• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Decembrie , 2023

Artista Elisabeta Veress expune în Ungaria

În perioada sărbătorilor de iarnă, lucrările artistei Elisabeta Veress, din Cavnic, vor fi expuse în Ungaria.

Vineri, 15 decembrie 2023, va avea loc, la Biblioteca Orășenească Szentes din Ungaria, vernisajul expoziției personale de pictură al artistei Elisabeta Veress din Cavnic. Expoziția este intitulată „Lumina din adâncuri” și cuprinde lucrări pe tema mineritului, specifice orașului Cavnic.

 

„Faptul că am trăit aproape toată viața în Cavnic m-a făcut să rezonez cu tot ceea ce ține de subiectul mineritului. Cu toate că oamenii de aici au dus o viață grea, presărată cu multe drame petrecute în adâncuri, comunitatea din orașul Cavnic și-a dezvoltat un echilibru interior nativ, reușind să înfrunte soarta și să și-o asume datorită sufletului puternic. Aceste detalii mi-au influențat viziunea artistică. Iar astăzi, chiar dacă mineritul din Cavnic s-a închis, încerc prin pictură să păstrez vie aura de mister și lumina din ochii minerilor, care poartă parcă o nostalgie sfâșietoare și dorul de adâncuri, în ciuda tuturor greutăților. Faptul că s-a închis mineritul a însemnat pentru mulți o tulburare dramatică și ireversibilă, un pas spre o mare incertitudine și poate chiar o pierdere a identității.

Tocmai de aceea, astăzi, pictura poate veni spre sufletul acestor mineri proiectați în amintiri și poate fi o evadare spre o irealitate paradisiacă” spune Elisabeta Veress.

 

La vernisajul expoziției din Szentes Ungaria va vorbi dr. György Horváth, iar lucrările artistei din Maramureș vor putea fi admirate în această locație până în 11 ianuarie 2024.

De asemenea, tot în această perioadă, este deschisă o expoziție cu tablouri ale Elisabetei Veress în holul Casei de Cultură din orașul Cavnic.

  

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.