• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Octombrie , 2021

Colțu' meu. Ludovic Orban a plecat ca să vină. Așa crede el

În toată vânzoleala politică, zilele trecute a avut loc o mișcare de glezne din partea lui Ludovic Orban, fostul lider PNL, fostul premier, fostul... Acesta a demisionat de la conducerea Camerei Deputaților. Se încheie un ciclu politic din portofoliul lui Orban. Poate se duce în pensie. Una mult meritată, se spune de obicei.
Pe lângă demisie și declarații belicoase la adresa lui Cîțu, Iohannis și a liberalilor de la  con­du­cere, Orban a lansat și zvonul unei noi formațiuni politice. De fapt nu el, ci antemergătorii lui, cei care aruncă în spațiul public știri și se așteaptă reacții.  Forța liberală ar fi numele noii formațiuni politice. Ce poți spune. „Când țara  arde, baba se pieptănă”. În cazul de față, baba este Ludovic Orban, care nu prea are ce pieptăna, dar care face mult deranj politic. Să ne amintim că, la momentul în­ființării Alianței cu USR și UDMR, Orban a fost cel care a cedat ministere importante use­riș­tilor, în schimbul fotoliului de președinte al Camerei Deputa­ților, un fotoliu care nu îl mai mulțumește acum. De atunci, liberalii se tot ceartă și au ajuns, în acest moment, cu guvern demis, cu o țară care are nevoie de stabilitate, dar care are parte de scandaluri peste scandaluri. Acum, nici ceilalți nu par a fi mai breji. Toți luptă pentru o bucată de ciolan, mai mare sau mai mică, în funcție de numărul de pe tricou.
Revenind la  Orban și la un posibil partid nou, să ne amintim de Tăriceanu, un alt monument al politicii liberale care s-a scufundat într-o altă construcție politică, tot de sorginte liberală.

Tăriceanu și Orban fac parte din grupul liderilor mai vechi, trecuți prin funcții, demnități înalte, oameni obișnuiți să comande și să se facă așa cum cred ei de cu­viință. Nu cum ar vrea țara asta nenorocită și românii ăștia neno­rociți. Din păcate, nici înlocuitorii nu ar a fi din altă gașcă. De parcă sunt aleși! Când ajung acolo, la butoane, toți uită menirea lor.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.