• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 22 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Aprilie , 2016

Colţu’ meu / Week-end turistic de doi bani, la Baraj

Sfârşit de săptămână călduros, după multe săptămâni în care am stat cu încălzirea mergând. M-am hotărât să merg într-o mică drumeţie prin împrejurimile oraşului. Am luat harta şi am pus degetul pe un loc, fără să mă uit, spunându-mi că hazardul mă va scoate din încurcătură.

Nu a fost să fie! Undeva în Maramureşul Istoric s-a oprit arătătorul meu. O excursie destul de lungă, aşa că am renunţat la varianta hazardoasă.

M-am tot învârtit prin cameră când am avut revelaţia: trebuie să merg la Baraj! Nu am mai fost demult acolo şi parcă îmi era dor de anii în care mergeam cu autobuzul până la bifurcaţie după care urcam pe jos.

În maşină şi la drum. Fiul meu este un companion perfect, îi plac munţii şi vrea să mergem în excursii. Când am ajuns la Ambient, evident că am luat-o spre Baia Sprie. Adică am vrut să mergem la baraj prin oraşul vecin. După ce am ajuns departe, m-am luminat că am luat-o pe un drum greşit. Ne-am întors şi am urcat pe partea bună. Ca idee, drumul este destul de rău.

Şi am tot urcat până am ajuns la Baraj.

Adică acolo unde cândva era o cabană frumoasă. Cabana mai este, dar e închisă. A mai rămas o parcare şi multe garduri ce înconjurau zona spre Baraj. Aş fi vrut să merg pe Baraj. Normal că nu s-a putut, dar nu se vedea mai nimic din barajul cel falnic pe care, pe vremea lui Ceauşescu, îmi amintesc că l-am putut vizita.

Nu spun că ar trebui să fie liber pe acolo, din raţiuni de securitate, trebuie să fie pază, dar nici chiar aşa!

Se poate merge în grup, supravegheat, ar fi soluţii. Nu cred că ar merge multă lume sau tot timpul, de aceea cred că s-ar putea face un program încât să vizitezi acest obiectiv ce poate fi spectaculos dacă eşti călare pe el.

Am întrebat pe cineva ce părea a fi de-al casei cum se poate vedea barajul de aproape. Mi-a spus să urc până se face un drum la dreapta şi acolo este coada Barajului. De acolo se vede tot barajul, a spus omul ştiutor.

M-am suit acolo şi am văzut coada barajului. Adică un pic din lacul format, aşa cam cât arunci cu praştia de vreo trei ori distanţa.

M-am întors acasă fără să văd Barajul! Poftiţi la drumeţie!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.