• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Noiembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iunie , 2013

Clinica Someşan, servicii medicale premium

Clinica Someşan a intrat pe piaţa serviciilor medicale din nordul ţării cu o ofertă incredibilă. Calitate, onestitate, bun gust, promptitudine, eficienţă sunt câteva din atributele celei mai noi unităţi medicale private din Baia Mare.

 
 

Reporter: De ce o clinică? Mai este loc pe piaţa serviciilor medicale de încă o unitate medicală?

Alexandru Someşan: Ceea ce se vede, ceea ce reprezintă clinica este oarecum atipic faţă de ceea ce găsim în România. Furnizorii de servicii medicale din zona privată se axează, ori pe partea de imagistică medicală, ori pe parte de ambulatoriu, ori pe parte de obstetrică-ginecologie. După ce am văzut zeci, poate sute de clinici în întreaga lume, noi am încercat să gândim aici un circuit în care cel ce are nevoie de o investigaţie medicală să poată găsi totul. De la medic, laborator, aparatură performantă, până la farmacia de unde să îşi procure medicamentele prescrise. Nu am inventat noi acest sistem, dar este ceva ce am implementat aici, ceva ce nu s-a mai găsit. În centrul atenţiei noastre este omul, cel care are o problemă. El vine la medic, face analize, investigaţiile prescrise şi se întoarce la medic cu rezultatele fără a mai plăti o nouă consultaţie. Va primi diagnosticul, coboară la farmacie şi îşi ia medicamentele. În câteva ore a terminat un circuit care altfel ar dura poate zile întregi.

Mai mult, am deschis sălile de operaţie şi cele de naşteri pentru a putea finaliza cazurile. Pe partea de chirurgie rezolvăm cazurile mici spre mediu, ca peste tot în lume în unităţile private.

Pentru a avea cele mai bune rezultate, am adus aparatură cum nu a fost în această parte de ţară, poate doar la Cluj.

De exemplu, se ştie cât de traumatizante sunt investigaţiile la colon, endoscopiile, la torace. La noi se pot face aceste investigaţii sub anestezie. În concluzie, este loc pe piaţa serviciilor medicale, mai ales că noi oferim servicii excepţionale, condiţii deosebite şi preţuri foarte bune.

 

Rep.: Cum aţi rezolvat problema personalului medical? Cum este receptată clinica de către cei care au nevoie de servicii medicale?

A.S.: În privinţa oamenilor am avut, avem de luptat cu mentalităţile existente. Sunt mulţi care consideră că dacă ai o trimitere ţi se cuvin numai servicii gratuite. Nu există aşa ceva niciunde în lume. Toată această unitate se întreţine prin serviciile pe care le oferim. Că avem calitate, că avem aparatură de înaltă performanţă, că avem tarife pentru toată lumea, reprezintă munca noastră, efortul pe care îl facem zi de zi pentru ca pacienţii să fie serviţi foarte bine, să fie mulţumiţi. Nu avem o afacere din care facem profit, avem o afacere care este destinată celor care au probleme de sănătate. În primul rând ne gândim la om, apoi urmează celelalte.

În ceea ce priveşte personalul, am umblat şi am reuşit să oferim acea motivaţie medicilor şi cadrelor medii pentru a veni la noi. Sunt medici cunoscuţi, de aici, de la Cluj, avem şi doi profesori universitari care vin săptămânal, avem personal foarte bun. Cei mai buni!

Pentru a avea aşa ceva, trebuie să oferi motivaţia corectă, financiară, dar şi condiţiile, aparatura, tot ce trebuie pentru un act medical complet şi de calitate.Personalul de la noi nu primeşte eternul plic. Este o practică pe care am dorit să o excludem din activitatea noastră. Culmea este că oamenii încă insistă, de multe ori, să ofere astfel de stimulente medicilor sau asistentelor. Nimeni nu acceptă aşa ceva la clinica Someşan! Nu sunt absurd, se poate veni cu o floare, sau o ciocolată în semn de preţuire pentru tratamentul primit, dar nimic altceva. Şi mă bucur că am fost înţeles, dar mai trebuie să lucrăm la mentalitatea oamenilor, unora nu le vine să creadă că poate fi aşa ceva!

 

Rep.: Revenind la ce înseamnă clinica Someşan pe piaţa serviciilor medicale, cu ce veniţi nou?

A.S.: Cu ce venim nou? Venim în sprijinul comunităţii cu tot ceea ce înseamnă imagistică medicală de înaltă performanţă, ca serviciu curent, atunci când are nevoie de el omul. De exemplu, cea mai mare unitate medicală din judeţ nu poate să satisfacă astfel de cereri decât pe o programare pe patru luni înainte. Vă daţi seama ce înseamnă acest lucru pentru bolnavul de la oncologie? Avem cele mai performante CT şi RMN, din zona privată.

Apoi, avem majoritatea specialităţilor medicale din ambulatoriu. Avem patru ecografe, dintre care unul este destinat explorărilor hepatice, ceea ce nu se face decât la Cluj. Venim cu o ofertă completă, aproape întreaga gamă de specialităţi, mai puţin cele de boli infecţioase care necesită un regim special, circuite speciale.

Ca exemplu, la noi lucrurile merg pe circuitul legal şi performant, noi avem cu normă întreagă un medic epidemiolog, deşi avem doar 26 de paturi. În mod normal, un medic epidemiolog este necesar la 200 de paturi, dar noi dorim să fim corecţi şi performanţi.

 

Rep.: Aveţi contract cu CAS?

A.S.: Avem contract cu CAS pe tot ce înseamnă imagistică medicală. Punctajul obţinut este apropiat de cel al celei mai mari unităţi medicale, ceea ce demonstrează că avem o ofertă de înaltă calitate. Pe ambulatoriul de specialitate avem opt cabinete în relaţie contractuală cu CAS. Nu am putut încă să intrăm cu Laboratorul de analize medicale deoarece una din condiţii este o autorizaţie care se obţine cel mai devreme la şase luni, un an, de la deschidere. Pe această perioadă se fac raportări, controale etc. Deci este un proces în curs de rezolvare.

Mai avem relaţii cu CAS pe ceea ce înseamnă internări continue şi cele de zi. Este o paletă largă, accesibilă, în limita fondurilor disponibile.

 

Rep.: Cu siguranţă există un interes deosebit faţă de tarifele pe care le practicaţi!

A.S.: Preţurile sunt, din punctul meu de vedere, accesibile. Şi revin la un aspect care este foarte important. La noi nu se dau bani în plic la medic. Aceste sume, care trebuie să recunoaştem, în general circulă, se duc la plata unui serviciu medical de calitate. În acest context, consider că avem tarife accesibile pentru toată lumea. La noi se plăteşte doar ce ţi s-a făcut! Aici oamenii sunt respectaţi, nu sunt purtaţi de colo-acolo, iar plata se face doar la recepţie.

 

Rep.: Cui se adresează clinica Someşan?

A.S.: Suntem în cel mai nou cartier al oraşului, un cartier care este în reconstrucţie şi care va fi foarte frumos. Oferim servicii în primul rând pentru Baia Mare, Maramureş, Maramureşul Istoric, dar şi pentru judeţele din jurul Maramureşului. Avem capacitatea medicală, umană de a deservi toate cele patru judeţe din jurul nostru.

 

Rep.: Ce mesaj trimiteţi celor care au nevoie de servicii medicale?

A.S.: Să vină la noi cu inima deschisă să se convingă că este într-adevăr un lucru minunat, iar serviciile medicale sunt la un alt nivel. Iar dacă le-au plăcut, să meargă mai departe!  

 
 

„După ce am văzut zeci, poate sute de clinici în întreaga lume, noi am încercat să gândim aici un circuit în care cel ce are nevoie de o investigaţie medicală să poată găsi totul. De la medic, laborator, aparatură performantă, până la farmacia de unde să îşi procure medicamentele prescrise. Nu am inventat noi acest sistem, dar este ceva ce am implementat aici, ceva ce nu s-a mai găsit. În centrul atenţiei noastre este omul, cel care are o problemă”.

 
Alexandru Someşan
 
 

„Nu avem o afacere din care facem profit, avem o afacere care este destinată celor care au probleme de sănătate. În primul rând ne gândim la om, apoi urmează celelalte”.

 
Alexandru Someşan

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.