• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iunie , 2019

Camera de Comerț și Industrie a României a lansat Catalogul Exportatorilor și Importatorilor din România, ediția a V-a

Camera de Comerț și Industrie a României a lansat ediția a V-a a Catalogului Exportatorilor şi Importatorilor din România. Acest catalog este realizat anual, cu informaţii comerciale despre cele mai importante companii româneşti, exportatoare și importatoare, grupate pe principalele secţiuni ale Nomenclatorului Vamal Combinat.
 

Titlul acestui catalog scoate în evidență importurile, ceea ce nu e deloc întâmplător, susține preșe­dintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Dărăban. Continuând trendul ultimilor ani, importurile au fost în creștere în România și în 2018 (cu 9,61%), comparativ cu exporturile (8,12%).
În cifre, nivelul total al exporturilor a atins 67,7 miliarde euro, iar importurile au totalizat 82,8 miliarde euro, ceea ce indică un nivel record de 15,1 miliarde euro deficit comercial. Pornind de la aceste cifre, CCI a României încurajează companiile românești să pună pe agenda de exporturi și țări din Africa, Asia, Orientul Mijlociu sau America Latină.

Catalogul conţine principalele infor­maţii referitoare la profilul firmelor şi anume: denumirea firmei, cod fiscal, numărul de înregistrare în Registrul Comer­ţului, adresa,
telefonul, faxul, e-mail-ul, website-ul, categoria – export / import și secţiunile Nomenclatorului Combinat aferente activităţii de export / import a companiei.
Camera de Comerț și Industrie Ma­ra­mureș și zeci de companii / firme membre CCI cu cifre mari de afaceri evidențiază în cel mai nou număr al Catalogului Exportatorilor şi Importatorilor din România profilul economic al județului Maramureș.
Unul dintre capitolele importante la care punctează județul Maramureș este Top 10 Exportatori, prin 10 societăți importante pentru economia județului, specializate în echipamente electrice și automatizare, prelucrarea lemnului, industria aviatică, producție de mobilier. Primul loc este ocupat de Eaton Electro Producţie SRL, pe locul 2 se clasează Aramis Invest SRL, iar pe locul III este Universal Alloy Corporation Europe SRL. Maramureșul se distinge şi la capitolul Importatori români prin societăți / branduri pe piața produselor alimentare din România, producție mobilier și placaje din lemn etc.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.