• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 29 Martie , 2019

ALDE Maramureş despre OUG 114 şi referendum

ALDE Maramureş s-a întâlnit cu presa băimăreană pentru a prezenta ultimele noutăţi din politica partidului şi a pregătirilor pentru alegerile europarlamentare. Au fost prezenţi Cornelia Negruţ, preşedintele filiale maramureşene a ALDE, Răzvan Birişan, vicepreşedinte şi alţi membri în conducerea organizaţiei din nordul ţării.

 

 

Nicolae TEREMTUŞ

Cornelia Negruţ a prezentat câteva opinii legate de celebra Ordonanţă de Urgenţă 114. Politicianul maramureşean crede că este o ordonanţă bună pentru cetăţeni.
„Guvernul va modifica săptămâna viitoare OUG 114 printr-o nouă ordonanţă de urgenţă, iar una dintre principalele modificări va fi stabilirea ROBOR în funcţie de tranzacţiile interbancare şi zilnice pe trimestrul anterior. În ceea ce priveşte prevederile din OUG 114 legate de energie, respectiv plafonarea preţului gazelor şi con­tribuţia de 2% din cifra de afaceri, Teodorovici a arătat că încă există discuţii privind aplicarea sau nu de la 1 aprilie şi că, dacă toţi actorii sunt de acord, şi aceste prevederi s-ar putea modifica săptămâna viitoare.
Ministrul Teodorovici a mai spus că a avut o discuţie cu cei de la ALDE, legat de partea de energie, am văzut o scrisoare venită din partea Comi­siei Europene, au fost discuţii şi trebuie să fie discuţii cu toţi partenerii din piaţă şi, desigur, cu cei din Comisia Europeană pe acest subiect.
Deci, dacă lucrurile sunt clare şi în zona de gaze, aceste prevederi se vor alipi ordonanţei de săptămâna viitoare, a mai spus ministrul social-democrat.”, ne-a explicat Cornelia Negruţ.

Liderul ALDE Maramureş a vorbit şi despre referendumul de care se vorbeşte intens în ultimele zile.
„ALDE nu are nicio problemă în ceea ce priveşte organizarea unui referendum, doar că acesta nu este normal să fie organizat odată cu alegerile europarlamentare. În pri­mul rând, pentru că oamenii ar fi încurcaţi de la subiectul principal al alegerilor europarlamentare. Vorbim despre alegeri foarte importante pentru țara noastră și pentru celelalte state care fac parte din Parlamentul European. El ar avea un impact negativ asupra alegerilor europarlamentare.
Trebuie spus că pre­­șe­­dintele Ro­mâniei a avut întâlniri cu Ludovic Orban. Klaus Iohannis se pre­gătește pentru campania privind alegerile prezidențiale. A stabilit deja și o agendă a depla­sărilor în teritoriu, a urcării pe scenă și a discursurilor pe care le va ține. Vedem că în fiecare zi discursul lui poartă câte o am­prentă negativă asupra țării și asupra poporului român. Nu mai vorbim de ultimul atac pe care l-a făcut la adresa românilor din Moldova.”, a mai spus Cornelia Negruţ.

 

„ALDE nu are nicio problemă în ceea ce priveşte organizarea unui referendum, doar că acesta nu este normal să fie organizat odată cu alegerile europarlamentare”.
Cornelia Negruț


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.