• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 05 Iunie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Actualitate

Luni , 01 Iunie , 2020
Vor demara lucrările de construcție ale gazoductului pe o distanță de 86 de kilometri, de la Sarasău – Sighetu Marmației – Borșa
In sedinta de Guvern de miercuri, 27 mai 2020, s-a decis ca proiectul conductei de gaze Sarasau - Sighetu Marmatiei - Borsa sa devina un proiect de importanta nationala. Astfel, o promisiune lansata inca din toamna trecuta de Mihai Leontin Leahu, directorul Departamentului de Proiectare si Cercetare al Transgaz, in cadrul sedintei de Consiliu Judetean Maramures care s-a desfasurat in Viseu de Sus, devine realitate.
Luni , 01 Iunie , 2020
Plasmă imună pentru pacienţii critici cu COVID-19, în Baia Mare
Plasmafereza pentru tratarea pacientilor cu COVID-19 a fost instalata la Centrul de Transfuzie Sanguina Baia Mare, la inceputul lunii mai. A urmat punerea in functiune a aparaturii si instruirea personalului. Activitati care s-au desfasurat fara probleme, Centrul avand specialisti priceputi, iar protocoalele cerute de Ministerul Sanatatii sunt respectate cu sfintenie. Aparatura a fost primita de la firma Besmax Pharma   
Luni , 25 Mai , 2020
Iniţiativele legislative ale deputatului maramureşean Sorin Bota
Deputatul maramuresean Sorin Bota are o activitate intensa in Parlamentul Romaniei, chiar daca lucrarile parlamentarilor au fost multe saptamani in sistem online. El a depus mai multe proiecte de lege spre dezbatere si isi doreste ca si ceilalti parlamentari sa ii sprijine initiativele legislative.
Marţi , 19 Mai , 2020
Program preventiv de testare a angajaților UAC Europe, pentru detectarea SARS-Cov2
De 11 ani, UAC Europe este un partener durabil si responsabil al comunitatii locale, avand un program complex de implicare in comunitatea locala, in toate dome­­niile de activitate.
Marţi , 19 Mai , 2020
A fost Ziua Națională a Portului Tradițional din România
Sarbatorita in cea de-a doua duminica a lunii mai, respectiv la 10 mai 2020, Ziua Nationala a Portului Traditional din Romania a fost instituita prin Legea 102/2015. Facute din canepa, in si bumbac, hainele taranesti si-au primit tot mai mult aprecierea odata cu disparitia lor si inlocuirea lor cu… „partoale”, cum ar fi zis batranii pe vremuri hainelor „domnesti”. Astazi le apreciem si mai mult, le (re)descoperim,   
Joi , 07 Mai , 2020
Spitalele trebuie să deservească toți pacienții
Deputatul maramuresean, Sorin Bota crede ca sistemul sanitar romanesc ar trebui reformat de urgenta pentru a putea oferi servicii medicale pentru toata populatia din Romania.
Miercuri , 29 Aprilie , 2020
Autoritățile locale din Maramureș sunt în dificultate financiară după rectificarea bugetară a Guvernului
In deschiderea sedintei ordinare a Consiliului Judetean Maramures care a avut loc marti, 28 aprilie, seful administratiei judetene, Gabriel Zetea, a informat autoritatea deliberativa a institutiei cu privire la rectificarea bugetara total nesatisfacatoare a Guvernului, care risca sa aduca autoritatile locale in pragul colapsului.
Luni , 27 Aprilie , 2020
COMUNICAT de PRESĂ
ASOCIATIA GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA BAIA MARE LANSEAZA APELUL DE FIȘE DE PROIECTE POR/GALBAIAMARE/2020/9/1/OS9.1
Joi , 23 Aprilie , 2020
Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare salută primăvara. Obiceiuri de Sfântul Gheorghe
Ne amintim cu drag de faptul ca astazi sarbatoream, conform traditiei, Hramul bisericii monument „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, asadar, va invitam sa ne fiti alaturi, virtual, in aceasta zi de sarbatoare deosebita in cultura traditionala romaneasca.
Marţi , 14 Aprilie , 2020
Rugăciune
Doamne, monahul Nicolae Steinhardt, trecut la Tine de trei decenii, zice ca pe Cruce nu Te-au tinut cuiele, ci iubirea. Și stiu Doamne, stiu ca esti cu totul Iubire. Dar sa-i iubesti pe cei care te rastignesc in fiecare zi prin pacate, ifose, frica, prostie, rautate, tradare, orgoliu...
Marţi , 14 Aprilie , 2020
Să preamărim ÎNVIEREA
(Selectie din Lirica de Pasti) Sursa: Biblioteca Paul Antoniu

Supliment săptămânal

Editoriale

Gazeta de Maramures pe 01.06.2020
Mondo Cane
Aminteam saptamana trecuta despre politica Germaniei, in perioada pandemiei, vis-a-vis de migrantii care stau la gardurile virtuale sau reale ale U.E.
Nicolae Teremtus pe 01.06.2020
Colţu meu. O piaţă pentru băimăreni
Povestea pietei baimarene de alimente „Izvoarele” merge mai departe, chiar daca se spune una sau alta despre ea, despre terenul pe care se afla. Vorbim despre un petic de teren in care se afla piata, acel loc de unde baimarenii isi cumpara legume si fructe, lactate si multe altele. In ultimii ani, chiar si tigari de   
Horia Chiş pe 01.06.2020
Fereastra închisorii. Nu iubesc trădarea, detest trădătorii
A trada nu inseamna doar a scuipa pe adevar. Sau a-ti vinde camaradul, a insela iubirea profunda, a te intoarce impotriva naturii.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 01.06.2020
Calea, Adevărul şi Viaţa. De ce atâta luptă împotriva Euharistiei?
Traim vremuri deloc usoare privitor la viata religios – morala a oamenilor cu credinta in Dumnezeu Cel Unul in Treime, pentru ca, in spatele pandemiei din zilele noastre, se ascund tot felul de atacuri impotriva invataturii si practicii vietii crestine autentice.
Teodor Ardelean pe 01.06.2020
Biblioteca de idei. Teoria mulțimilor
Odata cu toate problemele me­dicale, administrative, sociale, economice etc. aduse de pandemia de COVID-19, revin in actualitate in randul oamenilor de stiinta discutiile despre „multimi”, „adevar”, „sisteme” s.a.m.d.
Ioana Lucacel pe 01.06.2020
Jenant, mişeilor! Un fleac! Ne-au ciuruit valorile naționale prin formalisme
Daca n-ar fi fost slujbele Bise­ricii si parastasele pentru eroii si fauritorii Romaniei Mari, nici n-am fi simtit in vreun fel ca in 28 mai a fost Ziua Eroilor.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania