• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Iunie , 2018

Întreprinzătorii maramureşeni au o Asociaţie şi vor un Maramureş prosper

Centrul de Afaceri Millennium din Baia Mare a găzduit lansarea Asociației Întreprin­zăto­rilor Maramureș (AIM). Această organizaţie non-profit este constituită din 31 de societăți comerciale cu capital integral românesc, cu sediul în Maramureș, iar președintele acesteia este Ovidiu Goga. AIM mili­tează pentru dezvoltarea capitalului autoh­ton, extinderea investițiilor macro și micro locale, dar și din alte zone, asigurând reprezentare eficientă a inte­reselor membrilor săi.

Evenimentul de lansare s-a bucurat de prezența Ministrului Finanțelor Publi­ce, Eugen Teodorovici, a președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a președintelui Uniunii Naționale a Patronatului Român, Ioan Lucian și a primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Alături de membrii fondatori ai Asociației Întreprinzătorilor Maramureș, la eveniment au mai participat și reprezentanți ai societăților comerciale – potențiali membri ai organizației, reprezentanți ai mediului educațional, ai autorităților publice locale și instituțiilor publice județene, dar și reprezentanți ai mass-mediei.
Dezbaterile au fost foarte interesante şi urmărite de cei prezenţi.
Preşedintele UNPR, Ioan Lucian, a fost mulţumit de evoluţia AIM.
„Împreună cu un grup de oameni de afaceri am discutat posibilitatea înfiin­ță­rii unei organizații patronale în Mara­mureș, având întâlniri și cu autoritățile locale pe această temă. Ceea ce se în­tâm­plă astăzi, în Baia Mare, este un pi­lon fundamental în dezvoltarea econo­miei județene. Prefectura, Consiliul Județean sau primăriile trebuie să știe că au un partener dinamic, real și cu atitudine constructivă față de tot ce este important în această țară. Dintre toate organizațiile întâlnite până acum, organizația patronală din Maramureș are cel mai fulminant început.”, a spus Ioan Lucian.
Artizanul AIM, Ovidiu Goga este preşedintele acestei organizaţii.
Om de afaceri maramureşean cunoscut, Goga a fost emoţionat şi în acelaşi timp mulţumit că după multe peripeţii Aso­ci­aţia Întreprinzătorilor din Mara­mureş a reuşit să fie funcţională.
„Sunt mândru de ce au realizat antreprenorii ce alcătuiesc AIM. Nu a fost sim­plu, ne-am confruntat cu nişte pro­bleme extrem de surprinzătoare, în sensul că o denumire normală a fost re­s­pinsă de ministerul Justiţiei, iar demersurile astea înseamnă timp. A durat luni de zile! După aceea, un statut a fost respins pentru amănunte greu de în­ţe­les. Toate acestea au condus la o prelungire a demersurilor noastre care au în­ceput în februarie. Au durat până acum trei săptămâni! Tot acest travaliu face aportul membrilor mult mai valo­ros. Toţi sunt de la firme de succes, ca atare, oameni foarte ocupaţi.
Am fost foarte onorat de prezenţa mi­nis­trului Teodorovici. A făcut un gest extraordinar, venind în Baia Mare doar pentru această lansare! Totodată am fost mândru de maramureşenii noştri, în sensul că sala a fost plină de oameni de afaceri, de asemenea oameni foarte
o­cu­­­­paţi. Au fost şi reprezentanţi ai unor instituţii, reprezentanţi ai mass-media. Toate acestea ne onorează şi ne respon­sabilizează. Nu putem să organizăm aşa ceva, nu putem să iniţiem o astfel de aso­ciaţie fără să şi avem rezultate concrete. Vom munci în continuare împre­ună şi pot spune că reuşita evenimentului de astăzi a dat şi mai mare încredere celor prezenţi şi potenţează energiile membrilor noştri. Deja avem semnale, de la cei prezenţi şi de la firme care nu au fost, dar au auzit de eveniment şi despre noi, că îşi doresc să ni se alăture. Împre­ună, din ce în ce mai mulţi vom reuşi să contribuim, în măsura în care se cuvine, la dezvoltarea judeţului nostru şi, bine­în­ţeles, la dezvoltarea aface­ri­lor noastre. Vrem un Maramureş mai prosper, vrem un Maramureş mai curat, mai civilizat, mai educat care astfel să aibă avantaje competitive pentru eco­nomia viitorului. Noi ăştia suntem, asta ne do­rim şi sperăm ca, alături şi de insti­­tu­­ţiile publice care urmăresc aceleaşi scopuri, să reuşim să facem mult mai mult decât până acum”, a spus Ovidiu Goga.
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici a prezentat măsurile luate în acest an și felul în care se încearcă crearea unui cadru în baza căruia să se facă investiții atât în mediul privat, cât și în cel public. De asemenea, a mai de­clarat faptul că actuala legislație ne­cesită o revizuire pe ambele Coduri și în special pe partea de evaziune fiscală. „Vreau să revizuim împreună partea legislației. Au fost multe schimbări și prevederi legislative. Vom lua articol cu articol ambele Coduri, iar dacă e ceva de simplificat, de eliminat sau de adăugat le vom vedea împreună, într-un cadru cât mai larg de discuții, cu structurile asociative și comisiile parlamen­tare de finanțe. Dorința noastră este ca, la final de an, să putem să închidem dis­cuția celor două Coduri. De la 1 ianua­rie 2019, nu dorim să mai intervenim pe marginea lor. Obligatoriu, în acest an va avea loc o reforma radicală”, a spus Teodorovici.

Preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea a salutat lansarea AIM.
„Cunosc pașii care au fost făcuți în tot acest timp de către Ovidiu Goga și membrii fondatori, munca necesară pen­tru a pune pe picioare această asociație, dar și birocrația pe care au învins-o pentru ca această structură să fie funcțională începând de acum. Este un lucru important, pentru că dreptul la asociere este unul dintre drepturile și libertățile fundamentale ale cetățeanu­lui. Acum și-au exersat acest drept, oferind autorităților locale și județene un partener de dialog. Dacă discutăm despre relații internaționale, Consiliul Județean Maramureș a încercat să promoveze aceste relații ale județului cu regiunile învecinate, dar acum, prin dialog, putem să vedem care sunt exact acele relații pe care vrem să le accesăm, pentru că noii noștri parteneri cunosc cel mai bine piața. Administrația jude­țea­nă va fi un partener fidel și vom promova împreună aceste relații, prin participarea la târguri și alte evenimente internaționale din zona noastră de in­teres. În același timp, strategia de dezvoltare a județului are nevoie de îmbu­nă­tățiri, de reforma adoptării partene­riatului public privat. De acum, multe dintre proiectele județului pot fi discutate la o masă la care să participe autori­tă­țile județene și cei care reprezintă cu adevărat mediul privat. Suntem cu toții cetățeni ai județului Maramureș și ne dorim o dezvoltare economico-socială așa cum merită acest județ”, a spus Gabriel Zetea.
În încheierea evenimentului au fost
se­m­­­nate adeziunea Asociației Întreprin­ză­to­rilor Maramureș la Uniunea Națio­nală a Patronatului Român și protocolul de colaborare cu Centrul Universitar Nord Baia Mare al Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.