• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 28 Septembrie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Septembrie , 2019

Ionel Bogdan, președintele filialei PNL Maramureș: „Vrem o structură guvernamentală care să ducă la România normală!”

Preşedintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan a fost la Bucureşti, la sediul partidului, unde au avut loc discuţii pe tema moţiunii de cenzură şi a proiectelor de lege pe care liberalii le-au depus în Parlament, dar care au fost blocate de majoritatea de la putere. La sosirea în Baia Mare, liderul liberal a avut o întâlnire cu presa băimăreană pentru a transmite în spaţiul public ultimele noutăţi din zona politică.

 

 

Preşedintele filialei liberale a spus că s-au strâns suficiente semnături pentru de­punerea moţiunii de cenzură.

„M-am întors de la Bucureşti de o oră şi jumătate, am luat parte la discuţii cu privire la moţiunea de cenzură, alături de preşedintele Ludovic Orban. Am întrunit peste 233 de semnături, cât sunt necesare pentru a trece moţiunea de cenzură prin Parlament. În momentul de faţă avem 237 de semnături şi sunt convins că până va fi depusă în Parlament, probabil luni, vor mai fi şi alte semnături. Credem că vom depăşi 240 de semnături. Acest număr
ne-ar asigura faptul că moţiunea depusă va trece de Camerele reunite ale Parlamentului.
Sunt discuţii cu parlamentari din toate grupurile parlamentare, folo­sim toate oportunităţile şi toate pârghiile pe care le avem pentru ca guvernul Dăncilă să-şi încheie mandatul într-un timp foarte scurt.
Vom depune moţiunea pe 30 septembrie sau 1 octombrie, iar votul, conform reglementărilor legale, va fi undeva pe 7-8 octombrie. Practic, la această dată vom încheia mandatul acestui guvern! Acest guvern care se ţine de guvernare, chiar dacă îi lipsesc vreo şase miniştri, chiar dacă este atât de contestat. Refuză să predea guvernarea, să plece acasă şi să-i lase pe alţii mai competenţi să conducă guvernul. Sunt 6,5 milioane de români care la Referendum au spus clar că sunt împotriva actualului guvern. Sunt 6,5 milioane de români care au spus clar, prin vot, că nu mai susţin guvernul României.
Toate acestea ne arată clar că demersurile pe care PNL le-a făcut în ultima perioadă, strângerea de sem­­­nă­turi pentru depunerea moţiunii de cenzură şi coagularea opoziţiei în jurul PNL, au fost corecte. Sunt nişte demersuri care merg mână în mână cu ceea ce doresc cetăţenii. Este evident că opţiunile politice, în ultima perioadă, au fost schimbate! Este evident că cea mai bună soluţie pentru România ar fi alegerile anti­cipate! Astfel s-ar reîntoarce la cetăţeni puterea de a da un nou guvern, un guvern responsabil, un guvern care să vină cu soluţii concrete pentru România”, a spus Ionel Bogdan, preşedintele PNL Maramureş.

Liderul liberal a spus că în acest moment nu ştie dacă putem vorbi de alegeri anticipate, dar după ce moţiunea de cenzură va trece în Parlament, preşedintele României, în limitele constituţionale, va începe negocierile pentru formarea unui nou guvern. Negocieri care vor duce la o nouă majoritate parlamentară.
„Dar ceea ce vreau să subliniez e faptul că PNL în orice condiţii îşi va asuma responsabilitatea guvernării. Nu putem lăsa ţara neguvernată. De aceea, PNL îşi asumă responsabilitatea guvernării, inclusiv într-o variantă de guvern minoritar. Structura guvernamentală pe care noi o vom propune va fi una mult mai suplă decât cea pe care o vedem astăzi cu zeci de ministere. Noi vrem o structură guvernamentală suplă, de până la 16 ministere, fără foarte mulţi miniştri delegaţi, fără foarte multe ministere îm­părţite pentru a satisface clientela politică. Vrem o structură guver­namentală funcţio­nală! O struc­tură guvernamentală care să ducă la România normală!
Am văzut în presă speculaţii cu privire la persoane care ar putea ocupa portofolii de miniştri în
viitorul guvern. Sunt nişte fake news! PNL nu are astăzi pro­puneri concrete pentru miniştri deoa­rece vom aştepta negocierile pe care le vom avea şi toate partidele le vor avea cu preşedintele României. Însă, ceea ce putem asigura este că PNL are pentru fiecare portofoliu, trei, patru oameni pregătiţi, trei, patru liberali care ştiu ce trebuie făcut în ministerele respective”, a spus liderul liberal.

 

 

Despre proiecte de legi
 

După epuizarea subiectului cu moţiunea de cenzură, liderul liberal maramureşean a vorbit despre propunerile legislative pe care PNL le-a făcut în Parlamentul României şi care sunt blocate de PSD.

„Avem soluţii pentru a apăra siguranţa cetăţenilor şi ordinea publică. Sunt proiecte depuse de parlamentarii liberali din Senat şi Camera Deputaţilor şi care sunt blocate de către PSD. Încă din februarie am depus în Parlament abrogarea Recursului compensatoriu care a adus peste 20.000 de deţinuţi în libertate, fără niciun fel de control asupra a ceea ce fac după ieşirea din închisoare. Am văzut că foarte mulţi dintre ei au recidivat! Am propus abrogarea legii în regim de urgenţă, dar a fost blocat proiectul în comisii!
Un alt proiect bun se numeşte implementarea sistemului de alertă - copil dispărut, sistem care va reglementa difuzarea imediată către public a informaţiilor privind dispariţia de copii. Proiect depus în august 2019 şi refuzat de social-democraţi”, a explicat Ionel Bogdan.

Liderul liberal a mai explicat că mai sunt şi alte proiecte depuse de parlamentarii liberali şi care sunt blocate de social-democraţi.
 

 


„Ceea ce vreau să subliniez e faptul că PNL în orice condiţii îşi va asuma responsabilitatea guvernării. Nu putem lăsa ţara neguvernată. De aceea, PNL îşi asumă responsabilitatea guvernării, inclusiv într-o variantă de guvern minoritar. Structura guvernamentală pe care noi o vom propune va fi una mult mai suplă decât cea pe care o vedem astăzi cu zeci de ministere”.
Ionel Bogdan, președintele filialei PNL Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.