• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 30 Iunie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Actualitate

Luni , 27 Iunie , 2022
VIZIUNEA PSD privind noul model fiscal: echitate socială și solidaritate între contribuabili
PSD considera ca scopul principal al reformarii sistemului fiscal din Romania este de a reduce inechitatile sociale si de a asigura solidaritatea sociala intre contribuabili. Astfel, trebuie indeplinite concomitent doua conditii esentiale: veniturile supradimensionate trebuie SUPRAIMPOZITATE, iar veniturile mici trebuie sa beneficieze de impozite mai mici.
Luni , 27 Iunie , 2022
Instrument pentru combaterea speculei
„Statul roman isi creeaza un instrument util prin care sa combata si sa sanctioneze specula, stocarea marfurilor sau limitarea productiei pentru crearea de penurie si vanzarea la suprapret sau practicarea unor preturi nejustificat de mari.”
Luni , 27 Iunie , 2022
Soluțiile pentru creșterea excesivă a prețului carburanților sunt plafonarea și descurajarea speculei de către instituțiile statului, prin mijloace legale
Senatorul Sorin Vlasin a explicat: „Cresterea pretului nu este justificata de pretul barilului de petrol.
Luni , 27 Iunie , 2022
Se deschide un nou punct de eliberare cărți de identitate în comuna Groși
Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Maramures informeaza ca incepand cu data de 18 iulie 2022, se va deschide Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Grosi (Maramures) care va deservi cetatenii din comuna Grosi, cu cele trei sate component
Luni , 27 Iunie , 2022
Europenii au o imagine pozitivă față de UE
Razboiul Rusiei impotriva Ucrainei a consolidat sprijinul public pentru UE, indica sondajul Eurobarometru de primavara al PE, publicat in urma cu cateva zile. Sondajul Eurobarometru al Parlamentului European a fost realizat intre 19 aprilie si 16 mai 2022 in randul a 26.578 de respondenti, din cele 27 de state membre ale UE. Sondajul a fost realizat fata in fata si completat cu interviuri online, acolo unde a fost necesar.   
Luni , 27 Iunie , 2022
Excelență, numele tău este astăzi Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare
Fiecare an scolar a devenit o poveste despre provocari si reusite, iar bilantul final recompenseaza elevii merituosi prin rezultate de exceptie, care ii recomanda ca pe niste invingatori. Media 10 incununeaza efortul si determinarea acelora care au devenit exemplari prin conduita si prin pregatirea lor temeinica.
Luni , 27 Iunie , 2022
Sprijin pentru comunitățile locale
In calitate de camera decizionala, Camera Deputatilor a votat o serie de proiecte de legi importante pentru dezvoltarea comunitatilor locale.
Luni , 20 Iunie , 2022
Consiliul Județean Maramureș a organizat concursuri care promovează un stil de viață sănătos în rândul copiilor
In cadrul Programului pentru scoli al Romaniei, Consiliul Judetean Maramures a organizat, anul acesta, o serie de concursuri prin care este promovat si incurajat consumul de lapte, produse lactate, fructe si legume proaspete in randul elevilor pentru mentinerea unui stil de viata sanatos.
Luni , 20 Iunie , 2022
Cei mai buni elevi ai județului Maramureș au fost premiați de executivul Consiliului Județean
Absolventii claselor a VIII-a si a XII-a, sefi de promotie 2022, din unitatile de invatamant preuniversitar din Maramures au primit, zilele trecute, cate un premiu si o diploma din partea Consiliului Judetean Maramures, in semn de recunostinta pentru rezultatele exceptionale pe care le-au obtinut in ultimii patru ani la invatatura.
Luni , 20 Iunie , 2022
Gata pandemia 1. Începe pandemia 2?
Saptamana trecuta, Ministerul Sanatatii a decis sa treaca covid la statutul de gripa sezoniera, cu raportare saptamanala, nu zilnica, ca si pana acum. Practic, abia acum se poate spune ca pandemia de coronavirus s-a incheiat. Intrebarea este: incepe o alta pandemie de variola maimutei?
Marţi , 14 Iunie , 2022
Apreciere și recunoștință din partea raionului Strășeni pentru sprijinul acordat de Consiliul Județean Maramureș
Sprijinirea regiunilor cu care judetul Maramures este infratit si acordarea ajutorului necesar vecinilor nostri sunt esentiale pentru consolidarea relatiilor de colaborare cu partenerii externi ai Maramuresului. In ultima sedinta a CJ Maramures, alesii judeteni au votat pentru sustinerea proiectului „Constructia acoperisului Centrului de odihna si agrement pentru copii si tineret «Divertis» din Straseni”. Astfel, va fi   

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 27.06.2022
Calea, adevărul și viața. „Milă voiesc, iar nu jertfă”
Se poate spune ca acest cuvant profetic (Osea 6,6), intarit de Hristos (Matei 9,13), desemneaza punctul de cotitura in intelegerea credintei crestine.
Gazeta de Maramures pe 27.06.2022
Mondo Cane
Dumnezeu ne cheama la schimbare/ metanoia/ convertire ca gandire, perceptie si materializare in fapte in viata de zi cu zi. Ori acceptam chemarea ori o refuzam.
Teodor Ardelean pe 27.06.2022
Din nou despre Volker Wollmann
La rubrica de fata a „Gazetei de Maramures” am scris de mai multe ori despre cercetatorul roman Volker Wollmann, specializat intr-un capitol inedit al stiintei valorificarii mostenirilor culturale in industrie.
Horia Chiş pe 27.06.2022
Fereastra închisorii. Tot mai pustiu
Desi tot mai aglomerata in chipuri, lumea e tot mai pustie in repere. Relatiile intre oameni aluneca spre schimonoseala, o oglinda a anomiei sociale.
Ioana Lucacel pe 27.06.2022
Era „cătușelor digitale”
Ocupati cu cresterile de preturi, inflatia, razboiul si vacanta, europenii au uitat de covid. In acest timp, in Shanghai, s-a desfasurat un amplu experiment social.
Nicolae Teremtus pe 27.06.2022
Colțu' meu. Apa cea de toate zilele
Zilele astea, operatorul de apa potabila Vital indemna populatia sa consume apa cu chibzuinta, sa nu risipeasca, iar in Tautii-Maghe­raus, chiar s-a pus un program de furnizare ciudat, intre orele 17.00-5.00 furnizarea apei fiind oprita. Parca am fi in filmele cu prosti.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania