• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Mai , 2023

Colțu ' meu. Vin alegerile, vin problemele.

 Comasarea alegerilor de anul viitor a fost dezbătută și răsdezbătută de partidele care formează ceea ce numim puterea. De fapt pesediștii și liberalii își împart, pe acest subiect, pumni și picioare politice, evident. Cei care vor comasarea, liberalii au un motiv întemeiat. Nu au la nivel local atât de multe primării încât să câștige alegerile, la modul general. Se știe că alegerile locale și parlamentare depind de baronii locali, de primari și de cei cu bani din localitățile românești. Chiar dacă nu se mai pot influența alegerile, ca pe vremuri, cu pungi pline de alimente, detergenți, băuturi, tot mai au influență cei care conduc. Prin mijloace ceva mai rafinate își promovează imaginea sau promovează pe cel care trebuie să ajungă la butoane.

Pesediștii, din punctul acesta de vedere sunt mai liniștiți. Au primării, au și baroni și vor să o ia încetuc. Alegeri cu alegeri.

La prezidențiale lucrurile stau altfel, ca și la europarlamentare. Și aici banii sunt elementul cel mai puternic în campaniile desfășurate la orașe și la țară. Mai ales în mediul rural aceste campanii țintite pe un candidat sau pe un partid au mai mare succes.

Dar și partidele au fonduri însemnate. Alocațiile de la stat au strâns sume impresionante în conturile partidelor. Recent a fost dată publicității situația financiară a formațiunilor politice. Și rămâi mut de uimire câți bani au în condițiile în care se vorbește de găuri în bugetul statului, când vezi ce prost o duc milioane de români. Întrebarea firească  e ce fac cu acești bani. Păi, în principal sunt fonduri pentru alegeri. Bani care merg în campaniile de presă și în campaniile de conștientizare a electoratului despre unul sau altul. Cât de inteligenți, de frumoși, de corecți sunt cei ce participă la alegeri. Desigur, mulți dintre ei ajung mai apoi să fie dați ca exemple negative. Oameni care au probleme  cu legea, probleme de morală. Te apucă disperarea să vezi că la fiecare mandat, la fiecare alegeri se întâmplă la fel. Nu mai sunt oameni corecți în țara asta?

Sunt dar... 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.