• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Iulie , 2020

Alianța USR-PLUS - polul de dreapta de care Baia Mare și Maramureșul aveau nevoie

USR și PLUS vor participa la alegerile locale și la cele parlamentare pe liste comune și vor susține candidați unici în Maramureș. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută de Dan Ivan - președintele USR Maramureș și candidat la Primăria Baia Mare, Florin Barbur - președintele PLUS Maramureș, Vlad Emanuel Duruș - deputat și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean, și Brian Cristian - candidat la funcția de consilier local (locul 2 pe lista comună).
 

Conferința de presă a avut loc la sediul USR și a fost organizată res­pectând cerințele auto­rităților la organizarea unor astfel de întâlniri. S-a purtat mască, au fost soluții dezinfectante, iar participanții au păstrat distanța între locuri. Liderii Alianței au vorbit despre alegerile locale și parlamentare, alegeri la care se va merge cu liste comune. Ei nu au putut spune care sunt cei ce ocupă pozițiile eligibile deoarece nu sunt încă completate aceste liste. În perioada următoare vor fi finalizate și vor fi prezentate presei băimă­rene.
„Anul trecut, la alegerile pre­zidențiale și europarlamentare, băimărenii și maramureșenii ne-au transmis un semnal puternic de susținere a alianței USR-PLUS.
S-a creat un val de așteptare care ne-a determinat să mergem și la următoarele runde de alegeri împreună. Alianța USR-PLUS Maramureș reușește să formeze acel pol de dreapta care se opune polului de stânga, format în jurul PSD de către președintele Consi­liului Județean, Gabriel Zetea, și de actualul primar al Băii Mari, Cătălin Cherecheș.
În perioada următoare vom veni cu candidați profesioniști și integri în toate cele 76 de localități din Maramureș. Împreună sperăm să atingem rezultate cel puțin la fel de bune ca la alegerile europarlamentare”, a spus Dan Ivan, candidatul USR-PLUS la funcția de primar al municipiului.
Alianța USR-PLUS are programe clare și profesioniști pentru toate funcțiile publice pentru care candidează. Pentru că doar cu seriozitate și profesionalism din partea celor aflați la vârful administrației, municipiul Baia Mare și județul Maramureș își vor putea recăpăta prestigiul pierdut. „Acest acord între USR și PLUS vine după câteva luni de negocieri, în care ne-am propus ca împreună să găsim cei mai buni candidați pentru Baia Mare și Maramureș. Principalele criterii pe care le-am avut în vedere au fost integritatea, competența și capacitatea de a convinge cetățenii.
Am constatat că în multe localități din Maramureș cetățenilor le este frică de primar și de cei din administrație. Acest lucru trebuie să înceteze! Primarii în funcție nu mai pot amenința sau șantaja cetățenii care îi critică, care spun ceea ce nu merge bine în comunitate. E timpul ca oamenii de bună credință să facă un pas în față și să se implice! Oamenii pe care noi vrem să îi aducem în administrație vor avea un altfel de comportament în funcțiile pe care le vor ocupa, vor lucra cu adevărat în beneficiul și în interesul cetățe­nilor”, a spus Florin Barbur, preșe­dinte PLUS Maramureș.
Brian Cristian, candidat la funcția de consilier local pentru Baia Mare, a reliefat faptul că alianța
și-a ales candidații în funcție de criteriul valoric. În interiorul ambelor partide a fost pus la punct câte un program de guvernare locală, ele urmând a fi armonizate în perioada imediată.
„Noi spunem ce facem și facem ce spunem!”, a explicat Brian Cris­tian. În intervenţia sa, deputatul Vlad Duruș a spus că Maramureșul merită să fie pus pe harta perfor­manței în orice domeniu!

„Județul Maramureș trebuie pus din nou pe harta țării. Din păcate, la ora actuală, județul este prost administrat, iar acest lucru îl văd atât localnicii, cât și turiștii. Drumurile arată deplorabil. Zetea a început să zgândărească asfaltul acum, cu două luni înainte de alegeri, căci așa îi stă în fire. În ceea ce privește turismul, nu stăm atât de bine pe cât ne imaginăm: suntem de abia la mijlocul clasamentului național. Maramureșul merită mai mult, merită să fie pus pe harta per­formanței în orice domeniu. E un mic moment de istorie politică locală cel pe care îl trăim azi. Principalele forțe reformiste se unesc pentru a schimba două adminis­trații putrede: ad­minis­trația Che­recheș și ad­mi­nistrația Zetea”, a spus Vlad Emanuel Duruș, deputat și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean.

Atât Dan Ivan, cât și Vlad Duruș au invitat forțele politice care se consideră de dreapta și anti-PSD să se alăture Alianței USR-PLUS în susținerea candidaților săi. Pe de altă parte, liderul USR ne-a spus că au fost inițiate și discuții cu li­beralii maramureșeni, dar ele au fost fără o finalitate. „Au fost destul de dense, dar nu am reușit să ajungem la un acord, cel puțin deocamdată. Vom continua să avem discuții”, a spus Dan Ivan.

 

„Județul Maramureș trebuie pus din nou pe harta țării. Din păcate, la ora actuală, județul este prost administrat, iar acest lucru îl văd atât localnicii, cât și turiștii. Drumurile arată deplorabil. Zetea a început să zgândărească asfaltul acum, cu două luni înainte de alegeri, căci așa îi stă în fire”. 

Dan Ivan, președintele USR Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.