• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 22 Iunie , 2021

Cristian Niculescu Țâgârlaș, observator în Republica Moldova

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș a fost desemnat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să participe la misiunea de observare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova.

În perioada 8-12 iulie, Adu­narea Parlamentară a Consi­liului Europei va monitoriza alegerile parlamentare antici­pate din Republica Moldova, prevăzute a avea loc în 11 iulie 2021. Din partea Grupului Partidului Popular European/Creștin-Democrat  a fost desemnat senatorul liberal Cristian Niculescu-Țâgâr­laș, membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care va participa în calitate de observator.
„Am fost nominalizat, din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, pentru a participa la misiunea de monitorizare a alege­rilor parlamentare anticipate din Republica Moldova, misiune ce implică responsabilitate și implicare majoră, a declarat senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș.
Observatorii desemnați de APCE vor avea o agendă de activități clară. În zilele de 8-9 iulie, vor participa la sesiuni de informare online, iar în 10 iulie vor avea organizate întâlniri cu reprezentanți ai principalelor formațiuni poli­tice, societății civile și mass-media. În 11 iulie, data scrutinului electoral, observatorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei vor vizita centre de vot din diferite zone ale țării unde vor monitoriza deschiderea secțiilor, desfășurarea votului, numărarea lor și stabilirea rezultatelor. În ultima zi a misiunii, 12 iulie, sunt prevăzute mai multe activități: o reuniune de evaluare a procesului electoral și o conferință de presă în care va fi prezentat raportul preliminar al misiunii APCE privind desfășurarea alegerilor în Repu­blica Moldova.

„În calitate de observator desemnat de APCE, voi efectua vizite la centrele de votare și voi supraveghea desfășurarea corectă a alegerilor, de la des­chiderea urnelor până la numărarea voturilor. Sarcina noastră este de a ne asigura că votul din Republica Moldova va fi unul democratic, liber exprimat și în cele mai bune condiții”.
Cristian Niculescu-Țâgârlaș

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.