• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 15 Decembrie , 2019

Academicianul Ioan Aurel Pop, la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”

La manifestare au participat profesori universitari, primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheş, elevi ai cole­giului şi profesorii lor, dar şi conducători de instituţii, invitaţi din zona culturală a judeţului.

Lângă sala de conferinţă a fost amenajat un stand cu lucrări de-ale preşedintelui Academiei, şi lucrări apărute la editura „Şcoala Arde­leană” din Cluj.
Sala a fost luată cu asalt de către do­ri­tori. Au venit şi câteva clase de elevi dornici să îl asculte pe preşe­dintele Academiei Române.
Oaspetele a venit alături de invitaţii care au luat loc în prezidiu.
Oficiile de gazdă au fost făcute de Nicolae Bud, cel care a organizat această gală. Fostul parlamentar ma­ra­mureşean a vorbit despre nevoia de a asculta elitele ţării, despre şcoală, nevoia de a susţine educaţia atât de necesară pentru formarea tinerilor studioşi. În acest context, Nicolae Bud a spus că evenimentul organizat de el se înscrie în seria evenimentelor dedicate sărbătorii Colegiului „Gheorghe Şincai”, unitate de învăţământ de elită din Maramureş şi nu numai.

Discursul academicianului Ioan Aurel Pop a fost o pledoarie pentru şcoală, educaţie, pentru cultura lecturii, dar şi despre profesorii care au un rol determinant în formarea tine­rilor care trec prin Colegiu, prin şcoală, în general. S-a discutat des­pre pericole şi soluţii într-un prezent invadat de false modele. Elevii au venit pregătiţi cu întrebări pertinente şi interesante, din dome­nii diverse: de la doctrine politice, la impactul digitalizării asupra asimi­lării infor­maţiei. La toate aceste întrebări, preşedintele Academiei Române a răspuns cu modestie, răbdare şi căldură, ridicându-se în picioare de fiecare dată când a avut de vorbit cu interlocutorii săi, într-un semn de aleasă eleganţă şi res­pect pentru cei din faţa sa. Pre­şe­dintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop a reuşit să ridice sala în picioare, cu discursul său, fiind aplaudat minute în şir, semn că elevii prezenţi la manifestare au fost impresionaţi de cuvintele calde, spuse pe un ton liniştit de către preşedintele Academiei. Este meritoriu cum a reuşit Ioan Aurel Pop să magnetizeze sala, să capteze atenţia elevilor prezenţi la manifestare.

Cu o zi înainte, președintele Academiei Române a primit titlul de Cetățean de Onoare al Băii Mari. A mai fost într-o scurtă vizită la Şcoala Generală „Nicolae Iorga”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.