• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 16 Iulie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Actualitate

Duminică , 08 Iulie , 2018
Nedreptățile împotriva pensionarilor cu grupa I și a II-a, îndreptate prin lege
Deputatul maramuresean Vlad Durus a avut o initiativa legislativa ce a trecut de Camera Deputatilor. Este o modificare a Legii 263 si de care beneficiaza cei din grupa I si II de munca, pensionati inainte de 2011. Printre beneficiari se vor numara si multi maramureseni care au lucrat in mineritul si metalurgia nordului.
Duminică , 08 Iulie , 2018
Democraţia, la răscruce!
Trei dintre cele mai puternice voci ale #rezistentei vin in Baia Mare pentru a purta, impreuna cu oamenii locului, o discutie deschisa despre valorile in care credem si despre pericolele care ne pandesc.
Duminică , 08 Iulie , 2018
Fosta Ambasadă a SUA din Bucureşti, vândută la licitaţie publică. Preţ de pornire, 5.500.000 euro
In aceste zile, fosta ambasada a SUA a fost vanduta la licitatie, intr-o tranzactie ce se poate finaliza cu un imobil printre cele mai scumpe din tara.
Duminică , 08 Iulie , 2018
Ministerul Turismului a transmis 13 certificate de omologare pentru traseele turistice din Maramureș
Vesti bune au sosit la Consiliul Judetean Maramures in cursul zilei de miercuri, 20 iunie, cand Ministerul Turismului a transmis 13 certificate de omologare pentru trasee turistice amenajate corespunzator in judetul nostru. Administratiile locale care au depus documentatii pentru omologarea acestor trasee s-au bucurat de concursul nemijlocit oferit de secretarul de stat in Ministerul Turismului, maramure­sea­nul Bogdan   
Vineri , 29 Iunie , 2018
Centrele de Permanenţă din Maramureş sunt foarte eficiente pentru maramureşeni
Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea a anuntat ca se pregateste un act normativ pentru asigurarea continuitatii si decontarii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta. Initial, ministrul a spus ca unele centre de permanenta vor fi desfiintate din cauza costurilor mari. Dar lucrurile s-au reglementat, iar situatia acestor centre de permanenta este stabila, din punctul de vedere al ministrului Sanatatii.
Vineri , 29 Iunie , 2018
Casa de Cultură din Baia Mare, o poveste fascinantă!
Casa de Cultura din Baia Mare are o poveste interesanta, fascinanta chiar! Este opera unui arhitect de renume, Nicolae Porumbescu. Cladirea este asemanatoare cu cea din Suceava. Este sora geamana a Casei de Cultura de acolo. Povestea s-a petrecut in anii `60, atunci cand in Romania a inceput dezvoltarea oraselor. Trebuia sa se construiasca! De la intreprinderi, la blocuri si la imobile de utilitate publica.
Vineri , 29 Iunie , 2018
Povestea unui veac de viață a maramureșenilor, trăit în România
Cinci maramureseni nas­cuti in 1918, an in care toate provinciile isto­rice locuite de romani s-au unit cu Romania si s-a realizat Marea Unire, au fost felicitati de prefectul Vasile Moldovan si de sefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Politie al Jude­tului Maramures, Inspec­toratul Judetean de Jandarmi „Pintea Viteazul” Maramu­res, Inspec­to­ra­tul pentru Situatii de   
Vineri , 22 Iunie , 2018
Maramureș, plai cu canabis
Desi oficial ne merge bine, iar rapoartele autoritatilor sunt pline de optimism, realitatea e sumbra: in Maramures, drogurile se vand la kilogram! Numai in ultimele doua saptamani au fost capturate aproape doua kilograme de canabis in judetul nostru.
Vineri , 22 Iunie , 2018
Aeroportul Internațional Maramureș a redevenit funcțional
Eforturile financiare si birocratice uriase din ultimii doi ani isi arata in sfarsit rezultatele: Aeroportul International Maramures a redevenit functionat din 21 iunie. Dar investitiile si etapele de dezvoltare nu se opresc aici.
Vineri , 22 Iunie , 2018
Volker Wollmann, îndrăgostit iremediabil de Maramureş!
„Se poate vorbi ore in sir de lucrurile pe care le-am gasit aici. Inventivitatea si indemanarea taranilor romani in prelucrarea lemnului este admirata peste tot. Am gasit lucruri deosebite, fascinante, mai ales din perioada preindustriala”. Volker Wollmann
Joi , 21 Iunie , 2018
Cea mai mare densitate de „păcănele” se înregistrează în America
Faptul ca piata jocurilor de noroc este in continua expansiune nu mai este un secret pentru nimeni. In Romania, aceasta este estimata la aproximativ 2 miliarde de dolari anual, iar cifra creste de la an la an, proportional cu numarul de agentii de pariuri sportive, cazinouri stradale si online.

Supliment săptămânal

Editoriale

Teodor Ardelean pe 08.07.2018
Biblioteca de idei / Arcul lui Hadrian (I)
Scriu aceasta insemnare cu o dragoste netarmurita si greu de marcat prin cuvinte. In lumea marilor istorici romani, Clujul a inscris cateva nume absolut remarcabile, care au adus stiintei nationale contributii inestimabile.
Ioana Lucacel pe 08.07.2018
Jenant, mișeilor! / Obtuzitate
In urma cu cateva decenii, Ion Ratiu, parafrazandu-l pe Voltaire, dadea o definitie superba pentru democratie: „Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine”. De atunci, generatiile, termenii, principiile s-au schimbat ra­dical. Și nu in bine.
Horia Chiş pe 08.07.2018
Fereastra închisorii / Zbor spre Basarabia…doamna din cer şi blonda de pe pământ (partea a II-a)
Trecem la al doilea episod al aventurilor aviatice. Poate fiindca m-am plans ca la Chisinau nu ploua aproape deloc si e foarte cald, in vinerea in care trebuia sa zbor spre casa se lasa cu furtuna.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 08.07.2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / Din nou despre smerenie
Filozoful german Friederich Nietzsche, de altfel fiu de pastor protestant, a facut eforturi mari de a intoarce crestinismul pe dos si a-l schimonosi, spunand ca acesta „sacrifica intreaga libertate a omului, toata mandria si toata increderea spi­ritului in sine insusi”. Cu alte cuvinte, crestinismul ar inrobi si ar mutila   
Nicolae Teremtus pe 08.07.2018
Coltu’ meu / Porumbei asistaţi social!
In fiecare dimineata vad aceeasi scena de la geamul camerei apartamentului in care locuiesc. Un tip, cu o punga in mana, vine pe iarba dintre blocuri si in­cepe sa imprastie paine. Pentru porumbei!

Parteneri

Lista firmelor din Romania