• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 03 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Aprilie , 2024

Colțu’ meu / Să vină alegerile libere

După vara din primăvară, a venit toamna din primăvară și va continua cu o vară la fel de primăvăratică. Parcă anotimpurile astea au luat-o razna. Ce să mai înțelegi?

Probabil de vină sunt alegerile astea ce vor veni ca și vara din primăvară. Adică, repede. Rând pe rând, formațiunile politice își anunță candidații, iar cei puși pe listele electorale pe așa-zisele locuri eligibile au început să aibă evenimente cu tentă electorală sau evenimente electorale. Și orașul s-a umplut de afișe cu candidați, iar, pe măsură ce se apropie vara din primăvară, magazinele, stâlpii de curent, ușile blocurilor se vor umple de afișe. Mai mult, poșta va trimite tot felul de fluturași și plicuri cu felicitări electorale.

Până la urmă, este o atmosferă electorală, se simt fiorii alegerilor, mai ales în Baia Mare unde vor fi la candidați, ca niciodată. În urmă cu un ceas, politicienii băimăreni au aflat că fostul primar rămâne la penitenciar, fiindu-i respinsă contestația în anulare. În concluzie, vor fi alegeri în Baia Mare cum nu au fost niciodată, cred. Mulți candidați, multe oferte, multe propuneri, multe provocări.

Dintr-un anumit punct de vedere este bine. Măcar vor putea băimărenii să aleagă ce cred că li se potrivește mai bine. Măcar la aceste alegeri să nu se mai voteze cu gândul la partid sau la un candidat. Să vină voturi libere de aceste constrângeri. Fiecare să voteze după cum crede că ar fi mai bine. Până la alegeri vor putea să evalueze ce s-ar putea întâmpla, în bine, în Baia Mare.

Până și în București se pare că anumite calcule cu doctorul ce arată o figură falsă sunt răsturnate. Pentru noi, cei din celălalt capăt de țară, nu e așa de important cine va ieși primar, pentru noi e important să nu se mai facă alegeri după ureche și după șoaptele unora și altora. Și acolo, ca și aici.

Așa că, în așteptarea unor alegeri importante, putem să ne relaxăm cu mai multe seriale poloneze de foarte bună calitate. Incredibil ce filme și seriale fac polonezii! Mă tot mir...   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.