• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 04 Decembrie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Actualitate

Luni , 28 Noiembrie , 2022
Tânărul maramureșean Darius Pop, deputat AUR, conduce cea mai puternică filială de partid din țară
Deputatul AUR de Maramures, Darius Pop, este cel mai tanar parlamentar si unul dintre ferventii sustinatori ai Unirii Romaniei cu Moldova. Și-a inceput activitatea politica facand voluntariat cu un grup de tineri la manifestarile organizate de George Simion. Din aproape in aproape, a fost convins ca poate face mai multe pentru maramureseni de pe pozitia de parlamentar.
Luni , 28 Noiembrie , 2022
Au fost semnate contractele pentru Aeroportul Internațional Maramureș
Aeroportul International Maramures are doua proiecte majore pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, anume „Extindere si modernizare Terminal de Pasageri” si „Cresterea gradului de siguranta si securitate prin achizitionarea de echipamente specifice”.
Luni , 21 Noiembrie , 2022
Egida Academiei Române a fost acordată Muzeului Memorial GHEZA VIDA din Baia Mare
Un mesaj de suflet am primit la redactie de la academicianul Marius Porumb. Efortul acestuia de a edifica Muzeul Vida Gheza in Baia Mare a fost incununat de Academia Romana, care a acordat Egida Academiei muzeului baimarean.
Luni , 21 Noiembrie , 2022
Județul Maramureș, parte din Ruta Cultural Turistică „Meșteri populari și meșteșuguri tradiționale din România”
In cadrul editiei de toamna a Targului de Turism al Romaniei 2022, Ministerul Antreprenoriatului si Turismului a lansat Ruta Cultural Turistica „Mesteri populari si mestesuguri traditionale din Romania”, demers prin care sunt promovate si mestesugurile traditionale maramuresene.
Luni , 21 Noiembrie , 2022
Baschetbaliștii băimăreni U12 ani, vicecampioni naționali
Prima editie a Campiona­tului National U12 de baschet 4×4, indoor, proiect competitional pilot FIBA Mini Basketball Convention initiat in acest sezon de Federatia Romana de Baschet, a programat la Targoviste turneele finale la fete si baieti. Cele mai valoroase 16 echipe din Romania si-au dat intalnire in lupta pentru medalii. Baia Mare a fost reprezentata in competitia baietilor de echipa Wild Cats, antrenata de Sebastian   
Luni , 21 Noiembrie , 2022
Cinci cazuri de patologie aortică abdominală complexă, cu risc vital, rezolvate endovascular cu succes la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare
In perioada 11-12.11.2022, la SJU Baia Mare, LACCCI, o echipa multidisciplinara de medici din specialitatile cardiologie interventionala, chirurgie vasculara, ATI, a efectuat cu succes cinci proceduri EVAR (reparare endovasculara a aortei abdominale infrarenale) pentru patru anevrisme aortice de mari dimensiuni cu iminenta de ruptura si o disectie aortica la nivelul bifurcatiei terminale.
Luni , 21 Noiembrie , 2022
Proiectul „Dubla 1” la Liceul Tehnologic „Transilvania” Baia Mare
La Liceul Tehnologic „Transilvania” Baia Mare, s-a desfasurat, in saptamana 7-11 noiembrie 2022, Proiectul „Dubla 1”, propus si implementat de catre Asociatia Rotaract Club Baia Mare, cu sprijinul Consiliului Judetean Maramures.
Luni , 21 Noiembrie , 2022
Îndemn părintesc al Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, la începutul Postului Nașterii Domnului, pentru preoții, monahii și credincioșii din Eparhia Maramureșului și S[tmarului
A sosit din nou un timp al intensificarii rugaciunii, caintei si faptelor bune crestinesti izvorate din iubire fraterna si compasiune fata de cei aflati in situatii dificile, in lipsuri, in singuratate, boala si alte neputinte.
Vineri , 18 Noiembrie , 2022
Anunț privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului
Unitatea Administrativ Teritoriala BOTIZA judetul Maramures, anunta publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru sectorul cadastral nr. 29.
Luni , 14 Noiembrie , 2022
„Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”
Cinci initiative comunitare mobilizate de Fundatia Comunitara Oradea si finantate de Lidl Romania s-au concretizat, in mai putin de 7 luni, in zeci de actiuni de voluntariat de care au beneficiat mii de baimareni.
Luni , 14 Noiembrie , 2022
„Am semnat Acordul de înfrățire între Județul Maramureș și Departamentul Cantal din Franța”
In judetul Maramures a fost prezenta, in aceste zile, o delegatie oficiala din Departamentul Cantal, Franta. Delegatia formata din Bruno Faure, prese­dintele Departamentului Cantal, Isabelle Lantuejoul, vicepresedinte Departamentul Cantal, Florian Morelle, Caroline Debladis si Marc Templar, reprezentanti ai Departamentului Cantal, au vizitat sambata si duminica locurile emblematice din Maramuresul istoric: Manastirea Barsana,   

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 28.11.2022
Calea, adevărul și viața. Cum este bine să ne rugăm?
„Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace intru oameni bunavoire!”
Gazeta de Maramures pe 28.11.2022
Mondo Cane. Câteva observații despre războiul de la granița României
1. Suntem puternic angrenati intr-un razboi „preventiv” si „principial”. Pe 24 februarie 2022, nu exista un contract intre NATO/ UE si Ucraina.
Nicolae Teremtus pe 28.11.2022
Colțu' meu. O poveste de poveste
Nu prea imi plac aniversarile, mai ales acum dupa anii astia cu pandemie, razboi, recesiune, inflatie, incalzire globala, de parca toate relele lumii s-au pornit sa ne faca existenta...inexistenta. Cu toate astea, aniversarea de 20 de ani de GAZETA, minunatul nostru saptamanal, este ceva special. Pare incredibil, dar, in urma cu   
Ioana Lucacel pe 28.11.2022
Jenant mișeilor! Ziua recunoștinței
GAZETA de Maramures impli­neste 20 de ani de activitate si aproape 1000 de editii. Și pentru ca ziua GAZETEI cade in preajma Zilei Recunostintei, in acest an, cred ca se cuvine sa fim cu totii recunoscatori.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania