• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 03 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Decembrie , 2023

30 de ani de Excelență Ferma Zootehnică Baia Mare, cel mai important producător de carne și preparate din carne din nord-vestul României

Zilele trecute, a fost sărbătoare pentru Ferma Zootehnică din Baia Mare. S-au împlinit 30 de ani de activitate continuă. Pentru Florin și Rozica Lazăr au fost 30 de ani în care un vis din tinerețe a devenit realitate. O firmă modernă care produce carne și produse din carne la un standard greu de atins de concurența acerbă pe acest segment. Mai mult, produsele sub marca „Ferma  Zootehnică” fac parte din categoria produselor naturale.

Se poate spune că firma este o afacere de familie în care sute de angajați lucrează pentru a oferi băimărenilor, maramureșenilor, românilor produse excelente la un preț bun. Iar de câțiva ani și cei doi fii ai familiei fac parte din stafful fermei. 

 

SC Ferma Zootehnică este un produ­cător de carne şi preparate din carne care, de-a lungul anilor, a câștigat încrederea consumatorilor. Uni­tatea a fost înființată în anul 1993 şi, până în prezent, şi-a îmbogățit constant activitatea prin muncă, fiind într-o continuă dezvoltare.

 

De fapt, povestea firmei începe dinainte de 1989. Doi tineri entuziaști, Florin și Rozica Lazăr, au început o activitate în zona creșterii de animale. După revoluție, a existat un vid în ceea ce înseamnă aprovizionarea populației cu produse de carne. Iar Florin Lazăr a umplut acest gol în aprovizionarea băimărenilor și nu numai.

 

De 30 de ani, Ferma Zootehnică oferă produse alimentare de calitate, deoa­rece acor­dă o atenție deosebită lanțului de producție, respectând cerințele Uniu­nii Europene. A devenit o unitate etalon pe piața cărnii din Maramureș, deoarece la Ferma Zoo­tehnică sunt implementate standarde de calitate şi siguranță alimentară.

 

În decursul acestor ani, am mai consemnat declarația de credință a celor de la Ferma Zootehnică: „Dorim să fim cât mai aproape de consumatorul final şi să îi oferim o carne cât mai gustoasă şi mai sănătoasă. Toate etapele fluxului tehnologic au fost alese în așa fel încât să rea­lizăm aceste obiective. Ferma Zootehnică şi-a propus să mulțumească diferitele preferințe ale consumatorilor, indiferent de cât de aparte sunt acestea, astfel încât consumatorul să caute mereu gustul pe care noi îl oferim cărnurilor, produselor preparate din carne şi specialităților pe care le producem”. O declarație de credință valabilă în 1993, dar și în 2005, 2010, 2023. Mai ales 2023, un an în care s-au finalizat importante investiții în cunoscuta firmă băimăreană.

Am discutat cu Andrei Lazăr despre noutățile activității de la Ferma Zootehnică.

„Noutăți? Tot timpul sunt noutăți și tot timpul sunt aceleași activități. Ne-am dorit să oferim pe piață, în special pe piața băimăreană, produse de calitate și la prețuri bune în așa fel încât consumatorii să fie mulțumiți. Dar se poate vorbi și despre noutăți, în sensul strict al cuvântului. Am finalizat investiția în ferma de păsări, ridicată la Mireșul Mare și unde procesăm circa 360 de mii capete de păsări pe an. Trebuie să se știe că avem păsări spre procesare din ferma noastră și de la o fermă din Seini. Acolo nu este ferma noastră, dar noi procesăm ce produc cei de acolo. Este un lanț scurt și eficient, iar consumatorii trebuie să știe că este carne de pui și produse din carne de pui doar de aici, nu din import, nu adusă de cine știe de unde. Doar de aici, de la noi, ceea ce este foarte important. De asemenea, trebuie spus că animalele pe care le sacrificăm - porci, vită, oaie - se hrănesc pe pășunile de aici, pășuni primite de la Mama Natură, nu pășuni cultivate ca în multe locuri din Europa și de la noi, ceea ce oferă produselor noastre un gust deosebit, un gust natural.  Și avem produse certificate de cei care se ocupă cu asta. Nu ne-am permis,  ca firmă, să aducem în galantare produse de calitate îndoielnică. A fost cea mai mare dorință a tatălui meu, a mamei mele, de a avea produse curate, bune, cât mai ieftine. De aceea, ne-am ales furnizorii de membrane și de alte produse necesare în lanțul de producție cu mare atenție. Sunt cei mai buni, sunt certificați, sunt parte a unui proces în care produsul final trebuie să satisfacă gusturile consumatorilor. Și condimentele pe care le folosim sunt produse doar pentru noi”, a spus Andrei Lazăr.

 

Din dorința de a avea consumatori sănătoși, Ferma Zootehnică oferă produse proaspete şi de calitate. Împreună cu cei mai buni specialiști, au fost create produse unice, inspirate din rețetele tradiționale românești. Ferma Zooteh­nică pune la dispoziție peste două sute de articole din carne şi preparate din carne, precum și specialități create după rețete proprii. Firma este un brand pe piața produselor alimentare din Româ­nia, deoarece aduce în prim-plan carne proaspătă şi produse excelente, conform cerințelor Uniunii Europene, care sunt livrate clienților din toată țara. Mai trebuie spus că ponderea mezelurilor din categoria crud-uscat a crescut exponențial. Sunt produsele obținute fără alte adaosuri, produse care sunt uscate la fum sau la vânt.

 

Ferma Zootehnică  are 30 de magazine proprii și alte spații închiriate. Dar toate sunt amenajate modern, pentru ca servirea să fie pe măsura produselor vândute. În Baia Mare se poate vedea în fiecare zi același „film”. Mașinile firmei, cu logoul „Ferma Zootehnică” pe laterale, încep să zumzăie pe străzile aproape pustii, la prima oră. Se descarcă produse din carne și carne proaspătă, iar băimărenii pot, de la prima oră, să își satisfacă poftele, necesitățile. Același furnicar productiv se găsește și la abator, la fabrica de mezeluri, peste tot. Fie că e vară, toamnă, fie că e iarnă sau pandemie, sărbătoare sau zi liberă, la Ferma Zootehnică se muncește în flux continuu, din 1993 încoace.

 

Nu se putea ca o asemenea activitate deosebită să nu intre în atenția celor care decid, a celor care sunt nume importante în viața publică. Din această perspectivă, s-ar fi putut publica în paginile săptămânalului nostru multe mărturii despre ce înseamnă SC Ferma Zootehnică. Și am ales trei răspunsuri la întrebarea: Ce înseamnă SC Ferma Zootehnică în anul 2023?

 

Președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, cunoaște firma băimăreană și le transmite salutări și felicitări pentru activitatea depusă.

 

Ferma Zootehnică este un exemplu de bune practici, este unul dintre producătorii de top de carne și preparate din carne din țară și îi felicit pentru performanțele economice, pentru promovarea agriculturii durabile, la standarde europene, și pentru calitatea produselor oferite consumatorilor, contribuind astfel la creșterea încrederii în produsele românești. Asigur familia Lazăr de întregul meu sprijin și al Consiliului Județean Maramureș pentru realizarea de proiecte care să aducă și mai multă dezvoltare afacerii pe care o conduc”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene.

 

Crina Chilat, subprefect al Maramureșului, vorbește de calitate și profesionalism.

 

„30 de ani frumoși de la idee la afacerea de succes! Ferma Zootehnică, brandul originar din Maramureș cunoscut la nivel internațional, aniversează 30 de ani de activitate, prilej pentru mine să urez familiei Lazăr mult succes în continuare. Nu e doar aniversarea unei societăți, este aniversarea unei familii care a crescut puternic în ciuda tuturor obstacolelor, a unei întreprinderi care a reușit să-și mențină renumele și poziția într-o perioadă economică dificilă. Retrospectiv, Ferma Zootehnică a început cu o mână de oameni hotărâți să pună pe mesele maramureșenilor bucate dintre cele mai bune, care au menținut standardele de calitate, pentru care dedicarea și creativitatea au fost egalate de dorința de a realiza ceva, de a transforma ideea într-o afacere de succes. Au trecut 30 de ani de la primul produs marca Ferma Zootehnică, iar talentul, creativitatea și valorile fundamentale în care credeți - CALITATE, SERIOZITATE ȘI PROFESIONALISM - au crescut portofoliul de produse și clienți direct proporțional cu succesul. Lăsați inspirația, stabilitatea să vă însoțească în munca voastră și vă mulțumim că faceți parte din trecutul, prezentul și viitorul nostru.

La mulți ani!” - Crina Chilat, subprefect județ Maramureș.

  

Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”, încheie partea de „laudatio” cu un mesaj admirativ. 

„Pe vremea când conduceam Comisia de Privatizare din Senatul României (1993-1996), am avut în câmpul de atenție, priveghere și preocupare preponderent marile probleme ale transformării economiei românești, atât de etatizate, și schimbarea «armonioasă» a formei de proprietate dominante. Timpul, care cerne și discerne, a demonstrat că o dimensiune pe care politicul a cam neglijat-o a devenit vector fundamental al emancipării economiei noastre. Este vorba de firmele de producție care au crescut treptat, fie prin «adiție de capital», fie prin creștere continuă de capacitate, așa cum este și cazul Societății sărbătorite acum și aici - Ferma Zootehnică. Era o confirmare în practică a ideii Cojocaru din teoria economică a acelor zile, sclipitoare doar puțină vreme, pentru că «Nația» s-a lăcomit mai mult la a cumpăra «coloșii comuniști» și mai puțin la a clădi «cărămidă cu cărămidă». Am zis «a cumpăra», deși cei mai mulți și-au dorit și chiar au luat pe gratis valori economice uriașe, secătuind energii uriașe și falimentând apoi tot felul de capacități cu perspective încă viabile.

Am fost mereu unul dintre cei care am privit, admirat și stimulat (după puterile mele) inițiativa privată din proximitate, ceea ce mă face să privesc acum înapoi cu mândrie și onoare, văzând, spre exemplu, cum Ferma Zootehnică s-a dezvoltat și consolidat în timp, atât patrimonial, cât și productiv și distributiv. Pe harta de cumpărături a familiei mele, aceste magazine au accent, prioritate și potențial, iar în ieșirile dincolo de granițele convenționale ale județului și ținutului am avut satisfacție deplină observând cum se densifică în alte zone etichetele cu această marcă, atât de «generală» și generoasă, dar și de prestigioasă prin calitate și perseverare în păstrarea elementelor ce au impus-o în timp. Mare mirare am avut, spre exemplu, când prietenii mei de la un prestigios restaurant din Băile Felix, după ce le-am lăudat produsele, mi-au spus că tot ce e carne provine de la Ferma Zootehnică din Baia Mare! M-a cuprins un sentiment de mirare, transformat ușor în ad-mirare, și totul pe seama faptului că... mă simțeam mândru că-i cunosc pe cei ce fac această «incizie de identitate economică» în peisajul economic al Transilvaniei, încăpățânați (înțelegeți sensul pozitiv al cuvântului!) să se mențină în parametri unitari de calitate, în ciuda tentațiilor cantitative care uneori obstaculează tocmai calitatea și care dau adesea târcoale liderilor economici.

Mă bucur să fim contemporani și concitadini! Să-i întâlnesc de multe ori fie în incinte de dreaptă-închinăciune (biserici, mănăstiri), fie la unele selecte evenimente culturale, cel mai adesea de format elitar (concerte de colinde, vizitele unor oaspeți înalți, spectacolele unor interpreți sapiențiali ș.a.m.d.).

La mulți ani! și La multe realizări! Unei firme cu un nume genial de simplu - Ferma Zootehnică Baia Mare (deși îmi venea să scriu Ferma Zootehnică Mireșu Mare)!” - Dr. Teodor Ardelean.

 

Încheiem cu un mesaj din interiorul SC Ferma Zootehnică: „Este un moment important pentru noi și dorim să transmitem mulțumirile noastre către consumatori, către cei ce ne trec pragul magazinelor Fermei. Vă așteptăm în continuare cu produse de calitate și la prețuri competitive. Vă dorim un călduros «La Mulți Ani» cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă”, a transmis Andrei Lazăr.

  

Și GAZETA de Maramureș transmite cele mai călduroase felicitări SC Ferma Zootehnică. Așteptăm cu nerăbdare sărbătoarea de 35 de ani. Doamne ajută!

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.