• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Iunie , 2021

Colţu meu. Avem un PNRR, ce facem cu el?

În sfârșit, mult așteptatul plan națio­nal de redresare și reziliență a apărut în varianta oficială și la liber. M-am tot întrebat de unde această denumire atât de pompoasă. Redresare și Reziliență? Cu siguranță, sunt mulți care nu știu ce înseamnă reziliență. În mare, e vorba de cine­va care are capacitatea de a re­veni la normal, după  ce a suferit un șoc fie emo­țional, fie economic. Pe de altă parte, se potrivește cu situa­ția noastră, a românilor, a Româ­niei. Noi am tot suferit șocuri și emo­țio­nale, și economice, de toate felurile.
Am descărcat planul de pe site-ul guvernului și am început să citesc. După câteva pagini, m-am plictisit. Așa că am dat mai departe să gă­sesc date și informații despre pro­iec­tele ce vor primi bani. Desigur, m-au interesat proiectele din Mara­mureș. Parcă și vedeam miliardele de euro cum vor începe să vină spre nord. Și am tot căutat până m-am plictisit.
Înainte, mi-am închipuit acest plan ca o chestie tehnică și plină de date și informații concrete. Aici, nimic concret, doar poezie și comparații, metafore și promisiuni neclare. E­vident că mai sunt și anexele. Ca orice plan care se respectă, există anexe în care apar date, cifre, informații. M-am plictisit și de astea. Nu am dat de Maramureș. Cu siguranță, apărem și noi pe acolo, dar trebuie să cauți, să citești totul. Poate îți trebuie și o lupă, că noi suntem cam micuți.
După care mi-am amintit de Ghinea ăsta. Un tip  educat, cel puțin dacă te uiți la CV-ul lui. A mai fost ministru al fondurilor europene în guvernul Cioloș. Altfel spus, teh­no­crații care nu au făcut nimic vizibil.  Și Ghinea a fost în Baia Mare, la aeroport, iar într-o conferință de presă a apreciat ce s-a făcut acolo și a spus că lucrările trebuie terminate, pentru că aeroportul băimărean respectă toate cerințele europene. Și că se vor găsi bani pentru finanțare. Au fost doar povești. După  ceva vre­me, a plecat din minister cu Cioloș cu tot. Au intrat în opoziție și, într-o emisiune televi­zată, l-a atacat pe prezidentul mara­mureșean de atunci pe tema aeroportului.  Spu­nea că este un eșec, că nu s-a făcut nimic…Mare caracter!  
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.