• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 17 Octombrie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Iulie , 2019

„Recital de vară” – regal de muzică populară la Centrul Cultural Sighetu Marmației

Centrul Cultural Sighetu Marmației a fost gazdă și organizator a unui recital de muzică populară care a încântat publicul spectator.

 

 

„RECITALUL DE VARĂ” a fost susținut de Ansamblul de Muzică Tradițională Românească „ICOA­NE”, condus de prof. univ. dr. Ioan Bocșa, instruit de către lector univ. dr. Alina Stan, având ca invitați în spectacol, Ansamblul Folcloric „MARA” al Centrului Cultural - coregraf Gheorghe Rednic, solista Ileana Matus, acompaniament și mo­ment muzical Mihai Chiș - vioară și Nelu Godja - zongoră și voce.

Ansamblul „ICOANE” a fost alcătuit din studenți și cadre didactice universitare, reprezentând Academia Națională de Muzică „Gheor­ghe Dima” și Fundația
„TerrArmonia” din Cluj-Napoca. Proiectul s-a desfășurat sub patro­najul Primăriei Sighetu Marmației, ing. Horia Scubli - primar.
Evenimentul a fost deschis de prof. dr. Ioan Dorel Todea, care a vorbit despre importanța și conținutul spectacolului, despre interpretul de muzică populară, prof. univ. dr. Ioan Bocșa și a salutat spectatorii veniți din dreapta Tisei și sighetenii întorși din țările Europei în vacanță, acasă!
Ioan Bocșa a vorbit celor prezenți despre preocupările privind cer­cetarea folclorului din diferite zone etnografice, despre cercetarea efec­tuată în Maramureș, subliniind că programul spectacolului este alcătuit din folclor muzical din zona Ma­ramureș.
Soliștii și Ansamblul „ICOANE” au susținut un recital de înaltă calitate interpretativă, dar și ca valoare și autenticitate a repertoriului.
Ansamblul Folcloric „MARA” a dovedit încă o dată că este o formație de mare valoare, „Dansul de Mara­mureș” și „Dansul de Oaș” smulgând ropote de aplauze din partea spec­tatorilor, dar și din partea Ansamblului „ICOANE”, Ileana Matus având o prestație de excepție, Mihai Chiș și Nelu Godja impresionând prin virtuozitate și autenticitate.

Spectacolul s-a încheiat printr-un moment muzical interpretat de maestrul Ioan Bocșa, un cântec ce i l-a încredințat marele artist Dumitru Fărcaș.

Iată că valoarea artiștilor poate strânge în sala de spectacole un pu­blic iubitor de cântece populare, un public select, care a ținut seama de căldura sufletească și mesajul artistic al artiștilor, ignorând gradele indicate de termometre.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.