• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 31 Octombrie , 2015

Apa potabilă din Baia Mare, un lichid scump, mult prea scump

În ultima perioadă de timp, în Baia Mare se discută pe la colţuri de stradă, în pieţele oraşului (mai mult sau mai puţin), la cozi, în autobuz, în parc sau pe unde se nimereşte, problema apei potabile din municipiul de pe Săsar. Nemulţumirile tot mai mari faţă de tariful ridicat al apei vor duce într-un final la o revoltă populară, de catifea, faţă de un sistem ticăloşit ce a dus preţul unui produs pe care îl primim de la Mama Natură, la cote foarte ridicate.

 

 

 

Băimărenii au devenit un fel de buni plătitori ai apei din tot judeţul, chiar dacă noi o primim într-un mod aproape natural. Avem un baraj situat la o înălţime destul de mare, faţă de oraş. Iar gravitaţia face restul, aproape!

La redacţia noastră au venit mai multe întrebări legate de acest subiect. La modul general s-a putut răspunde, dar oamenii s-au săturat de poveştile politicienilor, cei care au şi adus oraşul în această situaţie. GAZETA de Maramureş va publica mai multe materiale pe această temă. Dorim să explicăm băimărenilor, maramureşenilor, de ce ne aflăm în această situaţie, ce se poate face, dacă se mai poate face ceva.

 

Până la materialele lămuritoare, punctăm câteva din spusele politicienilor din aceste zile. Cei mai vehemenţi au fost liberalii, deşi au fost parte la toate hotărârile luate cu mai mulţi ani în urmă, la semnarea unor contracte ce au îngropat preţul apei în Baia Mare.

La vremea aceea s-au aruncat pe piaţă ideii de genul: principiul solidarităţii trebuie să guverneze Baia Mare. Nu s-a explicat oamenilor, celor mulţi, a celor care plătesc şi fac ca societatea Vital să meargă înainte, că acest principiu prevede ca băimărenii să ajute şi localităţile maramureşene să aibă apă şi canalizare.

La prima vedere ar fi o chestiune de bun simţ, la una mai atentă, prin tariful plătit de băimăreni se plătesc o parte din facturile maramureşenilor.

Altfel spus, cei de prin judeţ, din varii motive, nu plătesc decât într-un procent mic, apa consumată, canalizarea, fondurile ce trebuie rambursate.

Toate acestea au fost ambalate în promisiuni că nu vom avea de suferit, noi cei din Baia Mare. Acum avem o apă scumpă şi după cum se spune, va fi şi mai scumpă. Cu siguranţă, cale de întors nu mai este!

 

De aceea dorim să deschidem dosarul Vital – apa! Vom reveni!

Comentariile celorlalți

mihai pe 06.11.2015 la 20:55
Facturi ,,umflate, de Vital și banii îndreptați spre handbal feminin cu salarii de 11.000 euro pe lună , doar spre satisfacția primarului , pe banii prostimii .

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.