• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării: Justin

Luni , 6 Februarie , 2023
Învățământul teologic din Eparhia Maramureșului şi Sătmarului şi-a cinstit ocrotitorii
Luni, 30 ianuarie 2023, cand se face praznuirea Sfintilor Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur, ocrotitorii Invatamantului Teologic din intreaga lume, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a oficiat, impreuna cu Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-Vicar, in fruntea unui sobor alcatuit din cadre didactice universitare si de la Seminarul Teologic   
Luni , 28 Noiembrie , 2022
Cea mai importantă fericire a creștinului
Ne este bine cunoscut grupul celor noua fericiri, pe care le-a rostit Mantuitorul in predica de pe Munte (Mt.5,3-12). Aceste fericiri le auzim in fiecare duminica la Sfanta Liturghie. Avem, insa, in ultima carte a Sfintei Scripturi, in Apocalipsa, un numar de sapte fericiri (1,3; 14,13; 16,15;19,9; 20,6; 22,7 si 22,14), iar ultima este cea mai importanta dintre toate fericirile Sfintei Scripturi.
Luni , 7 Noiembrie , 2022
6 ani de la trecerea la cele veșnice a IPS Părinte Justinian
Sambata, 29 octombrie 2022, s-au implinit 6 ani de la trecerea la cele vesnice a IPS Arhiepiscop Justinian Chira, Parintele nostru, supranumit „Voievodul spiritual al Maramuresului”. Cu acest prilej, la Manastirea „Sfanta Ana” Rohia, cu incepere de la ora 09.30, Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului, a savarsit Sfanta si Dumnezeiasca   
Luni , 17 Octombrie , 2022
Conferința preoțească de toamnă la Catedrala Episcopală
In Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului au debutat luni, 10 octombrie 2022, conferintele preotesti de toamna. Prima conferinta a avut loc in Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din municipiul Baia Mare, cu preotii din Protopopiatele Baia Mare, Lapus si Chioar. Evenimentul a fost precedat de savarsirea Sfintei Liturghii si a Slujbei Tedeumului in prezenta Preasfintitului Parinte Iustin, Episcopul   
Luni , 10 Octombrie , 2022
Deschiderea noului an universitar la Catedrala Episcopală
Luni, 3 octombrie 2022, in prezenta Preasfintitului Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a avut loc deschiderea noului an universitar 2022-2023, pentru studentii si masteranzii teologi din cadrul Departamentului de Teologie Ortodoxa „Justinian Arhiepiscopul” din cadrul UTCN, la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din municipiul Baia Mare.
Luni , 19 Septembrie , 2022
Regina a murit! Trăiască Regele!
i Regina Elisabeta a II-a (1952 - 2022) a incetat din viata la varsta de 96 de ani. Succesorul ei, fiul ei cel mai mare, devine rege sub numele de Charles al III-lea. Domnia fostei suverane este cea mai lunga din istoria Marii Britanii si a Angliei si a doua din istoria lumii. O viata fabuloasa, pusa in slujba datoriei, decentei si onoarei.
Luni , 19 Septembrie , 2022
15 ani de la alegerea Preafericitului Părinte Daniel în demnitatea de Patriarh al României
Preafericitul Parinte Daniel a implinit luni, 12 septembrie 2022, 15 ani de la alegerea in demnitatea de Patriarh al Romaniei. Preafericirea Sa a fost ales, in 12 septembrie 2007, de Colegiul Electoral Bisericesc, in demnitatea de Arhiepiscop al Bucu­restilor, Mitropolit al Munteniei si Dobrogei si Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. In 30 septembrie a anului 2007 a devenit Patriarhul Romaniei. Construirea Catedralei   
Luni , 12 Septembrie , 2022
Resfințirea Bisericii din Parohia Ortodoxă Ariniș
Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mi­tropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, impreuna cu Preasfin­titul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, s-au aflat in mijlocul credinciosilor din Parohia Ortodoxa Arinis, Protopopiatul Chioar, unde au binecuvantat capela de cimitir, au re­sfintit biserica parohiei, au sa­varsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie,   
Luni , 5 Septembrie , 2022
Jenant mișeilor! Din învățăturile ÎPS Justinian
In localitatile din Maramures oamenii sunt de omenie, evla­viosi, harnici, femei foarte bune si barbati adevarati. Tineretul de la noi este un tineret de mare frumusete si valoare.
Luni , 5 Septembrie , 2022
„Toată nădejdea mea am pus-o în Maica Domnului”
Pe parintele Serafim Man l-am cunoscut in pelerinajele mele dedicate realizarii unor reportaje. Personalitatea sa de o noblete cereasca mi-a ramas imprimata pe retina sufletului. Ii revad si acum privirea-i ancorata in vesnicia lui Dumnezeu, atunci cand se ruga. Despre acest monah supranumit „rugatorul de foc” am dialogat cu parintele arhimandrit Macarie Motogna, staretul Manastirii „Sfanta Ana”, Rohia.
Luni , 29 August , 2022
Satele Unite ale Maramureșului și Sătmarului la Huta Certeze
Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, marti, 23 august 2022, pe locul unde se desfasoara Sambra Oilor de la Huta Certeze, a avut loc deschiderea oficiala a reuniunii „Satele Unite ale Maramuresului si Satmarului”, un eveniment fara precedent de suflare si simtire romaneasca.
Luni , 29 August , 2022
Românii din Valea Timocului în Valea Chioarului
In perioada 11 – 18 august, 50 de studenti si elevi din localitatile din Valea Timocului, din jurul orasului Bor - Serbia, au venit sa-si cunoasca fratii de la Nord de Mures. In aceasta tabara au sustinut un spectacol autentic, o adevarata carte de identitate care demonstreaza fara echivoc faptul ca sunt romani.
Luni , 8 August , 2022
Icoana Făcătoare de Minuni de la Sfânta Mănăstire Ana-Rohia
Asa cum sta „cocotata” in munti, ca o fortareata de credinta, Manastirea Rohia este un veritabil „Munte Athos” al Maramuresului si o adevarata Golgota a Neamului Romanesc. Un loc binecuvantat, in care simti ca Imparatia lui Dumnezeu incepe cu adevarat din lumea aceasta.
Luni , 8 August , 2022
Excelență în cultură în Episcopia Maramureșului şi Sătmarului - Lansarea Integralei Nicolae Steinhardt
In cadrul Zilelor „Nicolae Steinhardt”, editia a XXIII-a, organizate de Fundatia „Nicolae Steinhardt”, Manastirile Rohia si Rohiita, cu sprijinul Episcopiei Maramuresului si Satmarului, cu binecuvantarea Preasfintitului Pa­rinte Iustin, Episcopul Maramure­sului si Satmarului, timp de doua zile, 28 si 29 iulie 2022, la cele doua manastiri si la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare, cu ocazia   
Luni , 1 August , 2022
Întâlnirea de 30 de ani a promoției 1988 - 1992
Marti, 26 iulie 2022, de la ora 9.00, Inaltpreasfintitul Parinte Nicolae, Mitropolitul ortodox roman al celor doua Americi, si Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, au slujit la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din municipiul Baia Mare, cu ocazia implinirii a 30 de ani de la finalizarea studiilor de licenta.