• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Martie , 2020

Baia Mare, măsuri de protecţie, de sprijin pentru băimăreni

Primăria Baia Mare a reacţionat rapid în faţa efectelor nefaste produse de pandemia cu noul coronavirus. Primarul Cătălin Cherecheş şi membrii Consiliului Local s-au întâlnit în şedinţe de urgenţă, a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi s-au dispus primele măsuri.

  

Primarul băimărean a cerut consilierilor locali să aprobe măsurile cele mai bune pentru ca băimă­renii să nu aibă probleme în gestio­narea situaţiei create de pan­­demie.
„Am suspendat activitatea în creșele din municipiul Baia Mare, de astăzi și până la sfârșitul lunii martie.
Raportat la suspendarea cursurilor în grădinițe, școli, licee și colegii și având în vedere că avem creșele din municipiu în subordinea Direcției de Asistență Socială, am considerat că în aceeași măsură trebuie tratate și aceste instituții, motiv pentru care am decis suspendarea funcționării lor în perioada 12-31 martie, măsură care a fost luată raportat la reglementările transmise la nivel național și pentru a fi în aceeași măsură cu întregul sistem de învățământ preu­­ni­ver­sitar.
Fragmentăm activitatea institu­țiilor publice care oferă servicii directe de relații cu publicul.
În ceea ce privește instituțiile pu­blice care au servicii directe de relații cu publicul, am luat decizia ca sălile de așteptare să fie distincte ca spații de zonele de ghi­șeu, respectiv de birourile unde se oferă serviciile de relații cu pu­blicul, iar fluxul de persoane în raport cu angajații care își desfășoară activitatea direct cu cetățenii, să fie fragmentat. Astfel, la ghișee nu vor aștepta mai mult de două persoane, iar în sălile de așteptare vom limita numărul celor care așteaptă la cel mult 10 persoane, pentru a-i proteja atât pe angajați, cât și pe cetățeni.
În privința centrelor sociale pe care le deține municipiul Baia Mare, în special cele care au pro­iecte cu părinți și copii, precum și activități comune cu aceștia, res­pectiv cu asistenții sociali, am decis limitarea activității acestora, iar în cazul proiectelor cu finanțare europeană am luat măsura amâ­nării până după data de 31 martie.
Nu în ultimul rând, vom coordona și verifica în continuare dezin­fecţia şi sterilizarea spațiilor și a mijloacelor de transport în comun pe care le deține societatea Urbis. Punem la dispoziție 200 de spații locative pentru cazare – izolare”, a spus primarul Cătălin Cherecheş.
De asemenea, au fost prelungite termenele de plată cu reducere a impozitelor şi taxelor locale până la 30 iunie.

Au demarat activități de dezinfectare a zonelor publice: locuri de joacă, mijloace de transport în comun (autobuze și troleibuze), piețele și halele agroalimentare, băncile de pe domeniul public și foișoarele. Această activitate va avea loc zilnic, cât situația o va impune. Se vor efectua acțiuni de curățenie generală și ulterior de­zinfecție a tuturor spațiilor cu destinație educațională (creșe, gră­dinițe, școli, licee, colegii, univer­sități și spațiile de cazare ale elevilor și studenților), centrele sociale ale municipiului, precum și Teatrul Municipal. Se va organiza curățenia și dezinfecția locuințelor administrate de Primărie. Mai mult, o măsură importantă și be­nefică pentru comunitate, pentru cetățeni, va fi intervenția pentru dezinfectare în spațiile comune (holuri, balustrade, scări, uși de intrare, pardoseli) din toate blocurile de locuit din Baia Mare.

Tot în cadrul acestor măsuri care vin în sprijinul băimărenilor, sem­nalăm înfiinţarea unei platforme pe facebook, care vine în sprijinul celor care au nevoie de ajutor, „Protejăm Baia Mare”: https:// www.facebook.com/protejam.
baiamare/, unde primarul Că­tălin Cherecheş şi cei îndrep­tăţiţi oferă răspunsuri în cazul unor urgențe sau probleme privind pandemia cu noul tip de coronavirus (Covid-19) sau alte chestiuni care țin de administrația publică și comunitatea băimăreană.
Mai mult, Municipiul Baia Mare asigură servicii pentru cumpărături sau plata facturilor tuturor senio­rilor băimăreni. Cei care au nevoie de ajutor pot suna la numărul: 0730 887 744.
O ultimă măsură a primarului băimărean şi a CL Baia Mare este oferirea unor pachete cu materiale de protecţie la 50.000 de familii băimărene.

 

„Începând din această săptămână vom face distribuția, tot raportat la curățenie și igienă, dar și la lipsa de pe piață, din magazine, a unor produse cum ar fi măști, produse de dezinfecție, materialele de steri­lizat. Vom face distribuția pachetelor de urgență pe care cetățenii le vor primi din partea noastră, a Municipiului, care vor cuprinde pentru fiecare familie în parte câteva măști, gel dezinfectant, materiale de igienă. Absolut tot ceea ce e strict necesar pentru ca cetățenii să nu se confrunte neapărat cu lipsa acestor produse de pe piață sau, mai mult decât atât, cu prețuri exorbitante de două-trei-cinci ori mai mari față de cât erau inițial. E un gest pe care vrem să îl facem
pentru protejarea cetățenilor municipiului Baia Mare și va începe din această săptămână distribuția celor 50.000 de pachete. Fiecare locuință, fiecare familie a municipiului Baia Mare va beneficia de un astfel de pachet”.
Cătălin Cherecheș

Comentariile celorlalți

gal maria pe 24.04.2020 la 10:37
Sant multi si peste varsta de 65 de ani persoane singure pe care nu i-a cautat nimeni. PS. Si eu sant una dintre ele.
mos micu pe 21.04.2020 la 12:35
Cum au fost selectati beneficiarii pachetelor de urgenta? Doi batrani de pe str. Moldovei mai asteapta... manusi ... dezinfectant ...
Ori sunt promisiuni ... electorale!
Seres frncisc pe 24.03.2020 la 21:09
Cred ca ar fi o munca titanica peste puterile primariei dar poate ma insel

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.