noi, iar cel mai important lucru dobândit în această perioadă este  consolidarea unei echipe puternice și unite care luptă zi de zi pentru dezvoltarea Maramureșului, o echipă care a câștigat cele patru scrutine electorale din 2019 și 2020.

„Le mulțumesc tuturor colegilor mei din PNL Maramureș, alături de care am reușit să facem perfor­manță în acești patru ani. Îm­preună, am reușit să demonstrăm că PNL este principala forță politică în județul Maramureș. Obiectivele noastre au fost atinse până în acest moment, dar de acum înainte trebuie să mergem mai departe, iar pentru 2024, obiectivul este să creștem numărul de colegi primari, să susținem actualii primari să facă performanță, să creștem numărul de parlamentari, să creștem fiecare organizație locală din județul Maramureș, iar din luna august noul Birou Politic Județean va trece la treabă. Vom începe să mergem în fiecare loca­litate, în fiecare organizație, să cooptăm membri, să aducem oameni lângă noi, așa cum am mai făcut în acești patru ani”, a spus, în finalul raportului, Ionel Bogdan.

Au urmat luările de cuvânt ale invitaților, multe dintre ele interesante și așteptate, având în vedere Congresul din luna septembrie, unde va fi aleasă o nouă conducere a PNL. Primarul Clujului, Emil Boc, a trimis mai multe mesaje, direct sau printre rânduri.
„Am venit cu mare drag de la Cluj, nu numai pentru că pregătim drumul acesta Cluj-Baia Mare pentru modernizare, dar am vrut să vă felicit pentru că ați câștigat toate alegerile din ultimii patru ani. Merită felicitați primarii care au avut curajul să candideze la pri­mul, al doilea sau al treilea mandat. Ei, primarii, cunosc cel mai bine problemele oamenilor. Pentru a menține aceste performanțe, este nevoie de muncă, multă muncă în fiecare zi. Voturile se obțin greu peste tot în țară. Dacă nu ai muncă politică, nu sunt rezultate. Aici, în Maramureș, dacă vorbești, de bună dimineața, cu Ionel Bogdan știe să spună și despre centura Băii Mari, despre centura de la Sighet, dar și despre pasajele de la intrarea în oraș, din ambele părți. Știe să vorbească de modernizarea Mara­mureșului, a Băii Mari. Ne trebuie oameni care să fie ancorați în problemele oamenilor. Spun asta, pentru că oameni ca Ionel Bogdan, Florin Cîțu reprezintă viitorul politicii și în România, și în PNL, alături de cei care au experiență în acest partid. Nimeni din acest partid nu trebuie uitat, dar fiecare trebuie să facă parte, la locul potrivit, la momentul potrivit, dintr-o echipă pentru ca acea echipă să fie câștigătoare. Pe 25 septembrie, noi vom veni pe scenă să vă spunem una-alta, dar voturile sunt acolo, la dumneavoastră, nici la mine, nici la colegii mei. La dumneavoastră sunt voturile. Evident, trebuie să fim o familie, dar politica este pe voturi și atunci trebuie să ne gândim cum e mai bine și pentru noi și pentru partid. Trebuie să facem parte dintr-o familie care să fie câștigătoare în 2024, când va fi cumplit de greu. Sunt patru rânduri de alegeri care vor da soarta PNL pentru 10. Mi-aș dori să fim în continuare la guvernare, să reprezentăm viitorul acestei țări. M-am uitat la ultimele decizii ale premierului și m-au inspirat. Spun doar trei dintre ele. Faptul că fiecare primar din această țară va avea acces la un fond din fondul de reziliență, din PNRR. Sunt peste două miliarde de euro, așa că fiecare va avea o sumă la dispo­zi­ție egală, dar pe tipuri de UAT-uri, bani pentru modernizarea lo­calităților. Să știți că nu a reușit niciun ministru să meargă la
Bruxelles și să aducă bani pentru acest proiect. A venit premierul Cîțu și a reușit. Imediat după septembrie, când va fi aprobat PNRR, acest proiect va merge mai departe, așa că pregătiți-vă proiectele pentru alocarea directă. A doua decizie. După rectificarea bugetară din august, așa numitul PNDR doi va merge mai departe. Planul național de investiții se adresează fiecărui primar din această țară. Deoarece premierul a știut să chivernisească bine finanțele țării, are acești bani, că nici banii nu pică din cer.
A treia decizie. Până la întâi august, se va pune pe masă proiectul care va  reglementa situația blocajelor care sunt în țară pe proiectele aflate în derulare. Să amintesc și de Proiectul «România educată», care necesită multe miliarde de euro. Se va pune bază pe educație, să avem specialiști care vor duce această țară la un nivel superior. Acest proiect reprezintă cheia aducerii românilor acasă, să aibă locuri de muncă bine plătite. Toate acestea le poate face PNL, avem aceste lucruri în fața noastră, depinde doar de noi să știm să punem oamenii potriviți la locul potrivit și să fim mereu o echipă învin­gătoare.

Rareș Bogdan a vorbit despre echipă și despre necesitatea de a lucra în echipă.
„Vreau să îl felicit pe Ionel Bogdan pentru alegerile câștigate în urmă cu un an. Cel mai tânăr președinte de CJ. Vreau să-i felicit pe cei 27 de primari. Este foarte important. Ionel Bogdan nu ar fi câștigat singur, oricât de bun și de vizionar a fost dacă nu avea o echipă. Despre asta este vorba, despre echipă. Un om nu poate să facă nimic singur. Un om nu poate lua decizii singur, nu poate conduce singur, nu le știe pe toate, se consultă cu cei cu experiență, cu cei cu părul alb, cu cei din diverse domenii. Fără echipă, nu poți să construiești nimic. Acum, avem o șansă unică în România să facem ceva, o șansă  ratată timp de 30 de ani. Dacă nu vom reuși să implementăm banii europeni, dacă nu vom reuși ca dumneavoastră să aveți bani pentru proiecte în orașele și comunele din Mara­mureș, peste trei ani electoratul nu vă va ierta. Oamenii deja nu mai au răbdare. Când a venit la mine Florin și mi-a propus să vin în echipa lui, să mergem peste tot, i-am spus că vin, dar că doresc ca, pe 26 dimineața (septembrie – n.red.), toți să facem hora mare și să ne îmbrățișăm. Chiar dacă supărările vor fi, să treacă peste noapte, pentru că acest partid nu are dușmani în interior nici măcar adversari și avem ne­voie de unitate. După aceea, orice s-ar întâmpla, nimeni nu pleacă din funcție, trebuie să avem grijă de oamenii care au avut un rol important în PNL, trebuie să avem grijă de cei care vin. Războaiele încetează pe 25 noaptea. Și atunci vin cu toată experiența mea. Dar i-am spus ca nu cumva să ia deciziile de unul singur, pentru că atunci vom intra în conflict direct. I-am spus că deciziile trebuie luate cu noi. Eu nu vreau să fiu spectator, nu vreau să fiu papagal de serviciu, să aflu de la televizor decizii, vreau să le luăm împreună. Așa cum Ionel ia aici deciziile cu dumneavoastră, așa trebuie să fie și la București. Mai multe creiere, mai multe minți luminate pot da o soluție mai bună pentru această țară. Dragilor, următorii ani și următoarea perioadă este despre investiții, este despre banii care trebuie să intre în bugetele tuturor din administrațiile locale. Vă mai spun ceva. Nu cred în chestiunile pe care le vâră unii, alții în spațiul public, că unii primesc, iar alții nu. Dacă sunt bani, trebuie să facem ceea ce trebuie. Vă asigur că, dacă nu acționăm, vom fi sancționați cu toții. Ori facem treabă în ăștia trei ani și jumătate ori spunem din start că suntem niște prostălăi, cum se zice în Ardeal, nu suntem în stare, ne-ați dat încrederea pe degeaba. Noi trebuie să profităm de această șansă astrală pe care o are România. Banii din PNRR, banii din exer­cițiul multianual, de  asemenea, un buget de 5,7 miliarde pentru in­vestiții din bugetul propriu. Plus pricepere”, a spus Rareș Bogdan.

Ludovic Orban,încă lider al liberalilor, a vorbit despre unitatea din partid.
„Pentru mine, unitatea PNL este fundamentală. Eu am fost, sunt și voi fi un garant al unității PNL. Am demonstrat acest lucru. Nimeni din echipa contracandidatului meu la Congres n-a avut de suferit, dimpotrivă, foarte mulți au putut să-și urmărească cariera și să înregistreze victorii importante, să ocupe poziții importante, pentru că pentru mine nu există decât corectitudine în PNL. Opțiunea fiecărui om trebuie să fie luată, gândită pe baza propriului discernământ, propriei evaluări, pe baza propriei credințe despre cel care trebuie să fie viitorul PNL. M-aș bucura foarte mult ca și echipa competitoare să gândească la fel și să nu mai existe susținători care să aibă de suferit pe urma faptului că sunt alături de mine. Am colaborat îndeaproape cu președinții filialelor județene, inclusiv în Baia Mare, cu atât mai mult cu cât am fost președinte al PNL. Dar niciodată niciun președinte de filială jude­țeană nu a putut să mă împiedice să comunic, să-i cunosc, să le ascult părerile, să fiu alături de ei cu toți membrii PNL, din fiecare filială județeană, pentru că ade­vărata legătură a PNL este oastea cea mare a PNL, adică fiecare membru care își aduce contribuția prin muncă, efort la toate victoriile PNL. Asta este echipa mea, chiar și aceia care de multe ori n-au fost de acord cu mine”, a spus Ludovic Orban. Președintele PNL a subli­niat că se consideră la fel de bun politic ca Florin Cîțu.

După discursurile desfășurate pe parcursul a două ore, au avut loc alegerile din filială. În urma votului, Ionel Bogdan a fost ales președintele PNL Maramureș pentru un nou mandat.

În urma alegerilor, componența Biroului Politic Județean PNL Maramureș este următoarea:
- Ionel Bogdan - președinte PNL Maramureș;
- Doru Alexandru Lazăr - prim-vicepreședinte Departamentul strategii politice și comunicare;
- Felician Ciceu - prim-vicepreședinte Departamentul politici publice;
- Gavril Ropan - vicepreședinte Departamentul pentru strategii și relații publice;
- Laurențiu Batin - vicepreședinte Departamentul pentru politici privind administrația publică, justiție, siguranță națională, ordine publică și siguranța cetățeanului;
- Ioan Mătieș - vicepreședinte Departamentul imagine, comunicare, relații cu mass-media și purtător de cuvânt;
- Ioan Radu Coman - vicepreședinte Departamentul pentru politici economice, mediu de afaceri, dezvoltare regională și fonduri europene;
- Mihai Felician Cerneștean - vicepreședinte Departamentul pentru politici sociale, relații cu sindicate, patronate, organizații neguvernamentale și grupuri de cetățeni;
- Nicolaie Burzo - vicepreședinte Departamentul pentru politici în agricultură, silvicultură, mediu și dezvoltarea rurală;
- Anuța Enea-Bizău - vicepreședinte Departamentul pentru politici în educație, cercetare, cultură, culte, minorități și sport;
- Ciprian Hojda - vicepreședinte Departamentul pentru politici în sănătate;
- Vasile Mîrza - vicepreședinte zona Nord;
- Dumitru Marinescu - vicepreședinte zona Sud;
- Rudolf Stauder – trezorier;

Membri: Gavrilă Șimon, Pasere Ioan, Daniela Ivașcu-Onița, Sebas­tian Alin Bîrda, Ion Petrovai, Vlad Herman, Simion Pop, Florin Boltea, Cristina Buda, Gheorghe Stan, Ioan Călăuz, Vasile Ștefan Mihalca,
Gheorghe Bohotici și Traian Remus Timiș;
- Emil Horj - președinte COAJ;
- Constantin Olteanu - președinte COAR.

Premierul României a transmis și el un mesaj de susținere pentru Ionel Bogdan. „Ionel Bogdan este un lider adevărat, a demonstrat că poate să câștige de fiecare dată când intră într-o competiție și are toată susținerea mea”, a declarat premierul Florin Cîțu.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.