• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 Mai , 2024

Colțu’ meu / Drumurile noastre

Zilele trecute am fost până la Cluj. Probleme personale. Am plecat de dimineață pentru a avea un traseu liber. Totul a fost bine și frumos până în Dej. De fapt, până aproape de Dej. Aici, la intrarea în municipiul clujean, este un sens giratoriu în care intră și mașinile care vin de la Bistrița. Și e o nebunie. Am stat cam o oră pentru a parcurge un kilometru și ceva. De mai mulți ani situația e la fel. Nici clujenii nu se grăbesc să rezolve intrarea, să facă un drum paralel, cu rolul de descongestionare. De ce? Greu de dat un răspuns corect. Să mai spun că, la întoarcere, am stat doar vreo 30 de minute. Era spre seară și cozile nu au fost la fel de mari ca dimineața.

Înainte de aventura de la Dej, am fost într-o excursie în Ungaria. În zona de lângă graniță. Pe drumul spre Satu Mare, deși am plecat dimineața devreme, era o circulație intensă. De fapt, așa e zi de zi, de mult timp. Până treci spre Seini ești obligat să mergi cu viteză redusă și să aștepți să fie drum liber. Este o mare porcărie ce se întâmplă și pe drumul ăsta. De vreo 25 de ani se tot vorbește de un drum expres Baia Mare – Satu Mare. Atât.

Toate astea arată că Maramureșul este închis de niște drumuri depășite și neconforme cu realitățile zilei. Toți investitorii cer să aibă drum deschis spre vest atât pe cale rutieră, cât și feroviară și aeriană.

Este campanie electorală și candidații la diverse demnități județene ar trebui să vadă aceste realități și să le acorde prioritatea 0. Fără drumuri vom rămâne pe drumuri. Desigur, mulți ar dori să audă că se face și se drege. Eu cred că aceste probleme nu trebuie folosite în campania electorală, ele trebuie rezolvate în așa fel încât să ne trezim, la un moment dat, că mergem din Baia Mare la Cluj sau la Satu Mare cu aceeași viteză și fără opriri. Doamne ajută!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.