• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Cultură

Luni , 20 Mai , 2024
„Gheorghe Asachi – un spirit novator al vremurilor sale, fondator de școală și instituții de artă și cultură”
Cartea-album „GHEORGHE ASACHI UN SPIRIT ENCICLOPEDIC”, editor prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi constituie un omagiu adus marii personalitati enciclopedice care a fost carturarul Gheorghe Asachi, la implinirea a 210 ani de la infiintarea „clasului de inginerie si hotarnicie” , ca forma a invatamantului tehnic, la Iasi.
Luni , 13 Mai , 2024
Dr. Gheorghe Firczak - „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 - 1849” - o carte despre sinea noastră națională
Citeam odata, intr-o prefata a unei carti despre imparatul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisa de catre col. Gheorghe Eminescu, ca despre acest suveran exponential al Frantei si al Europei apare in fiecare zi, in medie, cate o carte; or, se stie ca bibliografiile sunt menite a ne lumina labirintul istoriei si ca devin flacari in mana istoricilor, cu care ne sunt luminate orizonturile trecutului.
Marţi , 07 Mai , 2024
1 Mai, Ziua Muncii
In fiecare an, peste 90 de tari din intreaga lume, marcheaza la 1 Mai Ziua internationala a muncii, Ziua muncii sau Ziua internationala a muncitorilor.
Luni , 29 Aprilie , 2024
LANSARE DE CARTE ,,Baia Mare - file din istoria bisericească a ultimului secol”
Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures din Baia Mare va gazdui, joi, 16 mai a.c., incepand cu ora 17.30, un eveniment ce anticipeaza manifestarile care vor fi organizate anul acesta cu prilejul implinirii unui centenar de la infiintarea Protopopiatului Ortodox Roman din Baia Mare.
Luni , 22 Aprilie , 2024
Festival Madrigal la Baia Mare
Festivalul Madrigal a fost lansat in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc, recent, in sala de sedinte Bogdan Voda a Consiliului Judetean Maramures.
Luni , 01 Aprilie , 2024
Osândirea Istoriei naționale de dragul noii conștiințe europene
Se pare ca, in ultimul timp, asistam la o instrumentalizare a Istoriei, la o tranzactionare a ei, pe fondul unei diluari mult invocate si contestate, sub spectrul asa-zisei constiinte europene; oricum faramitate.
Luni , 01 Aprilie , 2024
Casa Bilașcu - un monument de arhitectură vernaculară din Muzeul Satului, Baia Mare
Motto: „Omul traditional nu percepea casa ca pe un obiect, ci ca pe o stare; prin intrarea in casa el nu doar participa la ordinea cosmica, ci devenea parte a acesteia”. (Delia Suiogan, Simbolica riturilor de trecere)
Luni , 25 Martie , 2024
MESAJUL PREASFINȚITULUI PĂRINTE IUSTIN, EPISCOPUL MARAMUREȘULUI ȘI SĂTMARULUI, LA ANIVERSAREA A 65 DE ANI A ANSAMBLULUI FOLCLORIC NAȚIONAL „TRANSILVANIA”
Ansamblul National „Transilvania”, pastrator si promotor al valorilor identitare romanesti. O institutie de frumusete, tinuta, valoare si demnitate voievodala
Luni , 25 Martie , 2024
Florica Bud, scriitorul de poveste dintr-o poveste fără sfârșit...
Recent, cunoscutul scriitor maramuresean, Florica Bud, a implinit o frumoasa varsta. Alaturi de Nicolae Bud, ii oferim cele mai frumoase ganduri de bine si spor la scris.
Luni , 11 Martie , 2024
La despărțirea de profesorul de Filosofie Ioan Țiplea
Luni, 4 martie 2024, l-am condus pe ultimul drum, pe marele profesor de Filosofie Ioan Țiplea, de la Colegiul National „Mihai Eminescu”, Baia Mare.
Luni , 11 Martie , 2024
„Nord Literar” – 249
Numarul din februarie al revistei de cultura „Nord Literar” vine cu noi oferte de lectura pentru cititorii pasionati de literatura si nu numai.

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 20.05.2024
Calea, Adevărul și Viața / Femeile mironosițe - cele dintâi vestitoare ale Învierii Domnului
Ziua Invierii Mantuitorului nostru Iisus Hristos – sarbatoarea vietii si a nemuririi – a venit din nou sa bucure inimile noastre si sa dea incredintare mintilor noastre ca toate in lume isi au rostul lor, atat viata, cu bucuriile si tristetile ei, cat si moartea, cu plecarea ei fara intoarcere in sanul cel rece al   
Stefan Gonczi pe 20.05.2024
Dialoguri virtuale / Revoluția Industrială - à rebours (a cincea parte)
Intrebare: Care au fost scopurile majore a injectarilor masive de subventii guvernamentale?
Gazeta de Maramures pe 20.05.2024
Mondo cane / DE CE A IEȘIT MAREA BRITANIE DIN UE?
Inca se ascunde adevarul privind motivele pentru care Marea Britanie a decis prin referendum sa paraseasca, dupa 47 de ani, Uniunea Europeana.
Teodor Ardelean pe 20.05.2024
Biblioteca de idei / Diarium Academicum Septentrionis (LXVIII)
• 9 iunie 2005. Autograf pentru Teodor Ardelean de la Emil Vasilescu, pe pagina de garda a cartii sale Contraforturi I. Opera si personalitate.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania