• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Martie , 2024

Colțu’ meu / Poluarea băimăreană Tra la la

A început campania electorală  cu bune și rele. La București e mare bătălie pentru funcția de primar al capitalei, iar în teritoriu sunt dispute în diferite orașe, mai ales cele mai mari. În Baia Mare lucrurile stau altfel decât în ultimele campanii electorale. Sunt mulți candidați ce vor fotoliul de primar. Candidați ai partidelor sau candidați independenți. Până acum, și-au anunțat candidatura vreo doi. Nu știu de ce ezită un partid sau altul. În mod normal, ar fi trebuit să se cunoască aceste candidaturi. Să îi cunoască votanții, să aibă  timp să își prezinte platforma și intențiile. Din acest punct de vedere, cel mai avantajat ar fi actualul primar interimar. Unii ar spune că așa e peste tot. Cei mai avantajați sunt locatarii primăriilor. Dar în Baia Mare, totuși, lucrurile sunt diferite. După  scandalul de  anul trecut, după atâția ani în care s-a făcut sau nu s-a făcut, ar urma o eliberare și un nou început. Deci ar fi multe de spus alegătorilor. Băimărenii sunt într-o oarecare derută și așteaptă să vină cineva care să lucreze pentru oameni.

 

De aceea ar fi foarte important să știm cine candidează, să îi auzim, să ne face o părere.

 

Dintre candidații care au început să prezinte platforma electorală proprie nu am reușit să văd ceva de viitor. M-am amuzat de unele abordări. În contextul scandalului de la Roșia Montana, aici în Baia Mare s-a spus că ar trebui să facem ceva cu iazurile, cu minele, cu ce avem pe aici. Să se facă ceva! Te umflă râsul.

 

Păi, ori faci ceva concret, ori o lași așa cum e și acum. De izbeliște. Poluarea din Baia Mare e rea, există și este de multe ori ascunsă de cineva care ar trebui să apese pe butonul de avertizare. Avem iazuri de decantare, acumulări de steril ici și colo și nu vom scăpa de ele decât radical. Eliminându-le. Asta presupune costuri mari dar și beneficii pe măsură. O abordare care nu e pe placul guvernanților, indiferent de partidele de la putere. Ca  atare, și abordările electorale sunt cam la fel. Un fel de Tra la la. Ca în canalul de desene animate pentru cei mici.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.