• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Decembrie , 2015

EximBank finanţează Italsofa România cu 10 milioane de euro

În Baia Mare, la sediul Italsofa a avut loc o prezentare a activităţii fabricii, a rezultatelor, a perspectivelor investiţionale pentru următorii ani. Au fost prezenţi Traian Halalai – preşedintele executiv al EximBank, Paul Ichim – vicepreşedintele executiv al EximBank, Vittorio Notarpietro - CFO  Natuzzi Group şi Francesco Stasolla - Managing Director Italsofa Romania.

 

 

 

EximBank şi Italsofa România, unul dintre cei mai importanţi producători de mobilă de pe piaţa locală, au încheiat un acord de finanţare în cadrul căruia banca va acorda companiei o linie de credit de 10 milioane de euro. Finanţarea acordată Italsofa România, care ocupă poziţia a doua în topul celor mai mari exportatori de mobilă din România, va fi utilizată pentru derularea activităţii curente.

 

 

„EximBank îşi respectă angajamentul ferm asumat de susţinere a mediului de afaceri şi, prin încheierea acestui nou acord, continuă să-şi consolideze poziţia de partener de afaceri preferat de elita business-ului. Suntem convinşi că finanţarea acordată va contribui la dezvoltarea durabilă a companiei, cu impact direct şi pozitiv la nivel micro şi macro-economic, în condiţiile în care Italsofa activează într-una dintre puţinele industrii care au avut, în ultimii ani, un aport pozitiv la balanţa comercială a României”.

Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank

 

Italsofa România, parte a grupului Natuzzi - cel mai mare producător de mobilă din Italia, deţine o unitate de producţie la Baia Mare, ce se întinde pe o suprafaţă de peste 76.000 mp şi unde lucrează peste 1.200 de angajaţi. Fabrica produce atât canapele, cât şi tâmplăria destinată prelucrării lemnului în semifabricate, şi este una dintre cele mai mari investiţii greenfield din industria locală a mobilei, valoarea totală a investiţiilor realizate din 2001 până în prezent depăşind 38 de milioane de euro.

Italsofa România este parte a grupului Natuzzi, cel mai mare producător de mobilă din Italia, care mai deţine fabrici în China şi Brazilia. Grupul a demarat investiţia de la Baia Mare în 2001, în prezent fabrica producând atât canapele (care au reprezentat 91% din volumul vânzărilor din 2014), cât şi tâmplăria destinată prelucrării lemnului în semifabricate pentru întregul grup. La nivelul anului 2014, fabrica de la Baia Mare a generat 24% din veniturile totale din produsele tapiţate ale grupului, raportând o cifră de afaceri de peste 303 milioane de lei şi un profit de aproape 13 milioane de lei. Grupul este în plin proces de implementare a unui nou proces de producţie la Baia Mare care permite ca toate activităţile implicate de realizarea produsului finit să fie integrate într-o singură linie tehnologică, după modelul celor din industria auto.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.