• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 11 Octombrie , 2022

APP și criza energetică

Alianța Pentru Patrie (APP) a luat act de anunțul aberant al Guvernului, prin care ne-a informat că România va trebui să taie 5% din consumul la energie, în orele de vârf, în mod obligatoriu.

APP nu va accepta sub nicio formă decizia Guvernului privind forțarea românilor de a face economie la lumină și căldură în această iarnă!

APP a luat act de anunțul aberant al Guvernului, prin care toți românii vor trebui să facă "o reducere voluntară" a consumului de energie electrică cu minimum 10% și a consumului de gaze naturale cu minimum 15%.

APP a luat act de informațiile venite din cadrul Palatului Victoria, prin care aceste obligații de mai sus, inclusiv varianta opririi curentului electric după ora 20:00, ca în vremea comunismului, să fie impuse printr-un proiect de Lege sau Ordonanță de Urgență a Guvernului.

”Având în vedere cele de mai sus, anunțăm Guvernul: dacă vă trece prin minte să impuneți astfel de aberații, prin orice formă legislativă, adică să fim cobaii voștri și ai șefilor voștri de la Bruxelles, vă anunțăm public că vom acționa în instanță Guvernul, în ansamblul său, și vom depune plângeri penale tuturor miniștrilor semnatari, în frunte cu Prim Ministrul Nicolae Ionel Ciucă. Ajunge!

Alianța Pentru Patrie nu vă va permite să vă bateți joc de o țară întreagă, de o întreagă națiune și să ne readuceți în timpuri de care nu mai vrem să ne amintim și pentru care s-a murit în Decembrie 1989!”, a spus Codrin Ștefănescu - secretar general APP.

Și filialele APP din țară au reacționat la anunțul Guvernului și au transmis mesaje ale membrilor de partid.

Din nord, din Maramureș a plecat spre centru un mesaj de susținere a măsurilor anunțate de Codrin Ștefănescu.

”Ne aflăm încă o dată în fața unor măsuri guvernamentale greu de caracterizat. Prostie, necunoaștere sau neputință. Miniștrii și premierul nu au trăit și ei în țara asta? Au uitat de vremurile în care era raționalizată energia electrică și gazul, cărbunii și lemnele de foc? După Revoluție am crezut că astfel  de vremuri nu vor mai fi. Dar...ne-am înșelat. În contextul războiului și a problemelor economico-militare de la  granița țării noastre se caută măsuri, dar țara este un consumator foarte mic și avem și producție proprie de electricitate și gaz. Că nu prea mai avem industrie, deci nici consum mare. Lăsați-ne în pace! Nu vă mai bateți joc de români. Miniștrii și barosanii din țara asta își permit și curent scump și o viață costisitoare, dar românii amărâți trăiesc de pe azi pe mâine și acum vreți să o facă și pe întuneric? Rușine!”, a spus Liviu Bechiș, președintele APP Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.