• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Ianuarie , 2020

AUR Maramureş a intrat în lupta electorală a nordului

Zilele trecute a avut loc lansarea filialei Maramureş a partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), un partid înfiinţat la sfârşitul anului trecut de către George Simion, neobositul luptător al unirii Moldovei cu România.George Simion este un politician atipic, un tânăr care şi-a investit toate resursele sale materiale şi sufleteşti pentru un vis, o dorinţă: aducerea tuturor românilor între aceleaşi graniţe.

 

 

Anul trecut, de 1 Decembrie, a pre­zentat la Alba Iulia noul partid şi a spus că va înfiinţa filiale în toate judeţele din România şi în toate ţările europene în care sunt români. Fără fonduri de la buget, ca partidele parlamentare, AUR de extinde încet, dar sigur. Săptămâna trecută a fost rândul Maramureşului să consemneze înfiinţarea filialei AUR Mara­mureş.
La Millennium, în sala mare a avut loc oficializarea noii filiale de partid. Au fost prezente câteva zeci de persoane, membri şi simpatizanţi ai partidului alături de liderii noii fi­liale. Moderatorul manifestării a fost Simion Chişu.
Liderul partidului, George Simion a stat la uşa de la intrarea în sală, cu emoţii pentru ce va urma, deoarece este legat de maramureşeni, de nordul ţării, un loc în care a găsit, întâlnit, oameni adevăraţi, frumoşi la suflet şi inimă. La ora fixată pentru începerea manifestării s-a pus Imnul Naţional, după care a fost spus de participanţi, „Tatăl Nostru”.
Întâlnirea lui Simion cu cei veniţi la Millennium a început cu prezentarea echipei care coordonează filiala maramureşeană a AUR.
Darius Pop este coordonatorul fi­lialei, Daniel Câmpan este membru de bază al organizaţiei judeţene şi unul dintre românii veniţi din Diaspora (Spania) pentru a lupta pentru schimbarea României în mai bine.
S-a alăturat echipei AUR deoarece crede în reuşita programului noului partid. La rândul său, Darius Pop este un tânăr care doreşte să pună umărul la o schimbare reală pe scena politicii româneşti. Vrea să aducă un suflu nou în politica românească atât pe plan local, cât şi naţional.
A mai fost prezentă în Baia Mare, Nicoleta Lup, coordonatorul AUR Cluj.

Printre invitaţii de seamă s-a numă­rat şi profesorul universitar dr. Nicolae Iuga, un simpatizant al AUR.
După discursurile scurte ale liderilor filialei şi a invitaţilor, microfonul a fost luat de George Simion. A vorbit de înfiinţarea partidului şi despre înfiinţarea filialei în Maramureş. El a spus că doreşte să fie înfiinţate cât mai multe organizaţii în judeţ, în oraşe şi comune, pentru a se putea prezenta la alegerile locale în cât mai multe locuri.

Liderul AUR i-a îndemnat şi pe cei din sală să candideze la alegerile locale, să aibă curaj pentru a candida. De altfel, noul partid încurajează candidaturile din afara partidului, oferind sprijin în toate etapele alegerilor şi după alegeri. Simion a spus că va fi semnat un contract ce trebuie respectat.

„Am susţinut şi susţinem Contractul electoral garantat cu demisia în alb. Vom cere fiecărui candidat care are sigla AUR în dreptul său, pe bule­tinul de vot, să semneze cu contract cu fiecare votant. Va fi un contract între candidat şi votant, semnat de ambele părţi şi garantat de noi. Cei care nu vor respecta contractele care cuprind oferta şi programul electoral al candidaţilor, li se va retrage sprijinul politic din partea formaţiunii noastre. Este un altfel de-a face politică, este o modalitate de a ne poziţiona fără baroni, jocuri de culise, şi vrem să fim în afara mo­delului de politician de acum”, a spus George Simion.

Liderul AUR este convins că vor reuşi să atragă mai ales tineri spre noua formaţiune politică. George Simion a spus că vor participa la alegerile de anul viitor, dar ţinta partidului sunt alegerile din 2024. Până atunci vor avea timp să organizeze infrastructura partidului peste tot în ţară şi în Diaspora.
 

 

 

„Am susţinut şi susţinem Contractul electoral garantat cu demisia în alb. Vom cere fiecărui candidat care are sigla AUR în dreptul său, pe buletinul de vot, să semneze cu contract cu fiecare votant. Va fi un contract între candidat şi votant, semnat de ambele părţi şi garantat de noi. Cei care nu vor respecta contractele care cuprind oferta şi programul electoral al candidaţilor, li se va retrage sprijinul politic din partea formaţiunii noastre. Este un altfel de-a face politică, este o modalitate de a ne poziţiona fără baroni, jocuri de culise, şi vrem să fim în afara modelului de politician de acum”.
George Simion

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.