• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Decembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Mai , 2012

Inedit, lacul care îşi schimbă culoarea

Nici măcar Finlanda, "Ţara celor 1000 de lacuri", nu se poate lăuda cu un asemenea lac. Lacul Albastru de lângă Baia Sprie este singurul din lume care îşi schimbă culoarea, în funcţie de lumină.

 

Situat la aproximativ 3 km de Baia Sprie, Lacul Albastru este un obiectiv unic în lume. Format natural prin căderea unei galerii miniere, galerie în care pe parcurs s-a adunat apă de ploaie. Cu o suprafaţă totală de jumătate de hectar şi cu un contur aproape circular, lacul Albastru este situat pe versantul Dealul minei, partea de S-V. Se spune că, lacul măsoară în jur de 50 m de pe un mal pe celalalt şi doar 4 metri în adâncime, dar, printre localnici circulă poveşti cum că ar avea legătură cu Marea Neagră prin galerii subterane şi că nu ar avea fund. Au existat chiar şi scenarii apocaliptice, potrivit cărora întreg oraşul Baia Sprie ar fi in pericol de scufundare din cauza acestor tuneluri din adâncuri. Ciudat e că apa verde a lacului capătă o nuanţă albăstrie de la lumină sau dacă mai multe persoane se scaldă în apa lui.

 

Lacul Albastru este unic prin origine (prăbuşirea unei galerii de mină) şi chimismul apei. Datorită solubilizării compuşilor sulfuroşi, apa are culoarea verde, uneori cu reflexe de smarald.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.