• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Noiembrie , 2022

Baschetbaliștii băimăreni U12 ani, vicecampioni naționali

Prima ediție a Campiona­tului Național U12 de baschet 4×4, indoor, proiect competițional pilot FIBA Mini Basketball Convention inițiat în acest sezon de Federația Română de Baschet, a programat la Târgoviște turneele finale la fete și băieți. Cele mai valoroase 16 echipe din România și-au dat întâlnire în lupta pentru medalii. Baia Mare a fost reprezentată în competiția băieților de echipa Wild Cats, antrenată de Sebastian Man.

Băimărenii au făcut parte din Grupa A, alături de CSM Ploiești, CSȘ Târ­goviște Tonika și Axiopolis Cernavodă. De pe locul 1 s-a calificat în semifinale echipa din Baia Mare, după ce în grupă a câștigat toate cele trei jocuri: 56-50 cu Ploiești. 67-48 cu Cernavodă și 42-40 cu Târgoviște. Victorie a bifat Wild Cats și în semifinala contra ABC Slam București. Scor, 54-45. În finală, sportivii antrenați de Sebastian Man au întâlnit ABC Laguna Alb București, care s-a impus cu 55-35. Podiumul a fost completat de CSȘ Târgoviște Tonika, care a dispus de ABC Slam București cu 61-32.

Prima ediție a Campionatului Na­țio­nal U12 de baschet 4x4 s-a disputat la Târgoviște, în sălile de sport ale „CSS Prof. Ioan Valerian” și ale Școlii Gimnaziale „Matei Basarab”. Disputată într-un format novator, de baschet 4x4, tocmai pentru a le putea oferi micuților baschetbaliști șansa de a se exprima pe spații mai largi pe terenul de joc și de a-și putea etala mai bine calitățile și cunoștințele de bază, competiția a fost un real succes. La debutul acestor campionate, președintele FRB, Carmen Tocală, preciza că „scopul introducerii acestui campionat-pilot, de baschet 4 la 4, este alinierea baschetului românesc la recomandările forurilor internaționale și la realizările pe care deja federațiile din alte țări europene le-au avut cu acest tip de proiect. Portugalia, Ungaria sunt doar două exemple de țări unde a fost implementat acest tip de proiect”. Au fost acordate și premii individuale, la categoria Cel mai tehnic sportiv fiind obținut de Emil Istrat (ACS Wild Cats Baia Mare).

Am vorbit cu antrenorul echipei băimărene Sebastian Man. Acesta este mulțumit de rezultatele elevilor pe care îi antrenează.
„Este vorba de generația din 2010. La această ediție au fost înscrise 24 de echipe, din care s-au calificat echipele pentru turneul final de la Târgoviște. Din Baia Mare a fost echipa Wild Cats. Emoțiile noastre, în finala jucată împotriva echipei din București, și-au spus cuvântul și am terminat pe doi, vicecampioni naționali. Practic, în acest turneu am avut numai victorii până în finală. Este un  rezultat excelent, meritoriu pentru echipa noastră. În cadrul organizației noastre sunt peste 500 de sportivi care practică baschetul la nivel de Baia Mare,  Baia Sprie, Tăuții-Măgherăuș, Recea, echipe de fete și băieți. Echipa de băieți este doar din Baia Mare. Sunt elevi la Colegiul «Gheorghe Șincai», Colegiul «Vasile Lucaciu», care participă la olimpiadele școlare, cu rezultate foarte bune. Antrenamentele le facem la Colegiul  Economic”, a spus  Sebastian Man.

Dincolo de rezultatele foarte bune și de inițiativa federației de baschet, am aflat un aspect interesant. La categoria  U10 ani și U11 ani, echipele din Baia Mare joacă în campionatul din Ungaria. În România nu sunt competiții pentru copiii din această categorie de vârstă. Păcat.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.