• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 29 Martie , 2019

Europarlamentarul Daniel Buda a vizitat Maramureşul

Daniel Buda a fost primit de liderii filialei mara­mu­reşene a PNL şi au avut întâlniri cu organi­zaţiile locale a liberalilor din mai multe localităţi şi oraşe. Europarlamentarul este un tip energic, un politician care vorbeşte apăsat şi care ştie despre ce vorbeşte.

Membru în Comisia europeană pentru agricultură şi în cea de dezvoltare regională şi urbană, europarlamentarul PNL Daniel Buda a reuşit să obţină majorarea subvenţiilor agricole din 2020 şi a convins Parlamentul European să adopte un amen­dament prin care se oferă 100.000 de Euro persoanelor de 40 de ani care doresc să facă agricultură.

„În urma eforturilor pe care le-am depus atât personal, cât şi împreună cu colegii mei, subvenţiile în agricultură, prin intermediul plăţilor directe, vor creşte la hectar începând cu anul 2020 şi asta în condiţiile în care, în alte state membre ale UE vor scădea ca urmare a faptului că avem de-a face cu ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă bani mai puţini la bugetul european. De asemenea, vreau să anunţ că persoanele care doresc să se apuce de agricultură şi au vârsta de 40 de ani, dar şi peste, şi nu se încadrează la categoria «Tineri fermieri», au posibilitatea de a accesa fonduri europene în limita a 100.000 de Euro. Românii din afara ţării să nu uite că România are nevoie de ei, că România are nevoie de forţă de muncă şi prin acest Amendament pe care l-am făcut sper să se reîntoarcă acasă.”, a spus europarlamentarul.
 
Reprezentantul PNL în Parlamentul European a subliniat de asemenea nevoia ca fermierii să fie sprijiniţi pentru a-şi pu¬tea vinde produsele la preţuri competitive, pentru a fi stimulaţi să dezvolte afacerile pe care le au în agricultură. În opinia sa, România nu trebuie să mai fie o simplă piaţă de desfacere pentru produsele alimentare importate. El a vorbit şi despre produse cu dublul standard de calitate, unul pentru est şi unul pentru vest. Dar a vorbit şi despre nevoia ca cetăţenii să se pre­zinte la votul alegerilor europarlamentare. „Fac un apel public prin care îi îndemn pe maramureşeni să meargă la vot în data de 26 mai, deoarece este extrem de important ca să-şi exercite acest drept constitu­ţional de a-i vota pe cei care doresc ei să-i reprezinte în Parlamentul European. Noi spunem că cea mai bună listă este cea a Partidului Naţional Liberal, deoarece avem oameni care s-au validat de-a lungul timpului, au performat în domeniile lor de acti­vitate şi care cu siguranţă vor avea foarte multe de spus în Parlamentul European.”, a spus europarlamentarul Daniel Buda.

Liderul liberal le-a solicitat minis­trului Agriculturii şi Guvernului să sprijine fermele mici şi mijlocii, care fără ajutor vor duce la depopularea localităţilor rurale.
„Îi solicit public domnului ministru Daea şi Guvernului PSD-ALDE de a introduce ca prioritate a preşe­dinţiei României a Consiliului Europei din 2019 întărirea şi sprijinirea fermelor mici şi mijlocii şi, în acelaşi timp, consolidarea conceptului de producţie integrată, care înseamnă: productivitate, procesare sau întă­rirea capacităţii de procesare şi crearea de spaţii suficiente care să permită valorificarea acestor produse, cunoscut fiind faptul că nu este atât de greu să produci în România sau în Uniunea Europeană, cât este foarte greu să vinzi la nişte preţuri care să acopere preţul de cost.
Fără un sprijin real al acestor ferme mici şi mijlocii, vom putea asista într-un interval de timp nu foarte mare la o depopulare masivă a spaţiului rural, cu consecinţe incomensurabile asupra mediului, în primul rând, dar şi din punct de vedere social.”, a spus europarlamentarul Daniel Buda.

 


„Noi spunem că cea mai bună listă este cea a Partidului Naţional Liberal, deoarece avem oameni care s-au validat de-a lungul timpului, au performat în domeniile lor de activitate şi care cu siguranţă vor avea foarte multe de spus în Parlamentul European”.
Daniel Buda, europarlamentar

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.