• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Martie , 2019

Cristian Niculescu Ţâgârlaş: „Suntem pregătiţi pentru o campanie electorală elegantă”

Reporter: Pregătirile partidelor pentru alegerile europarlamentare sunt în toi. Cum stă PNL? Cum stă PNL Maramureş?

Cristian Niculescu Ţâgârlaş: Ca purtător de cuvânt al PNL Mara­mureş şi coordonator al Departamentului de Comunicare, aprobat de forurile decizionale ale organi­zaţiei maramureşene, pot spune ferm că suntem pregătiţi sub toate aspectele pentru o campanie elec­torală elegantă, judicioasă. Pro­blema cea mai mare este dată de aşteptările românilor de la aceste alegeri. Românii se aşteaptă ca într-o campanie pentru Parlamentul European să vii cu soluţii pentru un trai mai bun, de la asfaltarea de străzi până la problema justiţiei sau problema dezvoltării econo­mice a comunităţii lor.
Aceste pro­bleme nu vizează direct tema de campanie pentru Parlamentul European întrucât dimensiunea dis­cu­ţiilor este mult mai largă, este comunitară şi nu este locală. Atunci, temele principale, cum ar fi, legislaţia europeană, orientările Europei într-un climat extrem de complicat cu Rusia în coastă şi cu un prieten american, un pic mai departe, cu o criză a resurselor energetice primare, cum este petrolul şi gazul metan, migraţia, ridică la altă dimensiune discuţia şi înţe­le­gerea faţă de aşteptările românilor.
O altă problemă foarte importantă pe care Comunitatea europeană va trebui să o rezolve este segmentul agriculturii şi al hranei pentru populaţia din Europa. Hrană nu în sensul cantitativ, ci în cel calitativ, pentru protejarea sănătăţii cetăţe­nilor din Comunitatea europeană.
În acest sens avem un europarlamentar român, din partea noastră, un specialist extrem de bine pregătit, cu multe iniţiative în acest domeniu, domnul Daniel Buda, din Cluj. Din câte ştim noi, se va regăsi pe lista eligibilă a PNL. Această listă va fi prezentată pe 15 martie, atunci se va şti po­ziţionările pe listă, eligibilitatea candidaţilor liberali.
 

Reporter: Cum va fi campania electorală, aici şi în toată ţara?
C.N.Ţ.: Cred că va fi doar o pregătire a campaniilor care vor urma, prezidenţialele, localele şi cele generale. Va fi mai mult o targetare a electoratului, o verificare a modului de organizare a partidelor. Se ştie că participarea la vot, la europarlamentare, a fost până acum, mică şi nu se prognozează o creştere a participării la vot. Iar atacurile dinspre partidele politice nu prea vor fi deoarece nu este o miză directă, locală. Mai cred că va fi o campanie mai mult pozitivă, din partea partidelor, cu elemente clare de susţinere a platformelor politice. Cred că va fi o diferenţă, totuşi, între partidele importante, cu cea mai mare pondere, PNL şi PSD. Marea luptă între aceste două partide este dată de activitatea declarată proeuro­peană a PNL şi atitudinea social-democraţilor, prin preşedintele Liviu Dragnea, care se situează în afara susţinerilor structurilor Parlamentului European şi a Comu­nităţii europene. Domnul Dragnea s-a poziţionat într-o zonă euro­scep­tică, a criticat foarte multe deci­zii ale forurilor decizionale eu­­ropene pentru că nu îi convin dum­nea­lui şi a împins şi PSD într-o lumină extrem de proastă, chiar în interiorul socialiştilor europeni. Să nu uităm că domnul Dragnea are un discurs comunistoid cu semne de naţion­a­lism deşănţat.

Reporter: Cum ar trebui să fie candidatul eligibil?
C.N.Ţ.: Are foarte mare importanţă calitatea persoanelor de pe listă! Şi răspunzând la întrebare, candidatul trebuie să aibă suficientă notorietate, chiar dacă nu naţională, măcar regională. Listele de partid se vor împărţi şi pe zonele din ţară. În acest sens, domnul Buda este foarte cunoscut în Transilvania, dar nu la fel în partea de sud. Iar din punct de vedere profesional, un europarlamentar trebuie să fie un profesionist, să aibă în spate o experienţă profe­sională, o cultură solidă şi să fie un vorbitor de limbi străine.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.