• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Mai , 2023

Colțu̕ meu. Palatul Administrativ, emblema orașului

 Ani de zile au fost dispute nesfârșite între Consiliul Județean Maramureș și Prefectura Maramureș cu privirea la proprietarul Palatului Administrativ. Fiecare instituție a dorit să administreze Palatul din mai multe motive. În primul rând, cauze financiare. Ar veni bani pentru mai multe situații. De la  reparații, la organizarea de manifestări ori alegeri.

Apoi, orgoliul administrativ ar fi satisfăcut de o astfel de proprietate. Se știe că Palatul din Baia Mare este o construcție deosebită, remarcată de specialiști, ca atare e un punct de referință în rândul construcțiilor administrative din țară.

După cum s-a anunțat, clădirea a fost trecută în domeniul public al județului. De acum, se vor accesa bani pentru reparații și modernizări. După o astfel de realizare, clădirea va putea fi pusă în circuitul turistic al orașului. Cei veniți să vadă Baia Mare, cu a sa Școală de Pictură, vor putea face fotografii cu una dintre cele mai arătoase clădiri administrative din România. Desigur, mai sunt și alte motive pentru care această înclinare a balanței spre Consiliul Județean este importantă. Vorbim de instituțiile din subordine, cu sediul în Palat, dar și de Prefectura cu spațiile ei. Când era ambiguu „proprietarul”, disputele pe spații erau la ordinea zilei. Acum se vor putea tranșa lucrurile.

Și Prefectura e o instituție importantă, cu un rol bine stabilit în zona administrativă, dar cei cu bani, cei cu buget, vor fi întotdeauna mai importanți.

În Baia Mare mai sunt dispute pe clădiri reprezentative. Sperăm că și Casa Tineretului va avea ceea ce merită.  O altă construcție emblematică pentru municipiu, făcută praf de așa-zisele organizații de tineret în anii care au trecut. La Casa Tineretului este o sală de spectacol ce ar putea fi redată circuitului cultural al orașului. Și așa Baia Mare duce lipsă de săli pentru spectacole. Dar toate la timpul lor!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.