• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 29 Octombrie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Actualitate

Vineri , 23 Octombrie , 2020
Lăsați-l pe Tedi să lucreze! Biblioteca are nevoie de el
In plina pandemie nemiloasa, in timpul pregatirilor pentru campania electorala la parlamentare se mai intampla si alte evenimente ce trec aproape nebagate in seama. Unele sunt din zona obscura a existentei si nu fac decat rau, de parca am avea nevoie de rau. Ar trebui semnat contractul pentru managementul Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu”. Un nou mandat de patru ani, asa cum prevede legea.
Vineri , 23 Octombrie , 2020
Echipa PNL pentru Parlament, construită în jurul Planului lui Bogdan
Candidatii liberali pentru Parlament au fost alesi de catre organizatia PNL Maramures cu un obiectiv clar: masuri la nivelul legislativului pentru implementarea Planului lui Bogdan, un plan votat de maramureseni pentru a aduce dezvoltare judetului in urmatoarea perioada.
Vineri , 23 Octombrie , 2020
Întâlnire de informare cu elevii din Vima Mică
Marti, 20 octombrie, a fost organizata la Școala Vima Mica, ultima intalnire din seria celor 7 intalniri/ateliere de lucru care au loc in cadrul proiectului „Planificarea managementului conservarii biodiversitatii in aria naturala protejata ROSCI0030 Cheile Lapusului impreuna cu aria naturala de interes national 2.583 Cheile Lapusului”, finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational   
Vineri , 23 Octombrie , 2020
Întâlnire de informare cu elevii din Boiu Mare
Vineri, 16 octombrie, a fost organizata la Școala Boiu Mare, a sasea intalnire din seria celor 7 intalniri/ateliere de lucru care au loc in cadrul proiectului „Planificarea managementului conservarii biodiversitatii in aria naturala protejata ROSCI0030 Cheile Lapusului impreuna cu aria naturala de interes national 2.583 Cheile Lapusului”, finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational   
Vineri , 23 Octombrie , 2020
„Caravana biodiversității” din aria naturală protejată Cheile Lăpușului a ajuns la final
Vineri, 16 octombrie, la Primaria Boiu Mare a avut loc ultima dintre cele 7 intalniri publice de informare si constientizare organizate in cadrul proiectului „Planificarea manage­mentului conservarii biodiversitatii in aria naturala protejata ROSCI0030 Cheile Lapusului impreuna cu aria naturala de interes national 2.583. Cheile Lapusului - cod SMIS 119122”, implementat de Asociatia Profesionala GeoMMed. Intalnirea publica   
Vineri , 16 Octombrie , 2020
Alegerile locale la final. Urmează alegerile parlamentare
Alegerile locale de la sfarsitul lunii septembrie s-au incheiat, iar noii primari si presedinti de Consilii Judetene se pregatesc pentru depunerea juramantului si preluarea mandatelor de patru ani. Zilele trecute, Biroul Electoral Central (BEC) a prezentat rezultatele finale oficiale. Ele se cunostea de mai bine de o saptamana, dar pana nu sunt publice rezultatele finale ale BEC nu se pot demara procedurile pentru instalarea   
Vineri , 16 Octombrie , 2020
Matematica absurdă a cifrelor Covid
De 8 luni, romanii asteapta infrigurati cifrele de la ora 13, comunicate de Grupul de Comunicare Strategica. Da, acel grup condus de Andi Manciu. In baza acestor cifre se impun restrictii, se iau masuri si se imparte tara in culori si coduri. Dar cat de corecte sunt cifrele? Corespund cu ceea ce tot autoritatile raporteaza?
Vineri , 16 Octombrie , 2020
În contextul crizei economice actuale, Hope and Homes for Children lansează o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta copiii vulnerabili să nu ajungă în orfelinate
Hope and Homes for Children lanseaza o campanie sociala de strangere de fonduri si trage un semnal de alarma cu privire la numarul din ce in ce mai mare de copii care risca sa fie separati de parinti si sa ajunga in orfelinate, in contextul pandemiei si al saraciei extreme in care familiile vulnerabile se adancesc, in lipsa unui loc de munca.
Vineri , 16 Octombrie , 2020
Liberalii maramureșeni se pregătesc pentru parlamentare
Candidatii liberali maramureseni vor fi seriosi si bine pregatiti profesional
Vineri , 16 Octombrie , 2020
Statistici sumbre
Ultima statistica data publicitatii de Institutul National de Statistica scoate la iveala cifre ingrijoratoare: avem mai multi morti decat anul trecut (si nu din cauza Covid), mai putine casatorii si nasteri, si mai multe divorturi.
Vineri , 09 Octombrie , 2020
Solul băimărean „sedus”, poluat și abandonat
Capitala Maramuresului, un oras frumos prin care trece un rau ce are 14 poduri, a avut nesansa de a fi poluata zeci de ani. Baia Mare s-a dezvoltat in ultimii 70 de ani datorita mineritului si metalurgiei. A fost o dezvoltare pe orizontala, dar si pe verticala, o dezvoltare care a avut un pret platit de baimareni.

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 23.10.2020
Calea, Adevărul şi Viaţa. Sfinții Mărturisitori din Ardeal, martiri ai dreptei credințe
Este bine cunoscut faptul ca Bise­rica Ortodoxa din Transilvania a fost, de-a lungul secolelor, o Biserica martirica.
Horia Chiş pe 23.10.2020
Fereastra închisorii. Măsura credinţei
A iti iubi familia si prietenii e ceva firesc. Si datator de liniste interioara si fericire.
Teodor Ardelean pe 23.10.2020
Biblioteca de idei. Fascinația Verticalității (I)
In dictionarele franceze, de la „Robert” 1972 incoace, atunci cand se trateaza arta tapiseriei, sunt luminate, prin excelenta, sensurile si dimensiunile de cardinalitate axiala si axiologica.
Nicolae Teremtus pe 23.10.2020
Colţu meu. Conspirații pentru proști
Au fost depuse si listele pentru alegerile parlamentare, in concluzie avem candidati. Alegeri sa fie! Dar pana la alegeri trebuie sa trecem de virus. O intreprindere complicata si periculoasa. Multi oameni nu cred ca exista si se comporta ca atare.
Gazeta de Maramures pe 23.10.2020
Mondo Cane
O ciuperca ciudata se simte grozav pe teritoriul centralei nucleare de la Cernobil si nu fara vreun motiv. Este vorba de ciuperca neagra - Cryptococcus neoformans - fiind descoperita pentru prima data in Ucraina dupa explozia centralei nucleare langa orasul Pripyat.
Ioana Lucacel pe 23.10.2020
Jenant, mişeilor! Uniți de neîncredere
„Pana cand nu vor deveni constienti, nu se vor revolta niciodata si pana cand nu se vor razvrati, ei nu pot deveni constienti.” George Orwell

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania