• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 August , 2020

CEX-ul PSD Maramureș a votat în unanimitate candidatura lui Gabriel Zetea pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean, sub cupola Coaliției pentru Maramureș

Comitetul Executiv Județean al PSD Maramureș s-a întrunit, la finalul lunii iulie, pe stadionul din orașul Tăuții Măgherăuș, pentru a discuta și a vota aprobarea protocolului de constituire a Coaliției pentru Maramureș.

 

 

La ședința care a avut loc în urmă cu numai două săptămâni a fost invitat și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a transmis un mesaj de unitate și de colaborare către reprezentații social - democraților maramureșeni, reite­rând faptul că, înainte de a fi oameni politici, primarii, consilierii județeni și consilierii locali ai PSD sunt oameni de adminis­trație, adevă­rați profe­sioniști în domeniilor lor.

„Prin votul colegilor social-de­mocrați am fost desemnat candidatul PSD Maramureș - în cadrul Coaliției pentru Maramureș - la funcția de președinte al Consiliului Județean. Coaliția pentru Mara­mureș va fi condusă de doi co­președinți, respectiv de mine, în calitate de președinte al PSD Maramureș și președinte al Consiliului Județean Maramureș, și de către primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș”, a arătat liderul PSD Maramureș și vice­președinte PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea.

În cadrul Coaliției pentru Mara­mu­reș, mai multe partide politice, organizații civice, de asociații de tineret și structuri sindicale și-au dat mâna pentru a forma o alianță care are un singur scop: BINELE MARAMUREȘULUI și al mara­mureșenilor. Partidul Social-Democrat este cel mai mare partid care constituie Coaliția pentru Maramureș, dar a ales să se alieze cu alte forțe politice și nu numai, pentru a lupta împreună la alege­rile locale din 27 septembrie 2020.

„Coaliția pentru Maramureș va fi condusă de două structuri: Comitetul Președinților, compus din doi copreședinți, unde atât eu, cât și primarul Cătălin Cherecheș trebuie să fim în acord cu fiecare act emis de către Coaliția pentru Maramureș. Acest Comitet al Președinților are ca scop validarea candidaților fiecărei unități administrativ-teritoriale pentru primărie și Consiliu Local, însă deciziile se vor lua în consens. Există și un Consiliu de Coordonare al Coaliției, în care vor fi câte doi reprezentanți ai fiecărui partid politic, iar deciziile vor fi luate prin votul majorității simple”.
 

Deputatul Călin Matei va face parte din Consiliul de Coordonare, iar Cosmin Butuza din Secretariatul General al Coaliției pentru Maramureș

Deputatul Călin Matei a fost desemnat reprezentantul PSD Mara­mureș în cadrul Consiliului de Coordonare al Coaliției, iar Cosmin Butuza, fost secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului a fost validat ca și reprezentant al social-democraților maramureșeni în Secretariatul General al Coa­liției pentru Mara­mureș. Ordinea de zi a CEX-ului PSD Maramureș a mai cuprins și validarea candi­daților social-democrați din județ la funcțiile de primari, susținerea candidaților Coaliției pentru Mara­mureș care nu sunt membri ai Partidului Social-Democrat, precum și susținerea unor candidați indepen­denți la alegerile locale din toamna acestui an. Totodată, în cadrul întrunirii, Dragoș Titea a fost înlocuit din funcția de secretar ge­neral al PSD Maramureș de către Cosmin Butuza, fost secretar de stat în MTS. 

 


„Mulțumesc primarului Cătălin Cherecheș pentru prezența alături de noi, încă o dată, dar și pentru mesajele transmise membrilor social-democrați, și îl asigur de faptul că singurul nostru crez va fi: IUBIREA PENTRU MARAMUREȘ!”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

 

Dorin Pașca, candidatul independent pentru Primăria Orașului Baia Sprie, pornește în bătălia electorală cu susținerea Coaliției pentru Maramureș

Vineri, 7 august 2020, cu începere de la ora 18.00, a avut loc lansarea candidatului independent pentru Primăria Orașului Baia Sprie, Dorin Pașca, care pornește în această campanie electorală având susținerea Coaliției pentru Mara­mureș. La eve­niment a participat și președin­tele Consiliului Județean Mara­mu­reș, Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș și copreședinte al Coaliției pentru Maramureș.
În mesajul transmis tuturor celor prezenți, fostul primar Dorin Pașca a reiterat sentimentul de iubire pe care îl are pentru orașul Baia Sprie. Candidatul Coaliției pentru Mara­mureș a subliniat faptul că, în fie­care campanie electorală, candidații clamează faptul că își iubesc mai mult patria, mama, orașul, neamul, satul însă, în opinia sa, nu îți poți iubi mama doar de ziua de naștere ci o iubești continuu și necondi­ționat cât timp trăiești pe pământ.
„Așa se întâmplă și cu orașul sau satul și neamul în care te-ai născut, îl iubești și îl respecți pe vecie. Așa mi s-a întâmplat și mie, având onoarea să fiu primar al orașului Baia Sprie, peste 8 ani de zile. M-am legat sufletește de Baia Sprie, de Chiuzbaia, de Tăuții de Sus, de Satu Nou, de oamenii acestor comunități în egală măsură, indiferent că au fost sau nu înrolați politic, că sunt români, maghiari sau alte minorități. Am ales de fiecare dată să îi respect și să îi iubesc pe toți, să încerc să le fac viața mai bună, iar acest lucru se poate vedea în felul în care arată Baia Sprie, în proiectele pe care le-am adus și
le-am implementat pentru comunitate. Și vin astăzi în fața băisprie­nilor, cerându-le votul pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Baia Sprie”, a arătat Dorin Pașca, candidatul susținut de Coaliția pentru Maramureș.

Gabriel Zetea: „În alegerile locale, administrația contează mai mult decât patima, orgoliile și bătăliile politice”

Gabriel Zetea, președintele Consi­liu­lui Județean Maramureș și co­președinte al Coaliției pentru Maramureș a avut doar cuvinte de apreciere la adresa lui Dorin Pașca, deși a arătat faptul că, ani de zile, s-au aflat în poziții opuse ale eșichierului politic. Însă, odată trecute campaniile electorale, toți cei învestiți prin votul cetățenilor trebuie să dezbrace haina politică și să încerce să își dea mâna pentru binele comunităților pe care le reprezintă.
„De multe ori l-am avut ca adversar politic pe Dorin Pașca, dar am învățat, după multe campanii electorale, că patima politică pe care o învestim în alegerile locale dău­nează. Greșim atunci când punem interesele partidelor politice mai presus de interesul comunității. În ultimii ani, în administrație, am învățat foarte mult tocmai de la oameni ca Dorin Pașca, deoarece au mai multă experiență. Și de la Consiliul Județean mă uitam cu mult interes la ce se întâmplă în Baia Sprie, la cum se face o strategie de dezvoltare, ce înseamnă să faci proiecte, ce înseamnă să propui programe, cum trebuie să ții legătura cu cei de la București pentru a propune și a aduce finanțări. Dar am mai învățat ceva și anume că, la alegerile locale, administrația contează mai mult decât patima, orgoliile și bătăliile politice. Tocmai de aceea am ales să nu candidăm din partea unui partid sau al altui partid ci am decis să sprijinim oamenii gospodari ai comu­nității, oameni care vor fi susținuți de Coaliția pentru Maramureș. Aici în această Coaliție avem și asociații civice, avem organizații, avem ONG-uri, avem reprezentanți ai organizațiilor patronale, oameni care au venit alături de o cons­trucție pentru binele Maramu­re­șului și nu al unui partid. Acceptăm în această Coaliție pentru Mara­mureș doar oamenii care ne vor garanta, de la început, că nu vor pune mai presus de interesele județului interesele liderilor politici sau ale partidelor de la București. Indiferent că ne referim la Consi­liul Județean sau la Consiliile Locale din Maramureș, cel mai mult dăunează ordinele venite de la li­derii partidelor politice. Ne intere­sează ca Baia Sprie să fie condusă cu adevărat de oameni competenți, de oameni care au reușit să lase moștenire altora proiecte frumoase și importante, însă care nu au știut să continue la nivelul de excelență și performanță perpetuat de Dorin Pașca. Tocmai de aceea, Coaliția pentru Maramureș îl susține pe Dorin Pașca pentru a reveni în fruntea Primăriei Baia Sprie, aici unde a demonstrat, timp de 9 ani de zile, că știe și poate să facă administrație de calitate!”, a arătat copreședintele Coaliției pentru Mara­mureș, Gabriel Zetea, pre­ședinte al Consiliului Județean Maramureș.
Și Vasile Miriuță, fost sportiv de performanță și antrenor de fotbal la mai multe echipe de fotbal din țară și din străinătate, a luat cuvântul la microfon, exprimându-și susținerea pentru Dorin Pașca la Primăria Baia Sprie. „Sunt băisprian și îmi doresc să revin acasă, să ajut cu ce pot atât orașul nostru cât și județul Maramureș pentru că aici, acasă, este sufletul meu!”.

 




(S.D.)

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.