• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 27 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 August , 2021

Colțu' meu. Virușii

Tot umblând prin arhive și pe la muzee, am găsit multe date și informații despre epidemiile care au lovit Maramureșul în perioadele trecute. Am remarcat asemănările cu pandemia de acum, păstrând proporțiile. Dar și atunci era vorba de viruși nenorociți, și atunci s-au impus măsuri de igienă mai aspre, distanțarea fizică și o alimentație adecvată unor astfel de situații.
Evident, medicina de atunci nu a putut face față momentului, dar în loc de vaccinuri se găseau leacuri din plante medicinale.

Pe de altă parte, în această perioadă am văzut două seriale bune, unul spaniol și altul german. Zidul și The Rain. În cele două seriale, populația este lovită de viruși. Urmărind filmele, am remarcat că se cerea purtarea măștii de protec­ție, distanțarea fizică și se căuta un remediu. Parcă eram în plină pandemie actuală. De remarcat că aceste seriale au fost produse înainte de pandemia nenorocirii noastre. Poate cei de acum s-au in­s­pirat din filme, că au mai fost și altele cu aceeași temă. O molimă devastatoare duce Pământul în prag de distrugere totală.  Dacă stăm să ne gândim, de sute de ani avem probleme cu virușii. Cu toată dezvoltarea economică, industrială, tehnologică, virușii ăștia sunt pre­zenți peste tot. Sunt niște orga­nisme puternice, periculoase și greu de distrus. Până la urmă, te întrebi cine conduce lumea asta? Să nu uităm că au început din nou expedițiile către alte planete și s-ar putea ca, într-un viitor apropiat, să se găsească planete locuibile. Ar urma expediții către alte lumi și o posibilă populare a acestor plante. Nu sunt doar scenarii de filme SF, sunt posibilități la care trebuie să ne gândim. Pe o astfel de planetă ce s-ar putea găsi. Forme de viață și forme care susțin viața. Și tot ce este necesar pentru ca omul să poată trăi pe o astfel de planetă. Cu siguranță, printre cele găsite acolo s-ar număra și niște viruși. Nu asemănători celor de aici, poate, dar cu alte caracteristici, cu alt meniu, cu alte purtări. Dar viruși. Ăștia sunt peste tot.  
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.