• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 03 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 25 Martie , 2024

Claudiu Filip a lansat două cărți despre arta nobilă a boxului

În Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, a avut loc o dublă lansare de carte din domeniul sportului, ambele volume fiind semnate de profesor antrenor Claudiu Gheorghe Filip și apărute la Editura Pandaprint, Baia Mare, 2024. Titlurile cărților lansate sunt „Antrenamentul perfect pentru boxeri. Pregătire macrociclu - mezociclu” și „Biomecanica loviturilor în box. Performanță și siguranță”. 

Au luat cuvântul despre cărți și autor:

Florin Molcuțan, vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Box din România, prof. Alina Trifoi, director Clubul Sportiv Școlar Nr. 2 Baia Mare, prof. Simona Ardelean, inspector educație fizică - Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Claudiu Râșco, fost boxer, poeta Carmena Băințan. Moderator: Nicolae Bud, fost secretar al Federației Române de Box, fost deputat, doctor în economie, doctor în inginerie și membru al Academiei de Științe Tehnice din România.

Pentru Nicolae Bud a fost un subiect important și drag lui: boxul. În cuvântul de deschidere, fostul parlamentar a vorbit despre perioada în care a fost secretar general al Federației de Box amator din România. Au existat câțiva ani în care rezultatele în boxul românesc au fost multe și importante. Bud a amintit o parte din aceste rezultate și a spus că regretă faptul că, de mai mulți ani, rezultatele în boxul românesc de amatori sunt inexistente.

De aceea l-a felicitat pe autorul acestor cărți tehnice și destinate celor care vor să învețe arta nobilă a luptei în ringul de box.

Și ceilalți vorbitori au felicitat autorul și au vorbit de rezultatele de la Clubul Sportiv Școlar Nr. 2, unde există clasă de box, iar profesorul Filip este dascăl și antrenor pentru tinerii care doresc să ajungă boxeri. Tot Bud le-a adresat un cuvânt și elevilor aflați în sală, la lansarea celor două cărți. Le-a spus să se gândească bine și să continue doar dacă doresc să facă sport de performanță.

Autorul, emoționat, a spus câteva cuvinte audienței. A mulțumit celor prezenți și a menționat că mai are de pus pe hârtie continuarea la aceste lecții, ca să fie pachetul complet, iar cei care le vor parcurge vor avea multe elemente importante în parcursul devenirii lor ca sportiv de performanță.

La finalul evenimentului, autorul a acordat autografe pe cărțile dăruite celor prezenți.

   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.