• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 27 Februarie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iulie , 2023

Cătălin Cherecheș s-a reîntors acasă. În PSD

 Zilele trecute, primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș a organizat o conferință de presă la ansamblul imobiliar de la intersecția bulevardului Republicii cu strada Vasile Alecsandri. Aici a fost semnat parteneriatul între Primărie și Inspectoratul  de Poliție al județului prin care au fost date o parte din apartamentele realizate, către această instituție.

Alături de Cătălin Cherecheș a fost comisarul șef, Mihai Gherman, șeful Inspectoratului județean. Întâlnirea cu presa a avut loc în fața blocurilor terminate de către administrația băimăreană.

,,În calitate de primar al municipiului Baia Mare, sunt mândru să anunț finalizarea unui proiect deosebit de important pentru comunitatea noastră. Pe lângă cele 230 de apartamente nou construite din 2022 până acum și alte 400 a căror reabilitare a fost finalizată sau urmează în scurt timp, am încheiat azi un proiect mult așteptat.

Unul dintre obiectivele mele ca primar a fost și reabilitarea blocurilor abandonate de la intersecția Alecsandri cu Republicii. Împreună cu echipa mea am transformat aceste structuri abandonate în construcții moderne și funcționale. Acum 20 de ani Primăria a preluat de la Ministerul de Interne cadre de beton, au fost uitate ani de zile, dar am avut ambiția, devenind primarul orașului, să le transform în ceea ce se vede azi. Structurile de beton primite acum mulți ani de la Ministerul de Interne nu au fost cadou, Primăria fiind obligată la finalizarea blocurilor să predea în compensare un sfert din ceea ce am construit. Am cedat totuși cu bucurie și încredere Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș un tronson din ansamblul imobiliar, știind că va fi util pentru funcționarea unor servicii din sfera celor cu interacțiune directă cu băimărenii.

Această realizare reprezintă un exemplu clar al angajamentului nostru față de comunitatea băimăreană. Am depus eforturi considerabile și a contat susținerea primită din partea unor oameni de stat care au condus Ministerul de Interne. Îi mulțumesc domnului general Gabriel Oprea care din postura de Ministru de Interne cu câțiva ani în urmă a făcut posibilă demararea investiției. Mă bucur să finalizez proiectul acum când în fruntea Ministerului de Interne se află tot un om de stat, un om în care am multă încredere, domnul Cătălin Predoiu.

În plus, vreau să vă anunț că, alături de modernizarea locuințelor, am luat măsuri pentru a facilita accesul și comunicarea directă între autoritatea locală și comunitatea noastră. Deschidem două ,,Primării de cartier" în zona blocurilor reabilitate și în zona Gării, astfel încât să putem fi mai aproape de băimăreni și să oferim servicii mai rapide și mai eficiente. Ne dorim ca fiecare locuitor din diferitele cartiere să se simtă sprijinit și ascultat.

Angajamentul nostru în dezvoltarea locuințelor continuă să fie prioritar. Anul trecut am finalizat construcția a 230 de apartamente noi, iar acum suntem în etapa finală a reabilitării a patru blocuri de locuințe sociale, cu aproximativ 400 de apartamente. În parteneriat cu Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), vom demara noi investiții în acest an, adresate în special tinerilor specialiști.

Aceste realizări reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea și îmbunătățirea orașului nostru. Ne dorim ca fiecare locuitor al municipiului Baia Mare să se bucure de un trai mai bun și să beneficieze de condiții de viață moderne și confortabile”, a spus primarul de Baia Mare. După semnarea contractului a urmat o vizită în cele trei corpuri de clădire. Au patru etaje, cu câte două apartamente pe nivel. Apartamente cu trei și patru camere. Apartamente frumoase, spațioase așa cum nu se mai construiesc în Baia Mare.

 

Dincolo de acest moment festiv, primarul Cătălin Cherecheș a făcut și un anunț de ultimă oră.

,,M-am întors acasă! În PSD. De luni începând, am reașezat parteneriatul pentru comunitatea băimăreană cu Partidul Social Democrat, cu domnul președinte și prim-ministru Marcel Ciolacu, alături de oameni care înțeleg dezvoltarea comunităților locale și sprijinul pentru autoritățile locale. Ultima dată în care am primit fonduri pentru Baia Mare a fost acum vreo cinci ani când era prim ministru tot un membru PSD. Doamna Viorica Dăncilă. De atunci nu am mai primit nimic. Așadar, dacă doar colegii mei de la PSD au sprijinit municipiul Baia Mare, iar eu am debutat, am crescut și m-am consolidat politic alături de dânșii, m-am reașezat, m-am reîntors acasă, sunt alături de ei, sunt într-un parteneriat politic cu domnul Gabriel Zetea la nivel județean și, la nivel central, cu domnul președinte și prim-ministru Marcel Ciolacu”, a anunțat primarul de Baia Mare.

 

  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.