• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Martie , 2019

Călin Matei a fost numit coordonator al PSD Baia Mare

Social-democraţii maramureşeni au organizat o conferinţă de presă în urmă cu câteva zile, pentru a prezenta presei băimărene câteva din problemele organizaţiei şi rezolvarea acestora. Au fost prezenţi preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, deputatul Călin Matei şi secretarul de stat în ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza.

 

 


Președintele PSD Mara­mureș a anunțat schimbări în cadrul organizațiilor PSD Baia Mare și PSD Cavnic, arătând că fostul lider al organizației municipale a social-democraților, Florin Tătaru a demisionat din funcție, în timp de președintele PSD Cavnic, Vladimir Petruț a fost exclus din PSD Mara­mureș, în locul său fiind numit un președinte interimar.
În ceea ce privește excluderea din PSD Maramureș a primarului de Cavnic, Vladimir Petruț, liderul jude­țean al social-democraților a arătat că s-a luat decizia instalării unui comitet interimar condus de Marcel Ilieș.
„A existat, de mai mult timp, o disfuncționalitate între PSD Mara­mureș și fostul președinte PSD Cavnic, Vladimir Petruț. Totul a început în urma demisiei prezentată de primarul de Cavnic, care a anunțat în mediul online că renunță la toate funcțiile deținute în PSD, având apoi, în mod constant, o activitate anti-PSD. Trebuie specificat faptul că, înaintea ședinței Comitetului Județean Executiv al PSD, care a avut loc în 22 februarie 2019, s-a desfășurat ședința Ligii Aleșilor Locali, la care au participat peste 40 dintre primarii PSD de Maramureș. Aceștia au decis, în unanimitate, excluderea lui Vladimir Petruț din rândurile social-democraților.
La pro­pu­nerea Ligii Aleșilor Locali PSD Maramureș, Comitetul Județean Executiv al PSD a luat act de pro­punerea colegilor primari și a decis excluderea lui Vladimir Petruț, vot unde, personal, m-am abținut. Deși am regrete de fiecare dată când cineva alege să părăsească PSD, consider că, de această dată, prin excluderea lui Vladimir Petruț, suntem câștigați, dată fiind campania per­manentă de atac pe care a dus-o împotriva social-democraților, în ultimii doi ani. Tot aici vom aminti activitatea politică și administrativă din Cavnic, care nu funcționează la parametri normali. Am convingerea că noua organizație PSD Cavnic se va implica mult mai mult în viața căvnicarilor. Din calitatea de pre­ședinte al Consiliului Județean, dețin informații despre fiecare proiect gestionat de primăriile din Mara­mureș și pot să afirm că, în Cavnic sunt doar două proiecte după aproa­pe trei ani de mandat, fapt care situează orașul pe ultimul loc la capitolul proiectelor accesate, semnate și promovate. În primul proiect, care se referă la reabilitarea drumurilor locale, în valoare de 12 milioane de lei, Guvernul PSD și Consiliul Județean au avut o foarte mare contribuție, în timp ce al doilea proiect, de câteva zeci de mii de euro, se referă la achiziția unui utilaj”, a spus Gabriel Zetea.

Șeful PSD Maramureș a precizat că s-a întâlnit, recent, cu aleșii locali PSD din Cavnic, având o discuție aplicată despre ce se poate face la nivelul orașului. „Am discutat des­pre domeniul schiabil de la Cavnic și am făcut o comparație cu ceea ce se întâmplă la Borșa, acolo unde o administrație serioasă dovedește că, dacă lucrezi profesionist, poți să obții finanțări. Anul trecut s-a aprobat master-planul național în domeniul turismului, aici fiind incluse atât Borșa, cât și orașul Cavnic. Dacă cei din Borșa au reușit ca, în șase luni de zile, să depună toate documentele necesare și să obțină finanțarea de milioane de euro, fiind primul pro­iect aprobat la nivel național, cei din Cavnic nu au făcut absolut ni­mic. Însă prin votul consilierilor locali, primarul din Cavnic va fi nevoit să facă ce trebuie pentru binele orașului pe care vremelnic îl conduce”, a spus liderul PSD Maramureş.

Legat de situaţia din cadrul or­ganizaţiei băimărene, Călin Matei, numit coordonator al organizaţiei Baia Mare, a dorit să infirme zvo­nu­rile potrivit cărora fostul președinte, Florin Tătaru a demisionat împotriva voinței lui.
„La organizația municipală a PSD Baia Mare au avut loc niște schim­bări amiabile, însă toată lumea cunoaște faptul că este o organizație foarte greu de gestionat, care trebuie adusă mult mai sus decât este astăzi, iar acest lucru presupune o muncă deloc ușoară. Alături de colegii mei din Comitetul interimar al PSD Baia Mare, colegi de înaltă ținută, ne-am luat angajamentul de a repune pe picioare această organizație urmând, apoi, să pregătim alegerile interne pentru funcția de președinte. Până atunci avem de resuscitat organi­za­ția, care știm cu toții că a avut niște rezultate foarte proaste la alegerile locale din 2016. Nu este însă cazul să dezbatem motivele, important este să trecem la treabă. Sper ca alegerile locale din 2020 să ne prindă cu o organizație solidă în Baia Mare și cu un scor electoral mult mai bun. Acesta este, în acest moment, targetul Comitetului inte­rimar al PSD Baia Mare, care are de organizat și alegerile europarlamentare și alegerile prezidențiale ce vor avea loc în acest an. Am avut ecouri pozitive de la numirea mea ca și coordonator al acestui comitet interimar și am speranța că, spre PSD Baia Mare și implicit spre PSD Maramureș, vor veni oameni care vor face cinste partidului. La fiecare apariție nouă vom avea ieșiri pu­blice, iar în doi ani de zile sperăm ca rezultatele să fie mult mai bune”, a spus deputatul Călin Matei.

 

 

„Sper ca alegerile locale din 2020 să ne prindă cu o organizație solidă în Baia Mare și cu un scor electoral mult mai bun. Acesta este, în acest moment, targetul Comitetului interimar al PSD Baia Mare, care are de organizat și alegerile europarlamentare și alegerile prezidențiale ce vor avea loc în acest an. Am avut ecouri pozitive de la numirea mea ca și coordonator al acestui comitet interimar și am speranța că, spre PSD Baia Mare și implicit spre PSD Maramureș, vor veni oameni care vor face cinste partidului”.
Călin Matei, deputat

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.