• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 Octombrie , 2022

Guvernul a răspuns Alianței Pentru Patrie!

Alianța Pentru Patrie continuă lupta pentru mai binele românilor. APP este un partid nou înființat și, din vara acestui an, în mod continuu, a făcut sesizări către guvern, către miniștri, către societatea civilă, atunci când hotărârile guvernamentale au dus la situații grele pentru cetățeni, fie că vorbim de pensionari, de angajați la societățile de stat și privat, sau firme mici, mijlocii și mari. APP s-a angajat în fața cetățenilor acestei țări că se va lupta pentru drepturile celor mulți și lăsați în voia sorții de niște guvernanți interesați mai mult de cota electorală, de interese de grup. Și din multele sesizări către guvern, recent a venit un răspuns oficial de la Cancelaria Primului Ministru.    

Alianța  Pentru Patrie a primit răspuns oficial din partea Prim-Ministrului Nicolae Ciucă, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului (S.G.G.), coordonat de Marian Neacșu care și semnează în numele guvernului răspunsurile oficiale. 

Acest răspuns vine ca urmare a solicitării prin care  Alianța  Pentru Patrie a cerut Guvernului României să abroge Ordonanța de Urgență nr.108/30.06.2022, privind decarbonizarea sectorului energetic, publicată în M.O partea I, nr. 659/01.07.2022.

Adică, Ordonanța închiderii activității de minerit din România.

Guvernul României, prin semnătura lui Marian Neacșu - Secretarul General al Guvernului –  a  transmis Alianței Pentru Patrie următoarele:

1) Răspunsul oficial prin care Alianța  Pentru Patrie este înștiințată că Guvernul României a luat act de această solicitare și a cerut ferm Ministerului Energiei soluționarea acesteia.

2) Cererea Guvernului României către ministrul Virgil-Daniel Popescu, prin care guvernul îi cere acestuia în mod oficial, să analizeze și să răspundă urgent solicitării Alianței  Pentru Patrie. În același timp, Guvernul îi solicită oficial Ministrului Energiei, ca acest răspuns să-i fie transmis și Prim-Ministrului, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului.

Alianța  Pentru Patrie apreciază promptitudinea răspunsului și trage următoarea concluzie:

- Atât la nivelul Cancelariei Primului-Ministru, cât și la Secretariatul General al Guvernului, există o doză mare de nemulțumire față de Virgil Popescu, dându-ni-se de înțeles în subsidiar că și Guvernul, în ansamblul său, este sufocat de petițiile și reclamațiile românilor, legate de „activitatea” acestui personaj.

Alianța  Pentru Patrie anunță public că este dispusă să aștepte maximum 30 de zile, conform termenului legal privitor la acordarea unui răspuns din partea Ministerului Energiei.

Răspunsul ministrului Virgil Popescu este așteptat cât mai repede și va fi prezentat public de către Alianța  Pentru Patrie, în condițiile în care zeci de mii de familii de mineri sunt lăsate, prin Ordonanța atacată mai sus, fără mijloace de subzistență.

„Alianța  Pentru Patrie îl avertizează pe Virgil Popescu, Ministrul Energiei, că indiferent de susținerea sa de la Bruxelles, indiferent de posibilitatea de a-și sfida propriul guvern și de a nu-i trimite acestuia răspunsul solicitat în mod oficial, noi dorim/ așteptăm răspunsul său urgent, și nu vom permite depășirea celor 30 de zile, conform legilor în vigoare!

În ziua 31, dacă NU primim răspunsul și soluția din partea ministrului Virgil Popescu (pe care o vom face publică), Alianța  Pentru Patrie va depune încă o Plângere Penală pe numele său, pentru abuz în serviciu și încălcarea legii transparenței informațiilor!”, a spus Codrin Ștefănescu, secretar general al APP.

Cei mai mulțumiți de  această reușită sunt cei din zonele miniere afectate de închideri și prognozatele închideri. Valea Jiului și mineritul din Apuseni, ca și din Maramureș, așteaptă luarea de măsuri, în  așa fel încât mineritul să nu moară.

În nordul țării, în Maramureș, mai sunt mineri care așteaptă deschiderea mineritului neferos, așa cum se tot vorbește din 2010 încoace.

„Iată că eforturile noastre încep să dea roade. Sperăm ca acest ministru ce vrea să distrugă mineritul din Vale să  dea socoteală pentru acestea, iar redeschiderea mineritului din nord să intre pe agenda reală a miniștrilor și prim-ministrului. Noi, APP Maramureș, vom continua demersurile în acest sens, dar și cererile pentru ca mai binele românilor să nu fie doar expresii scoase din context”, a spus Liviu Bechiș, președintele APP Maramureș.

Filiala partidului din nord se dezvoltă încet și sigur. În perioada următoare un nou sediu va fi pus la dispoziția membrilor de partid, a simpatizanților și a celor care doresc să își expună problemele. De asemenea va continua dezvoltarea de filiale locale în localitățile maramureșene.

„Trebuie să fim cât mai mult în mijlocul oamenilor, iar cetățenii care au probleme sau vor să ajute, pot veni spre APP Maramureș. Noi îi așteptăm. Și mai precizez că putem fi găsiți și în spațiul virtual, pe rețelele de socializare și în presa locală. Doamne ajută!”, a mai spus Liviu Bechiș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.