• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 20 Septembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 26 Iulie , 2021

Colțu' meu. Silaghi ne-a bătut. Fostul ministru de doi bani

Am găsit în căsuța poștală niște chestii din alea publicitare puse de cei care cred că își fac reclamă în mod eficient. Se înșală. 80-90% din pliante, reviste, fluturași sunt arun­cați la gunoi, fără să citească cineva ceva. În concluzie, bani aruncați. De această dată, în timp ce mototoleam micul pliant, am zărit cu coada ochiului: Roma, Londra... și am desfăcut chestia viu colorată. Am rămas mirat, ca să nu spun altfel. De fapt, era reclamă la cursele de avion din Satu Mare. Cursele externe, că sunt cinci. Evident că știam de ele, dar acest mic incident mi-a adus aminte de lupta, bătălia dintre cele două aeroporturi. Cel de la noi și cel din orașul vecin. Se pare că Satu Mare a învins.
Și, amărât, mi-am amintit de profeția ministrului de doi bani, din Satu Mare, Ovidiu Silaghi. Ăsta spunea, cu ani în urmă, că, atât timp cât e el pe acolo, Baia Mare nu va avea aeroport internațional. Individul ăsta ne-a pus bețe-n roate până-n cer, acolo pe unde circulă avioanele.
Desigur, situația de acum nu se datorează lui. Managementul de la Satu Mare e bun. Că acolo e Mihai. Dar asta e altă poveste.
Problemele din Baia Mare au început în mandatul individului din Satu Mare. Cam tot pe-atunci,  a mai fost un oficial ce spunea că nu e nevoie de două aeroporturi la o distanță de 60 de kilometri între ele, drept urmare Baia Mare ar trebui să rămână un mic  aeroport pentru mici avioane. Ceea ce e o prostie. Baia Mare e unul din aeroporturile strategice, în comparație cu Satu Mare. Nu e prea apropiat de graniță, dar e spre două direcții, vest și nord și este perfect pentru avioane de tot felul. Poate de aceea a aterizat aici un avion american, în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. O poveste publicată de minunatul nostru săptămânal.
Una peste alta, Baia Mare are ne­voie de curse externe, mai ales că are rezolvată pista, balizajul, iar în curând vom avea și terminal nou. Cu toate astea, Silaghi a câștigat prima rundă. Individul e acum, am aflat cu stupoare, secretar general la Camera de Comerț și Industrie a României, dar și președintele CCI Satu Mare. Adică un tip cu in­fluență.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.