• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 Decembrie , 2021

Colțu' meu. Unde sunt drapelele de 1 Decembrie?

De sărbătoarea de 1 Decembrie, de obicei, în blocurile din jur, în cartierul în care locuiesc era pus Tricolorul.  Am un vecin care fixase un suport mai solid și punea un drapel pe un băț mai mare, mai solid, în așa fel încât să nu îl ia vântul. Mai vorbeam cu el despre faptul că tot mai mulți au început  să  arboreze Tricolorul.
În acest an, vecinul nu a mai pus nimic. Nici în cartier nu se mai văd drapele. Poate într-un loc sau două. Și erau mai mult de zece, an de an, în ultima perioadă. Curios, l-am întrebat pe vecin de ce nu a arborat drapelul Tricolor. „Păi, de ce să o mai  fac? Nu vezi ce nenorociți au ajuns să ne conducă?! Țara asta e pe ducă: Mi-e dor de alte locuri. Cred că voi pleca”, mi-a spus vecinul cu un oftat de jale.
El a mai fost plecat să lucreze prin Europa, dar de fiecare dată îmi povestea cât de bine se simte când vine acasă. Nu prea se interesa de politică și nici nu prea cunoștea cine ne conduce. Părea mulțumit că era român și își iubea țara, chiar dacă a reușit să vadă lumea asta în care trăim.  Îmi amintesc că mi-a vorbit mult  de Germania. Un loc în care ar merita să trăiești, că îți poți găsi de lucru. Dar, după mai multe perioade petrecute acolo, a ajuns la concluzia că lucrurile nu stau chiar așa cum își imaginează cei care nu ies prin lume. În Germania se câștigă destul de bine, față de salariile din România, dar și viața este scumpă, chiar foarte scumpă. Chiriile și apartamentele, casele sunt extrem de costisitoare. Este aproape imposibil să îți cumperi o casă cu un salariu de român angajat la firme, companii, mai mari sau mai mici. Cu un câștig mediu, poți avea un trai relativ decent, ce îți permite să mănânci - mâncarea este ieftină - să te îmbraci și să faci unele cheltuieli extra.
Și vecinul meu nu a mai vrut să meargă acolo.
Acum, supărat de ce a văzut, sătul de probleme, de certurile celor care conduc, cu factura de la energie electrică în mână, îi venise cu mult mai mult decât se aștepta, mi-a spus că mai bine pleacă afară, chiar și în Germania. Trist!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.