• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 11 August 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Actualitate

Luni , 10 August , 2020
Coaliția pentru Maramureș propune profesioniști care să continue proiectele bune începute pentru Maramureș și Baia Mare
Partide politice, asociatii si organizatii civice de tineret sau seniori, reprezentanti ai sindicatelor din Maramures s-au adunat sub o singura cupola pentru a forma Coalitia pentru Maramures. Lansarea a avut loc luni, 20 iulie 2020, pe Campul Tineretului din Baia Mare, acolo unde simbolic, a fost dezvelita si borna care indica kilometrul 0 al Drumului Maramuresului, un proiect extrem de important al Coalitiei pentru   
Luni , 10 August , 2020
„Dezvoltarea orașului Baia Mare este următoarea mea poveste de succes”
Interviu cu Mircea Cirt, candidatul PNL la Primaria Baia Mare Mircea Cirt, antreprenorul baimarean care a dezvoltat timp de 25 de ani o afacere de succes in Maramures, s-a hotarat sa faca pasul spre politica si sa candideze, din partea PNL, la Primaria Baia Mare, fiind decis sa scrie o noua poveste de succes, de data aceasta pentru orasul in care traieste.
Luni , 10 August , 2020
Studiu șocant al FMI: Efectele economice ale pandemiei pot dura decenii
Un studiu recent al Fondului Monetar International (FMI) demonstreaza ca efectele economice ale pandemiei Covid-19 ar putea fi doar inceputul unei lungi perioade de recesiune economica, care ar putea persista cel putin o generatie.
Luni , 03 August , 2020
Scenariile pentru noul an școlar: riscuri, frustrări și speranțe
Peste aproximativ o luna si jumatate va incepe scoala. Dar nimeni nu stie inca cum. Pana acum au fost discutate si avansate mai multe scenarii, doua sub-scenarii hi­bride, un scenariu de reve­ni­re integrala la scoala si altul de ore exclusiv online pentru des­chiderea scolii din 14 septembrie 2020.
Luni , 03 August , 2020
OFERTĂ DE NEREFUZAT DE LA COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE
IN ZILELE DE MARȚI - MIERCURI ȘI JOI - PROGRAM EXTINS PANA LA ORA 19.00. ACCES DIN ORA IN ORA
Luni , 20 Iulie , 2020
„Guvernul va finanța racordarea românilor la rețeaua de distribuție a gazelor naturale”
Ionel Bogdan, candidatul PNL la presedintia Consiliului Judetean Maramures si se­cretar de stat in cadrul Cancelariei Prim-ministrului, a­nun­­ta ca pentru prima data, in ultimii 30 de ani, Guvernul sprijina financiar racordarea romanilor la reteaua de distributie a gazelor na­turale.
Luni , 20 Iulie , 2020
Povestea unei biblii salvatoare…
Va prezentam in cele ce urmeaza povestea unei biblii salvatoare, marturisita de ocoliseanul Simion Popan nepotului sau, Dorin Rosu, acesta din urma fiind cel care a fost sursa noastra de informare si documentare.
Luni , 20 Iulie , 2020
50.000 de maramureșeni pot fi testați gratuit, la cerere, pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2
„Testam pentru sanatatea maramu­resenilor” - proiectul Consiliului Judetean Maramures, realizat in parteneriat cu Primaria Baia Mare, prin care 50.000 de maramureseni vor putea fi testati pana la finalul anului 2020, voluntar si gratuit, pentru depistarea noului coro­navirus SARS-CoV-2, a devenit operational din 15 iulie.
Vineri , 10 Iulie , 2020
Maramureșenii infectați cu SARS-CoV-2 au ales să rămână internați în spital
In continuare, maramuresenii dau dovada de responsabilitate si nu risca sanatatea altor persoane.

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 10.08.2020
Calea, Adevărul şi Viaţa. Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla
Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla este cinstita pe 7 august. Ea s-a nascut in satul Vanatori din judetul Neamt, in jurul anului 1650, din parinti credinciosi si iubitori de Dumnezeu.
Teodor Ardelean pe 10.08.2020
Biblioteca de idei. Premiul pentru Etnologie MIHAI DĂNCUȘ
Scriu sub un clopot ce inca vibreaza dupa ce pendulul sau a batut consistent anuntand trecerea spre vesnicie a etnologului, muzeografului, profesorului universitar si carturarului Mihai Dancus. Am primit vestea cu o tristete anteprogramata stiindu-i starea sanatatii.
Nicolae Teremtus pe 10.08.2020
Colţu meu. Pandemie și alegeri
Atentia publica este impartita, acum, intre pandemia ce de­fileaza spre noi orizonturi si alegerile locale care ar trebui sa aiba loc la sfarsitul lunii septembrie. Și intr-unul si in ce­lalalt, oamenii, cetatenii trebuie sa isi aduca aportul substan­tial in rezolvarea situatiei.
Ioana Lucacel pe 10.08.2020
Jenant, mişeilor! Neîncredere și frică
Mai periculoase decat orice pandemii si molime care au facut ravagii in istorie, mi se par doua „pandemii morale si psihice”: frica si neincredere.
Horia Chiş pe 10.08.2020
Fereastra închisorii. Servesc Patria
Un dialog contondent cu un iubitor de festivitati, fast si poleiala mi-a trimis in pana scrierii subiectul iubirii de patrie.
Gazeta de Maramures pe 10.08.2020
Mondo Cane
Mai intai in secolul VIII bizantin, apoi in secolul XVI protestant si, acum, sub presiunea miscarilor militante antirasiste din lumea anglo-saxona, statuile sunt dobo­rate pentru a corecta pacatele si a face loc dreptei credinte. Dar obsesia statuilor are o istorie mult mai bogata.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania