• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 19 Ianuarie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Actualitate

Vineri , 15 Ianuarie , 2021
Educația românească, în haos!
Școala romaneasca este in haos. Cu trei saptamani inainte de inceperea semestrului al II-lea, elevii, profesorii si parinti nu stiu inca in ce forma va incepe scoala din 8 februarie.
Vineri , 15 Ianuarie , 2021
Tragedia de pe Pirită
In Baia Mare, sunt mai multe „pungi de saracie”, in care traiesc sute de persoane, in marea lor majoritate, romi. Aceste familii au zeci de copii ce duc un trai aflat sub limita de subzistenta. In decursul anilor, s-a incercat relocarea acestor familii, dar este dificil din motive tehnice, de infrastructura imobiliara, din consi­derente personale.
Vineri , 18 Decembrie , 2020
Întrebări și răspunsurile lui Arafat:
- Ne putem face rezervari pentru vacanta la munte? - Da, cu respectarea regulilor…
Vineri , 18 Decembrie , 2020
A plecat dintre noi un învățător al neamului: academicianul-profesor Alexandru Surdu
Cuvintele sunt putine ca sa rosteasca durerea. Ziua de 11 decembrie 2020 s-a dovedit a fi una nefasta. Timpul s-a oprit nemilos pentru academicianul-profesor Alexandru Surdu, cu doar putin inainte de a implini 83 de ani (se nascuse la Brasov, la 24 februarie 1938). A fost, cu siguranta, cel mai important filosof roman al vremu­rilor noastre.
Vineri , 11 Decembrie , 2020
Maramureșul are zece parlamentari. Mari și tari
Alegerile parlamentare din Maramures au consemnat castigarea acestui scrutin, la nivel judetean, de catre PNL Maramures. A fost o victorie care confirma trendul maramuresenilor spre partidele de centru-dreapta. Daca la precedentele alegeri PSD a castigat detasat, acum „legea” va fi facuta de liberali. Social-democratii sunt la cateva puncte distanta de liberali. Urmeaza USR-PLUS si PMP. In nord, Partidul Miscarea Populara   
Luni , 07 Decembrie , 2020
Raportul parlamentarului maramureșean Sorin Bota. Azi: Economie, Învățământ, Sănătate
Parlamentarul maramuresean Sorin Bota a avut in ultimii ani o activitate parlamentara deosebita, avand initiative legislative, declaratii, luari de cuvant. Cu trei mandate de parlamentar duse la sfarsit, Sorin Bota este unul dintre cei mai activi maramureseni aflati in Parlament. Am inceput in numarul trecut prezentarea proiectelor propuse de parlamentarul maramuresean, a legilor adoptate si efectele acestora. Am vorbit despre   
Luni , 07 Decembrie , 2020
In Memoriam. Ing. NICOLAE DICU
Vestea trista a stingerii din viata in urma unei boli necrutatoare, la 1 Decembrie 2020, in Ziua nationala a Romaniei, a omului, specialistului de exceptie in industria miniero-metalurgica a tarii, NICOLAE DICU, inginerul minier care nu a trecut degeaba prin viata economica si sociala a Maramuresului, a umplut de durere si tristete inimile tuturor celor care l-au cunoscut. Un om sociabil, aspru, care a stiut sa pretuiasca   
Marţi , 01 Decembrie , 2020
Încă 7 zile de carantină pentru Baia Mare
Saptamana trecuta, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures a decis sa nu prelungeasca masura de carantina zonala pentru localitatile Tautii Magheraus, Sacalaseni si comuna Recea cu satele apartinatoare. In schimb, municipiul Baia Mare ramane in carantina inca 7 zile. Masura a fost comunicata, ca de obicei, pe ultima suta de metri.
Marţi , 01 Decembrie , 2020
Aeroportul Internațional Maramureș, un nou început necesar
Recent a avut loc o sedinta a Consiliului Judetean Maramures in care au fost votate mai multe proiecte importante pentru nordul tarii. Printre acestea, un proiect care va contribui la deschiderea judetului Maramures din perspectiva economica si turistica. Este vorba de aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii „Extindere si Modernizare Terminal pentru Pasageri la Aeroportul International   
Marţi , 01 Decembrie , 2020
Nicolae Bud a publicat o nouă ediție a lucrării „Proiectele miniere”
Eveniment editorial pentru mineritul maramuresean. Inginerul Nicolae Bud a scos la prestigioasa editura a Academiei Romane lucrarea: „Proiectele miniere. Evaluarea din perspectiva dezvoltarii durabile”. Este a doua editie, o editie revazuta si adaugita.
Vineri , 20 Noiembrie , 2020
Paturi suplimentare pentru pacienții SARS-CoV-2
Managerii unitatilor spitalicesti din Maramures au participat azi, 16 noiembrie 2020, la o video­conferinta. Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, a dorit sa afle care este situatia la zi a numarului de paturi destinat pacientilor infectati cu coronavirus.

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 15.01.2021
Calea, Adevărul şi Viaţa. Gânduri la început de an
Traim vremuri nesigure la acest inceput de an 2021. Singurul lucru sigur pe care il stim cu fiecare Revelion este ca a mai trecut un an din viata noastra, care, vorba cantarii, „in veci n-o sa mai vina”.
Gazeta de Maramures pe 15.01.2021
Mondo Cane
Livio Fanzaga este directorul unui celebru post de televiziune italian care, la 11 noiembrie 2020, intr-o postare facuta cu prilejul zilei sale de nastere, a numit actuala pandemie „un act al Satanei, care vizeaza cuce­rirea dominatiei lumii”.
Ioana Lucacel pe 15.01.2021
Colţu meu. Dor de normalitate
Dupa un an catastrofal, un inceput de an in aceeasi nota. Pandemia asta nenorocita ne-a aranjat pentru o perioada lunga de timp. Nimic din ce a fost - obiceiuri, obis­nuin­te, dorinte - nu mai exista.
Horia Chiş pe 15.01.2021
Fereastra închisorii. Faţa bună a răului
Tot auzim ca virusul acesta e mare blestem pe capul oamenilor. O fi.
Teodor Ardelean pe 15.01.2021
Biblioteca de idei. Cu atenția spre FOTODRAMA AROMÂNILOR ÎN BALCANI
Pentru aceste vremuri de cum­pana care, prin multitudinea „izolarilor”, ne frustreaza de cele mai „umane” forme de conectivitate, este foarte important sa ne pastram o stare de spirit lucida si docta. „Lucrul cu oglinda”, cum numesc psihologii fenomenele complicate inseamna sa ne privim interioarele si sa combinam   

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania