• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 05 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Aprilie , 2024

Gabriel Zetea, Doru Dăncuș, un tandem pentru Maramureș, pentru Baia Mare

PSD Maramureș și PSD Baia Mare a organizat, zilele trecute, o conferință de alegeri pentru desemnarea candidaților la Primăria Baia Mare și Consiliul Județean. Manifestarea, organizată la Millennium, în Centrul Vechi al Băii Mari, a fost onorată de lideri locali, membri ai organizațiilor PSD maramureșene și din Baia Mare. Au fost prezenți și parlamentari, și prieteni, și simpatizanți. În prezidiu au luat loc vicepreședinți ai organizației județene și municipale. Printre cei care organizau, l-am regăsit pe Mircea Dolha, în prezent președintele PSD Baia Mare. După intonarea imnului de stat, lucrările au început.

 

Mai mulți lideri au vorbit și au fost făcute propunerile pentru candidaturile lui Doru Dăncuș la Primăria Baia Mare și Gabriel Zetea pentru Consiliul Județean Maramureș. După circa o oră, în care s-au spus vorbe frumoase și promisiuni interesante, cei de la conferință au venit, în grup compact, în Centru Vechi, unde a fost amenajată o platformă, pe care au urcat cei doi candidați la demnitățile Maramureșului. Au fost prezente circa 800-1000 de persoane.

Deputatul Gabriel Zetea a luat microfonul și a spus celor prezenți ce s-a hotărât și ce a hotărât.
„Aici în Baia Mare, avem nevoie de o administrație coerentă, avem nevoie de un primar care poate să facă cele mai importante şi deștepte lucruri, dar care să poată să se coboare la nivelul fiecăruia dintre noi. Am căutat mult, am vorbit cu mulți oameni, am făcut o echipă mare în jurul celui pe care eu îl cred cel mai potrivit om să ocupe în continuare funcția de primar al municipiului Baia Mare, Doru Ioan Dăncuş. O să candidez la funcția de președinte al CJ pentru a elimina de la CJ epoca studiilor de fezabilitate şi a documentațiilor şi a sutelor de milioane împrumutate de către CJ pentru firme prietene, bani furați de către Guvernarea PNL şi USR din buzunarele noastre, ale maramureșenilor şi să ajungem în epoca șantierelor. Doar șantierele pe marile proiecte de infrastructură ale județului Maramureș produc valoare adăugată. Dacă avem șantiere, firmele lucrează, angajații lucrează. Angajații îşi iau banii la timp, angajații îşi duc banii acasă, angajații îşi pot întreține familia. O să mergem peste tot în județul Maramureș să vorbim despre ce vrem să facem noi, PSD. Astăzi cel mai important pentru noi este să vorbim despre reîntregirea Maramureșului. Să vorbim despre marea familie a Maramureșului. În județ suntem 500.000 de maramureșeni. Mai mult de 150.000 sunt plecați în afara granițelor țării. Au plecat acum 10, 15, 20 de ani, pentru a câștiga o pâine mai bună pentru familiile lor, pentru a-şi putea întreține copiii. E o mare dramă prin care trec familiile de maramureșeni. Vom face lucrări edilitare, canalizare şi aducțiuni de apă pentru a aduce fiecare localitate a Maramureșului la un stadiu de dezvoltare socială care să le permită să trăiască în confort. Vom investi în grădinițe şi în școli. Vom aduce proiecte europene şi bani guvernamentali.  Alături de primarii Maramureșului, vom dezvolta educația, pentru ca toți copiii să poată să învețe în cele mai bune condiții la școală şi să fie în siguranță. Vom avea o șansă să le spunem tuturor: «Veniți înapoi, veniţi acasă!» Haideți să facem familia asta mare a Maramureșului. Pentru asta candidez pentru funcția de președinte al CJ”, a spus Gabriel Zetea.

Dăncuş a afirmat că îl onorează alegerea făcută şi a susținut că, în cele patru luni de când e primar interimar al municipiului Baia Mare, a reușit să facă administrația mult mai accesibilă cetățeanului.

„Este cel mai important, greu şi mai emoționant moment din viața mea. Această candidatură, acest «da» pe care l-am spus propunerii PSD este un fel de căsătorie cu Rivulus Dominarum.  Și eu vreau ca acest lucru să-l facem împreună cu dumneavoastră, cu toţi băimărenii. Mă bucur că astăzi, aici, pe lângă cei care mi-au dat credit, care mi-au dat gir să candidez în numele PSD, sunt foarte mulți prieteni, colegi, oameni cu care am muncit o viață. Oameni cu care am petrecut, oameni alături de care am avut momente frumoase şi vă mulțumesc tare, tare mult. Este o provocare pe care am acceptat-o. A fost soarta mea ca, dintr-o nefericită întâmplare, să ajung primar interimar şi, în patru luni, mulţi au încercat să ne doboare, dar ce nu te doboară te întărește. Vreau să le mulțumesc colegilor care au fost alături de mine, Gabi Zetea, colegilor consilieri. Vă mulțumesc că ați ținut piept unor demersuri, poate la limita bunului-simţ şi iată-ne astăzi împreună.  Am învățat în opt ani ce înseamnă administrația, ce înseamnă diplomația, ce înseamnă să te cobori la nivelul fiecărui om. Împreună, am reușit în patru luni să facem lucruri pe care şi le-au dorit băimărenii.

Am spus DA acestei candidaturi! Este provocarea pe care am acceptat-o astăzi și nu mă feresc să vă dezvălui că am avut emoții.

Mulțumesc familiei mele, copiilor mei minunați, apropiaților, pentru susținerea necondiționată, colegilor mei pentru ajutor în aceste luni de foc. Le mulțumesc prietenilor mei din Partidul Social Democrat, omului pe care îl apreciez enorm și alături de care am făcut și vom face bine oamenilor, Gabriel Zetea, pentru girul pe care mi l-au acordat astăzi. Pentru că au crezut că pot. Și POT!

Dar, mai ales, le mulțumesc băimărenilor pentru încrederea pe care mi-o acordă. Nu fac promisiuni electorale, dar vă fac o promisiune în calitate de simplu om: voi face tot ce îmi stă în putință să nu regretați vreodată această încredere.

Ce am făcut în aceste scurte patru luni de interimat se vede în cartiere, străzi, curți de blocuri din Baia Mare. Ce voi face în continuare vă voi prezenta, pe larg, în următoarele săptămâni”, a spus Doru Ioan Dăncuş în faţa celor prezenţi în Piaţa Millennium.


Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.