• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Decembrie , 2016

Alegeri IT în 2017, un eveniment marca Multinet

În lumea IT-ului maramureşean a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, un eveniment profesional de excepţie, marca Multinet. Firma băimăreană, condusă de Petre Mitru şi colectivul său, este una dintre cele mai bune din ţară, iar serviciile oferite de Multinet se ridică la standardele înalte ale industriei IT de performanţă.

 

 

 

Manifestarea organizată în Baia Mare vine ca urmare a necesităţii firmelor de a fi informate despre cele mai noi şi performante soluţii IT. Petre Mitru a invitat la această primă ediţie două mari firme IT: Kaspersky şi Cisco.

Interesant este că Cisco vine foarte greu la astfel de manifestări mai ales la o distanţă de 600 de kilometri. A acceptat invitaţia din Baia Mare deoarece are o bună relaţie cu Multinet, sunt parteneri de afaceri, iar Kaspersky este cea mai puternică firmă în domeniul siguranţei IT.

 

Întâlnirea a avut loc la Millennium şi a suscitat interesul multor firme care caută soluţii moderne de lucru şi de protecţie a datelor. Zeci de reprezentanţi de firme au asistat la prezentările pregătite de Multinet şi partenerii săi. Au urmat discuţii pe tema materialelor prezentate.

Tema principală a manifestării a fost „Alegeri IT în 2017”, un potrivit joc de cuvinte, dacă ne gândim la faptul că zilele trecute au avut loc şi alegeri parlamentare în România.

Petre Mitru a explicat de ce „Alegeri IT în 2017”.

 

Securitatea şi managementul riscului este, în următorii trei ani, cea mai mare provocare pentru departamentele IT ale companiilor, după cum apreciază 66% dintre specialiştii IT români, conform unui studiu al unei companii internaţionale de soluţii IT (nb. Cisco).  

Aceiaşi specialişti indică următoarele probleme pe agendele departamentelor de IT în 2017:

- creşterea rapidă a traficului (40% dintre respondenţi),

- digitalizare şi cloud computing, teme indicate fiecare de câte 34% dintre respondenţi.

 

O treime dintre cei chestionaţi au semnalat nevoia reducerii costurilor ca unul dintre principalii factori care vor afecta departamentul IT.

Conform studiului, 87% dintre respondenţi se declară foarte preocupaţi de securitatea IT a companiei în care lucrează şi 12% relativ preocupaţi.

În prezent, companiile, indiferent de dimensiunea lor, sunt constant expuse riscului unui atac cibernetic şi principala provocare pentru ele este de a identifica rapid, de a izola şi de a diminua efectele atacului. Cu toate acestea, doar 14% dintre cei chestionaţi indică securitatea ca fiind un obstacol în calea digitalizării companiei din care provin.

Fără securitate nu este posibilă digitalizarea, iar fără digitalizare nu putem vorbi despre evoluţie în mediul public şi privat. Când ne referim la digitalizare nu are sens să ne întrebăm dacă se va întâmpla, ci când. Faptul că peste jumătate dintre profesioniştii IT care au răspuns chestionarului anticipează un impact major al digitalizării asupra firmelor din care provin este o dovadă de maturitate a pieţei.

 

Pe măsură ce digitalizarea se face tot mai resimţită şi totul se conectează, datele devin cel mai important capital al unei companii sau ţări.

Abilitatea de a securiza datele şi de a le utiliza pentru a oferi servicii pe baza lor constituie un factor de succes.

Chestionaţi asupra impactului pe care digitalizarea îl va avea asupra companiilor lor, 51% dintre specialiştii în IT anticipează un impact major, în timp ce 33% se aşteaptă ca strategia de business să le fie afectată de acest trend într-o oarecare măsură în următorii ani (unu, până la 3 ani).

 

 

De ce Multinet? Cine este Multinet!

 

Înfiinţată în iunie 1994, având un logo vizionar: „To your appetite for communication”, „Multimedia & NETworking”, firma privată MultiNET srl., prin echipa sa, a rămas consecventă viziunii iniţiale:

 

„Satisfacerea nevoii de modernitate şi comunicare a clienţilor prin cele mai moderne şi de perspectivă mijloace în domeniul tehnologiei informaţiei”.

Această viziune şi-a păstrat modernitatea, a primit confirmarea timpului şi noi valenţe, prin evoluţia explozivă a celor două co-domenii şi prin apropierea pas cu pas a conceptelor Multimedia & Networking.

 

Petre Mitru spune foarte frumos ce doreşte Multinet să facă: „Misiunea noastră: Să transferăm clienţilor noştri, odată cu produsele, serviciile, proiectele şi studiile noastre, expertiza unei echipe competitive în domeniul tehnologiei informaţiei, astfel încât clienţii noştri să poată privi cu încredere domeniul IT, avându-ne

alături.

 

Obiectivele noastre sunt: Respectul clienţilor şi a misiunii

- Păstrarea deschiderii şi viziunii

- Promovarea calităţii şi modernităţii”, a spus Mitru.

 

 

„În acelaşi timp, dependenţa tehnologică ce se construieşte acum mai rapid ca niciodată creşte nevoia de protecţie pentru companii, astfel că discuţia despre securitate trebuie să fie pe masa oricărui consiliu de administraţie, din orice companie”.

Dorin Pena, director general Cisco România

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.