• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 4 Octombrie , 2022

Despre "protest"

La sfârșitul săptămânii trecute au avut loc în București proteste organizate deoarece românii s-au săturat de circ, foame, frig, sărăcie și umilințe după umilințe.

Este tot mai clar că românii nu întrevăd prea curând o cale de ieșire din criza în care ne aflăm cu toții. Au început să-și piardă speranța și s-a instalat un periculos și general sentiment de blazare. Dar de la realitățile dure pentru toți românii, la un protest adevărat este cale lungă.

"Protestul" din 2 octombrie era o formă prin care Coaliției de Guvernare i se putea atrage atenția, în modul cel mai serios cu putință, că lucrurile merg într-o direcție total greșită.

Anul acesta au protestat absolut toți: sindicate și marile confederații sindicale, asociații profesionale, organizațiile patronale, pensionarii.

Guvernul i-a sfidat pe toți, cu mult cinism și printr-o atitudine clar antiromânească. Nu a dialogat cu nimeni și nu a rezolvat nicio problemă din cele ridicate de protestatari.

Codrin Ștefănescu, secretarul general al APP explică  cum ar trebuit organizat protestul nemulțumirilor românilor.

”Prin urmare, după toate aceste încercări eșuate ale oamenilor ieșiți în stradă, în sensul de a schimba comportamentul celor aflați la putere, când vrei să organizezi un protest ți cont de toate cele de mai sus. Adică, nu pregătești, tu ca partide așa zis "suveraniste", un fâs, decât dacă fâsul este bine coordonat și dirijat din spate, ca să fie fâs.

Nu aduni în stradă 3-4 mii de oameni care speră să schimbe ceva, doar ca să îți pui poalele în cap și să faci scandal, în timp ce guvernanții râd și fac mișto de eșecul răsunător al unui miting în care nici măcar organizatorii nu cred!

Simion, Șoșoacă și Lazarus & company! Dacă ați vrut circ, atunci trebuia să anunțați că vreți doar circ! Nu să vă bateți joc de încrederea oamenilor! Nu să veniți fără niciun mesaj coerent! Nu să zbierați aceleași sloganuri goale și fără sens! Nu să vă bateți între voi care țipă mai tare sau care este mai ridicol! Ați mai distrus o speranță a românilor, iar sistemul râde fericit de acest fiasco lamentabil.

De aceea, românii nu au participat! De aceea, toți cei care întâmpină aceleași probleme, care îndură aceleași umilințe, care sunt disperați de prețuri și facturi, au refuzat să vă dea credit și să vi se alăture! În spatele acestei "acțiuni" sau cum ați numit-o voi "protest", toată lumea, dar absolut toată lumea a simțit mirosul putred al unor mâini din servicii, al aceluiași sistem manipulator, care, cu această ocazie, a mai închis încă o supapă periculoasă pentru putere: nervozitatea amplificată de nemulțumirea generală”, a spus Codrin Ștefănescu.

Liderul APP a continuat să explice ce se întâmplă pe scena politică actuală.

”Românii au început să înțeleagă că cei care se prefac că îi reprezintă sunt fie bufoni, fie sclavii Bruxelles-ului aflați, astăzi, în înaltele funcții ale statului. Primii se încaieră public pentru a-și clama falsa grijă vis-a-vis de bunăstarea românilor, iar ceilalți se distrează pe seama bufonilor și își consolidează pozițiile pro-stăpânilor lor din străinătate”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

În teritoriu filiale APP au avut și vor avea ieșiri publice în  care au vorbit și vor vorbi despre proteste și nevoie românilor de proteste adevărate. Printre primii care au reacționat a fost Liviu Bechiș, președintele APP Maramureș.

”Am urmărit ca mare atenție ce s-a întâmplat la așa-zisul protest. Nu pot crede că au fost în stare să organizeze o asemenea porcărie. Românii obișnuiți au probleme peste probleme, iar printre puținele posibilități de a face ceva se numără și ăprotestul. Dar o  astfel de manifestare trebuie organizată corect, foarte bine în așa fel încât guvernanții să înțeleagă că românii s-au săturat de politica asta  ticăloasă prin care sunt condamnați să sufere. Ce am văzut în București este total altceva. În concluzie noi, cei din APP și noi, cei din APP Maramureș vom continua să ducem lupta pe bune și la baionetă cu actuala Coaliție, căreia i-am dovedit, în ultima perioadă, că nu suntem nici ridicoli și nici penibili în tot ceea ce întreprindem”, a spus Liviu Bechiș.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.