• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 Octombrie , 2022

Cazul Sorin Grindeanu

Alianța Pentru Patrie îi cere lui Marcel Ciolacu, președintele PSD să răspundă public în numele partidului pe care îl conduce, la următoarele două teme de maximă importanță:

1) Cât mai este ținut în spate, de Ciolacu și de PSD numitul Sorin Mihai Grindeanu, ministrul Transporturilor?

2) Cât îi mai permiteți lui Sorin Mihai Grindeanu să facă praf și pulbere toată activitatea din zona ministerială pe care o păstorește?

”Pentru că Sorin Mihai Grindeanu nu răspunde la întrebările pe care mass-media i le pune în mod constant, vă cerem să spuneți în mod clar românilor, cu nume și prenume, cine este persoana de sus care vi l-a impus, vi-l impune, și în fața căreia sunteți obligați să-l susțineți? Îți cerem ție, domnule Marcel Ciolacu, să răspunzi și să aduci clarificări asupra următoarelor aspecte:

- În scandalul Sorin Grindeanu – compania Blue Air, scandal pe a cărei temă s-a constituit și o Comisie Parlamentară, care este poziția oficială a

PSD, vis a vis de această anchetă? Asta dacă P.S.D. ține cont și de zecile de mii de români, care au fost înșelați și batjocoriți cu acordul ministrului Transporturilor?

- În scandalul Sorin Grindeanu – compania Metrorex (Metroul bucureștean), care este situația reală, mai ales că Ministrul Transporturilor a anunțat că vrea să ”doneze” metroul către Primăria Municipiului București, primărie condusă de un primar contestat de toată Capitala? Zilnic, sute de mii de bucureșteni, care contribuie inclusiv la PIB - ul României, sunt umiliți în urma situației create chiar de către ministrul tău al transporturilor.

- Care este situația ”anchetelor” desfășurate în cadrul Ministerului Transporturilor, care țin de scandalurile vis a vis de prăbușirea podurilor? Asta în condițiile în care ministerul condus de Sorin Grindeanu și toate direcțiile subordinate acestuia, au dat aprobări peste aprobări, pentru fiecare lansare și tăiere de panglică.

Întrebările mass-media vis a vis de aceste aspecte au rămas fără răspuns, iar Sorin Grindeanu, nu a explicat nici până astăzi dacă vreunul dintre subordonații săi au fost trași la răspundere penală sau materială.

- Vrem urgent răspuns și în cazul scandalului locomotivelor achiziționate din Germania, care sunt experimentate în România, despre care au scris ziariștii, și au prezentat pe larg toate televiziunile! Vrem să știm de la PSD, Sorin Grindeanu, dacă suma reală este de 575 sau 738 de milioane de euro, informație pe care nici Guvernul României n-a putut s-o furnizeze presei.

- Dacă s-a dispus, și în caz afirmativ care sunt răspunsurile anchetei la nivel de partid și la nivel guvernamental, asupra acuzelor aduse din interiorul P.S.D., în privința angajărilor rudelor, cunoștințelor și pilelor lui Sorin Grindeanu, chiar în ministerul pe care-l conduce? Unul dintre cei care ridică această chestiune în spațiul public, este chiar deputatul Alfred Simonis, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților și coleg cu Sorin Grindeanu la PSD Timiș.

Dacă tot vreți să-l schimbați pe Vasile Dâncu, punem întrebarea dacă ați luat în calcul și schimbarea sau demiterea lui Sorin Grindeanu.

Alianța Pentru Patrie vă solicită domnule Marcel Ciolacu, ca în mod public și urgent, să răspundeți în numele lui Sorin Grindeanu și al PSD, la toate întrebările de mai sus!” a spus Codrin Ștefănescu, secretar general APP.

Poziția partidului în chestiunea ministerului Transporturilor și a ministrului Grindeanu este susținută și de filialele din țară.

În Maramureș, Liviu Bechiș condamnă poziția de ”mut” a ministrului Grindeanu. Liderul maramureșean al APP crede că acest ministru este o marionetă ale cărei sfori sunt trase de grupuri de interese de la nivel înalt.

”Dezvoltarea României este strâns legată  de dezvoltarea infrastructurii rutiere, feroviare, navale, aero. Nu se poate ca la 30 de ani de la Revoluție să ne chinuim pe aceiași infrastructură învechită. Nu se poate ca mari companii precum Blue Air să falimenteze  și să nu se știe ce și cum s-a întâmplat cu această companie. Țin minte că în urmă  cu câțiva ani reprezentanții acestei companii au fost în Baia Mare și au prezentat un proiect de operare de la noi, de pe aeroportul băimărean. Atunci, firma părea a fi solidă și părea o soluție bună pentru nordul țării. Anii au trecut și compania a falimentat în condiții suspecte. E drept că economicul din această perioadă poate duce la situații întortocheate, dar Grindeanu avea obligația să prezinte lucrurile clar, ferm, corect. El nu a făcută  ca și în alte situații la fel de întortocheate.  Cât i se mai permite acestui individ să își bată joc de români, se situația României. Noi așteptăm decizi corecte și în favoarea românilor”, a spus din Baia Mare, Liviu  Bechiș, președintele APP Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.