• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 14 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării: Justin

Vineri , 7 Iunie , 2024
1 Iunie - Sfântul Iustin Martirul și Filosoful
Sambata, 1 iunie 2024, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a oficiat Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare, in fruntea unui mare sobor de preoti si diaconi, a rostit cuvant de invatatura si a hirotonit intru diacon un tanar teolog pe seama Sfintei Catedrale, iar apoi s-a intalnit cu sute de copii pe esplanada lacasului de inchinare.
Luni , 27 Mai , 2024
Biblioteca de idei / Diarium Academicum Septentrionis (LXIX)
• 7 noiembrie 2004. Autograf pentru Teodor Ardelean de la Daiana Felecan, pe pagina de titlu a cartii Limbajul dramaturgiei romanesti din prima jumatate a secolului al XIX-lea, tiparita la Editura Dacia si Editura Mega din Cluj-Napoca in 2004, in Colectia Universitas, coordonata de prof. univ. dr. Nicolae Felecan (212 p.).
Luni , 27 Mai , 2024
Sfințirea Bisericii Mănăstirii Budești din Maramureș
Marti, 21 mai 2024, de sarbatoarea inchinata Sfintilor Imparati si intocmai cu Apostolii, Constantin si mama sa, Elena, trei Ierarhi ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, avandu-i invitati ca oaspeti de seama pe Inaltpreasfintitul Parinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale si pe Preasfintitul Parinte Nectarie de Bretania,   
Luni , 13 Mai , 2024
A treia zi a Sfintelor Paști Hramul Mănăstirii Habra
Marti, 7 mai 2024, in a treia zi a Sfintelor Pasti, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a slujit la Manastirea „Invierea Domnului” Habra, cu ocazia serbarii hramului asezamantului monahal.
Luni , 22 Aprilie , 2024
Luminează-te, luminează-te, noule Ierusalime...
Irmosul al 9-lea al canonului Ziua Invierii, alcatuit de catre Sf. Ioan Damaschinul are un inteles dogmatic foarte profund.
Luni , 15 Aprilie , 2024
PS Iustin, trei decenii de arhierie în slujba Bisericii și a oamenilor
In 17 aprilie se implinesc trei decenii de cand Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a primit cerescul har al arhieriei la Manastirea „Sfanta Ana” Rohia, prin mana IPS Antonie Plamadeala, IPS Bartolomeu al Clujului si PS Justinian al Maramuresului si Satmarului.
Luni , 1 Aprilie , 2024
Duminica Ortodoxiei la Catedrala Episcopală din Baia Mare
In prima duminica din Postul Mare, a Ortodoxiei, 24 martie 2024, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a slujit impreuna cu Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-vicar, la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din municipiul Baia Mare, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, in prezenta unui numar impresionant de credinciosi.
Luni , 11 Martie , 2024
Femei în rezistența anticomunistă
Batute, schingiuite, obligate sa-si dea copiii din brate. Inchisorile comuniste au gemut de femei care au comis „crima” de a-si apara sotii, tatii, fratii, ideile si credinta. Unele au nascut in inchisoare copiii pe care i-au botezat sugestiv: Libertatea.
Luni , 4 Martie , 2024
Biblioteca de idei / Diarium Academicum Septentrionis (LVII)
• 4 iulie 2004. La Sanatoriul Mineral din Slatina (Ucraina) are loc a doua Conferinta a Asociatiei „Ioan Mihalyi de Apsa”, unde a fost reales ca presedinte dr. Vasile Iovdi. Asociatia desfasoara multe activitati in favoarea protejarii romanitatii si romanismului, academicitatii si academismului in aceasta parte atat de vitregita prin istorii.
Luni , 19 Februarie , 2024
11 ani de la trecerea la cele veșnice a celui supranumit „stâlpul de foc” de la Rohia: părintele arhimandrit Serafim Man
Duminica, 11 februarie 2024, a 16-a dupa Rusalii, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, s-a aflat in mijlocul obstii monahale a Manastirii „Sfanta Ana” Rohia, unde a savarsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, apoi a oficiat Slujba de pomenire la mormantul preacuviosului parinte arhimandrit Serafim Man, cu ocazia implinirii a 11 ani de la trecerea la cele vesnice a celui supranumit „stalpul   
Luni , 29 Ianuarie , 2024
Umbrele trecutului planează asupra Băii Mari. Reapar șacalii imobiliari!
Dupa o perioada de calm relativ in administratia din Baia Mare, dupa trecerea sarbatorilor de iarna, anul 2024 incepe in forta, sa spunem.
Luni , 15 Ianuarie , 2024
Biblioteca de idei / Diarium Academicum Septentrionis (L)
2019. La Editura Universitatii de Vest Timisoara s-a tiparit lucrarea Hipercorectitudinea. Reactii la palatalizarea labialelor si la velarizare (Editie revazuta), de Alexandru Gafton (208 p.).
Luni , 13 Noiembrie , 2023
Jenant, mișeilor! / Din învățăturile ÎPS Justinian
Rugaciunea are darul de a face sa picure in suflet neincetatul izvor al bucuriei. Sufletul din care nu se inalta spre Cer glas de rugaciune este asemenea unei case pustii, plina de paienjenis, locuita numai de pasarile intunericului.
Luni , 13 Noiembrie , 2023
Biblioteca de idei / Diarium Academicum Septentrionis (XLIV)
4 noiembrie 1921. In „Viitorul”, Bucuresti, nr. 4093, p. 1-2, este publicata lucrarea lui Victor Slavescu, intitulata Note de calatorie prin Ardeal.
Luni , 13 Noiembrie , 2023
Arhiepiscopul Justinian omagiat la Madrid
Romanii din Madrid – Spania l-au omagiat pe Arhiepiscopul Justinian al Maramuresului si Satmarului, la implinirea a 7 ani de cand acesta a plecat sa ne astepte pe toti la Poarta Raiului.