• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Septembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Actualitate

Luni , 13 Septembrie , 2021
Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului informează operatorii economici de intenția de a achiziționa, prin procedură competitivă, servicii de cantină și catering
Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului informeaza operatorii economici de intentia de a achizitiona, prin procedura competitiva, servicii de cantina si catering, COD CPV 5550000-5 Servicii de cantina si servicii de catering, hrana sau COD CPV 55500000-3 – Servicii de restaurant si de servire a mancarii.
Miercuri , 08 Septembrie , 2021
Alimentarea cu apă potabilă a Maramureșului, o problemă eternă
In toamna anului 1989 si la inceputul iernii de atunci a fost o perioada extrem de secetoasa. Ca in prezent, toata alimentarea cu apa din acea vreme a municipiului Baia Mare depindea de rezerva din barajul Berdu. Aici trebuie sa facem cateva precizari. In general, lumea vorbeste de barajul de la Firiza, dar mai este barajul de la Berdu.
Miercuri , 08 Septembrie , 2021
UE a atins nivelul de 70% persoane vaccinate
Am primit la redactie cateva date si informatii despre situatia vaccinarii la nivelul Uniunii Europene pana in momentul 31 august. Sunt informatii interesante pe care le oferim cititorilor nostri, in contextul disputelor despre vaccinare in tara noastra. Astazi, 31 august, UE a atins o etapa cruciala, 70% din populatia adulta fiind in prezent vaccinata complet.
Miercuri , 08 Septembrie , 2021
Foamea de glorie
Suntem intr-un an lipsit de frisoane electorale clasice. Se intampla ca viitoarele alegeri –locale, parlamentare,b europarlamentare, prezidentiale - sa se regaseasca sub aceeasi acolada de timp peste trei ani. Dar in toamna vor fi alegeri pentru conducerea unor partide. Ceea ce nu e putin lucru. Dovada ca framantarile cu ochii spre podium au inceput de ceva vreme si mai fiecare saptamana ofera materie prima pentru noi, cei   
Marţi , 31 August , 2021
Monetăria din Baia Mare a funcționat mai bine de 450 de ani
Continuam sa publicam materiale din lucrarea deosebita a specialistilor de la Muzeul de Istorie si Arheologie din Baia Mare: „Baia Mare oras medieval”, un volum coordonat si realizat de directorul Muzeului Viorel Rusu si muzeograful Lucia Pop. Multumim celor de la muzeu pentru materiale si pentru informatii. Și ne bucuram de faptul ca Baia Mare a fost un oras important cu sute de ani in urma, asa cum rezulta si din   
Marţi , 31 August , 2021
Investiția strategică ce ar opri tăierile ilegale și ar închide infringementul pe păduri
Romania trebuie sa investeasca de urgenta in sisteme de monitorizare video inteligenta care sa permita masurarea si stabilirea amprentei digitale a volumelor de lemn recoltate din paduri, arata raportul pe care WWF l-a facut pe baza raspunsurilor profesionistilor si a societatii civile in cadrul proiectului „Initiativa UE de combatere a criminalitatii forestiere”. Aceste investitii, pentru care WWF a dezvoltat deja un   
Marţi , 31 August , 2021
Episcopia Maramureșului a finalizat două case pentru victimele inundațiilor
Episcopia Maramuresului si Satmarului a finalizat doua din cele cinci case pe care le construieste pentru victimele inundatiilor din judetul Satu Mare.
Luni , 23 August , 2021
Vremea „marilor speranțe” legate de începerea școlii
Peste mai putin de o luna incepe scoala, dar, deocamdata, nimeni nu stie concret cum se va desfasura noul an scolar. Ministrul Educatiei a anuntat doar ca spera ca elevii sa revina fizic la ore, din septembrie. In schimb, alte state europene au luat deja masuri concrete pentru deschiderea anului scolar in contextul pericolului tulpinii Delta.
Luni , 23 August , 2021
Un nou val. De migranți
Retragerea trupelor americane si preluarea puterii de catre talibani a generat deja un val masiv de migranti dinspre Afganistan spre Europa. Iar, potrivit presei straine, Romania este noua poarta de intrare a migrantilor.
Luni , 23 August , 2021
Duminică, 15 august 2021, la Ieud, Diaspora românească a fost, puțin, pe la ea pe-acasă
Duminica, 15 august 2021, „Zi la anu’!”, de la ora 15.00, in livada casei-muzeu „Valenaru’ Chindris” din Ieud a avut loc un eveniment de exceptie, din categoria celor asumate de catre asa-numita istorie a romanilor, alta decat cea a Romaniei.
Luni , 16 August , 2021
Program de Investiții de 50 de miliarde de lei pentru comunitățile din România
Guvernul pregateste un amplu program de investitii destinat infrastructurii comunitatilor locale, in valoare de 50 de miliarde de lei, care va fi implementat incepand cu anul viitor. In ultima sedinta de guvern, a fost discutata Ordonanta prin care se va adopta Planul National de Investitii „Anghel Saligny”. Acesta vizeaza investitii la nivel local, cum ar fi sisteme de alimentare cu apa si sisteme de canalizare in   

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 13.09.2021
Colțu' meu. Criza politică în timp de Delta
Actuala criza politica, ca orice criza ce se respecta, a adus demiteri si demisii.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 13.09.2021
Calea, adevărul și viața. Instituția familiei în vremurile actuale
Ziua de 9 septembrie este cea a pomenirii Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, cei care au dat nastere Fecioarei Maria. Se mai numesc si dumnezeiesti parinti, pentru ca ei au dat nastere aceleia care avea sa-l nasca pe Fiul lui Dumnezeu.
Gazeta de Maramures pe 13.09.2021
Mondo Cane
(Urmare din numarul trecut)
Horia Chiş pe 13.09.2021
Fereastra închisorii. Gura Portiţei
Aproape fortat de imprejurari, plec spre mare cu sentimentul ca imi voi pierde provizoriu muntii.
Teodor Ardelean pe 13.09.2021
Biblioteca de idei. Un compliniu de fațete identitare
In perioada comunista cea mai crunta lovitura prin politicile de urbanizare au primit-o satele romanesti traditionale, cu deosebire cele mici sau situate la departare de marile orase.
Ioana Lucacel pe 13.09.2021
Jenant mișeilor! Mită și milostenie
Generatiile politice de azi se poarta uneori ca si cum ar fi inventat ei lupta anticoruptie.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania